Reklama

Reklama

Můžete mi kdy odpustit?

  • Česko Dokážete mi kdy odpustit? (festivalový název) (více)
Trailer 1

Ve snímku Můžete mi kdy odpustit? se představuje Melissa McCarthyová v hlavní roli Lee Israelové, úspěšné autorky životopisů celebrit (a milovnice koček), která se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století živila psaním biografií takových osobností jako jsou Katharine Hepburnová, Tallulah Bankheadová, Estée Lauderová a novinářka Dorothy Kilgallenová. Když se její kariéra ocitne v pytli, protože už nestačí držet krok s potřebami trhu, vrhne se s pomocí svého věrného kamaráda Jacka (Richard E. Grant) na nové, lukrativní a nelegální podnikání ̶ padělání dopisů slavných (a mrtvých). (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Film je inteligentne napísaný a vynikajúco obsadený. Melissa McCarthy by mala dostávať viac podobných dramatických úloh, pretože je fantastická. O nič menej skvelý je aj Richard E. Grant. Jedinou menšou slabinou tak možno ostáva až príliš konzervatívna réžia, ktorá sa mohla predsa len trochu odviazať a dať príbehu svojský štýl (podobne ako to dokázali napr. American Animals či Ja, Tonya). Aj napriek tomu slušný nadpriemer. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Can You Ever Forgive Me? představuje poctivě vystavěný příběh o nápravě a uvědomění si, který zdobí kvalitní herecké výkony a solidní režisérský dotek, jenž umí vést postavy a odvyprávět jejich příběh srozumitelně a bez výrazných formálních zaváhání. Bohužel je to ale současně jen další kapka v oceánu podobných dramat s aktéry pohybujícími se na morálním smetišti, jejíž dopad nezanechá cákanec dostatečně silný, aby šlo ke zhlédnutí upřímně vábit a doporučovat ho. Pro ty z vás, kteří máte rádi oba ústřední herce, trochu spisovatelského slangu a nenáročná životní poučení, však určitě nepůjde o bolestivou ztrátu času. Více zde. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Akože vyslovene som si kotlety nešklbal. Malo to celkom zaujímavý dej, viac ako polovica dokonca aj veľmi pútavá. Chýbali mi tam ale detaily, čo by dotvorili celok. McCarthy začínala ako kuchárka u Gilmoriek a teraz hen, nominačka. Neviem kto a prečo ju tak vytiahol. Grant ako kopia Walkena rozhodne si po sošku pôjde. Taká príjemná oddychovka. 3 z 5 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasická oscarovka, kterých se každý rok několik objeví. Poměrně překvapivé je, že hlavní role Lee Israel se ujala Melissa McCarthy, kterou jsem asi neviděl ve vážné roli a je nutné říci, že to nebylo úplně špatné. V tomto životopise neúspěšné spisovatelky, která se rozhodla padělat korespondenci slavných spisovatelů, aby se uživila, ji však výrazně zastínil Richard E. Grant. Celkově to však ale nestačí a troufám si tvrdit, že za pár týdnů už budu jenom matně pátrat v paměti o čem, že to vlastně bylo. Čistočistě průměrný film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale zpracované je průměrně a předem nalajnované. Je prostě jasné až moc dopředu, kam se to celé vyvine a jak to skončí. Chybí tomu skutečné emoce, moment překvapení a skutečně silné scény. Zase mě ale na druhou stranu mile překvapuje, že se to skvěle vyhýbá patosu a že se Melissa McCarthy se do své role doslova vžila. Ona bývá většinou zatracována, ale mě nikdy nepřišla špatná, což je ale také způsobeno tím, že jsem ji poprvé viděl v Devítkách, kde také měla vážnou roli a přišlo mi, že ji zvládala skvěle. Bohužel chudák holka ošklivá leze taky do každé dementní americké komedie a díky tomu se není čemu divit, že ji tolik lidí nemá rádo. Ačkoli, já s ní žádnou takovou komedii ještě neviděl a snad radši ani nechci. Každopádně ano, ona opravdu měla velký podíl na tom, že tohle aspoň částečně zachránila. Jinak je to totiž opravdu hodně průměrné a ani závěr není zrovna zajímavý. 3* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film se natočil za 28 dní na Manhattanu v New Yorku. (..Lucas..)
  • Film je založen na skutečném příběhu podle knihy „Can You Ever Forgive Me?: Memoirs of a Literary Forger“ („Můžete mi vůbec kdy odpustit?: Vzpomínky literární padělatelky“), kterou napsala Lee Israel. (Rominator)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama