Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Recenze (117)

POMO 

všechny recenze uživatele

Důchodcovští hippie vrahouni bez motivace na útěku. Rob Zombie jim rozhodně fandí a rád jimi nechává masakrovat nevinné. Film má parádní rozjezd, ale nadšení postupně upadne. Druhé dějství (barák) ještě baví, ale poslední už je natahovaná a potenciálem prostředí a postav bezradně plýtvající bída. [Sitges FF] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak zase náhoda ty 3 spekla dohromady. Obskurně odporný šáša, kterého jsem pracovně nazýval Sieg Heil, to nedal celé, protože jej v průběhu natáčení Cenobiti pozvali k věčnému análu rozžhaveným pohrabáčem (zdejšímu největšímu expertovi na panické midráky a egomaniakální psychózy evidentně nějakou dobu nefungovala Wykydpédie), a tak jej nahradil bratranec Pepin z Horních Masakrovic, jenž je satanžel poněkud slabším a méně fekálním deviantem. Každopádně Čertíkovy vyvržence považuji díky jejich hřejivé, něžné a tolik citlivé atmosféře plné rodinných hodnot za nekorunovaného krále všech plotejšnů napříč úchylným spektrem a bez ohledu na jejich vyšinutou latinskou předponu, tudíž jsem se těšil jako sadista na exkurzi do jatek. Ovšem nakonec koťátko chcíplo strachy dřív, než jsem zapálil letlampu, ta otravně uječená blondýna v mém sklepě se pořezala břitvou úplně sama, načež bleskově vykrvácela, na motorovce se posral sytič, takže ani neškytla, a porcovat zvídavého souseda ručně není hodno 21. století, no a Nemrtvému Robertovi došly surovost, syrovost, originalita, sysluplnost a zjevně i prachy. Koncept devianti versus kartel je sice docela fajn, ale to by ho někdo nesměl natočit jako přiblblý fetiš své pomalu trouchnivějící staré za výdělek jejího kouření v útulcích pro bezdomovce. Nicméně oproti předchozím dvěma Bobíkovým narkáčským onaniím pořád nezdravý standard, který s odřeným stahovacím nožem docákl až ke třem krvavým, zhnisaným puchýřům. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, trailer na mě v případě Three from Hell zapůsobil spíše jako odstrašovadlo než jako lákadlo, takže fakt, že film samotný je nakonec aspoň takovýhle, je pro mě vlastně příjemné překvapení. Což ovšem nic nemění na tom, že něco zbytečnějšího kolem dokola těžko pohledat. K čemu to vlastně bylo, jakou to mělo po Vyvržencích pekla přidanou hodnotu? Nula nula nic, zvlášť když Sid Haig se evidentně kvůli svému zdravotnímu stavu už nemohl více účastnit, a tak bylo jeho místo přepsáno a nahrazeno jakýmsi dalším zaměnitelným drsným šílencem. Rob Zombie je zastydlý v tomhle svém rádoby drsňáckém cool špinavém světě, který možná zaujal před patnácti lety, dnes už nad ním ale člověk jenom mávne rukou. No tak si hraj, Robe, když tě to baví. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zombieho labutí píseň; bez scénáře, bez rozpočtu, bez tradičních opor, bez struktury, bez gradace, bez závěru, ale zato s přepálenou stopáží, stěží uvěřitelnou mírou sebežerství a přestárlými kdysi ikonami. A přesto z toho vykřesal ucházející béčko, které sice posílá závěr Vyvrženců do kytek, ale v podstatě neurazí ničím jiným než naprostou zbytečností. A má to pár (doslova) světlých momentů, to zase ne že ne. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sympatická rodina "to" prežila, a tak môže likvidovať ďalej. O niečo slabšie ako Devil Rejects, ale stále dobré, Rob nesklamal. Mínusy: mnohokrát viac humoru ako násilia, zdĺhavý rozbeh. Sklamaní najskôr budú priaznivci Sida, ktorý bol z deja úplne vynechaný, a Trejo sa tam objaví asi tak na tri sekundy. Avšak Baby Firefly tomuto filmu jednoznačne kraľuje a užijeme si ju do sýtosti, dokonca môžem povedať, že zatienila úplne všetkých. Luk a indiánska čelenka jej pristali viac ako som čakal. Snáď najzábavnejšia psychopatka poslednej dekády. Z hľadiska gore sa však tvorcovia akoby nechceli vyšantiť do sýtosti, po miernom oživení asi uprostred filmu sa to opäť trochu ťahalo. Keď sa už konečne dostali do Mexika, mohol sa začať potrebný a toľko želaný masakrík, ale aj to až v záverečnej 20-minútovke. Za mňa fajn, len netreba čakať priveľa. ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ono je to vlastně hrozně hezký, že Zombiemu připadá jeho žena stejně sexy babica jako před pětadvaceti lety. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie ukončuje svou slavnou trilogii, ale jakoby mu někdo sešlápl nohu z plynu. Přišlo mi úsměvné, jak Zombie dělal odpočítávání na trailery, které ve výsledku stály za nic. Hodně mě štvalo úvodních 20 minut, ale potom je to vcelku slušná exploitation záležitost, kde vévodí Sheri Moon Zombie a dojde i na pár gore scén, ikdyž v tomhle ohledu jsem si sliboval daleko více ( především finále na to jak je akční, tak je, co se týče gore hodně nevyužité). Jakoby dnes tvůrci neradi překračovali hranice. Špinavý look i atmosféru to má, ale jinak film nemá čím moc zaujmout. Vyvrženci z Pekla byli o úroveň možná o dvě výše. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ži a nechaj žiť. Hovorí sa. A väčšinou s tým problém myslím nemám. Ak sa mi aj film nepáči, tak to poviem a vytvorím si naň názor (logicky nie pozitívny), ale inak ma to nejako extra netrápi v tom zmysle, že by som súdil režiséra za to, že to natočil alebo ľudí, ktorým sa to páčilo. Len proste skonštatujem, že mne sa to z takého takého dôvodu nepáčilo – a idem o dom ďalej. Pri niektorých filmoch s rešpektovaním existencia diela ale mám problém. 3 from Hell je presne ten prípad. Odpornosť, ktorá ma zhnusila, znechutila a permanentne ma dve hodiny v kuse štvala. Neviem, v akom zvrátenom, chorom, pokrútenom a psychedelickom svete Zombie žije, ale čo je moc, to je veľa. Sheri Moon Zombie podáva jeden z najtrápnejších výkonov roka (občas som ju dokonca ľutoval už nie ani tak ako herečku, ale rovno ako ženu a ľudskú bytosť) a pohľad na Sida Haiga (ktorý tu má v podstate len úvodné cameo) ma až bolel (Sid krátko po premiére filmu zomrel). Pre mňa takmer odpad, hoci nepochybujem o tom, že presne takto to Zombie chcel mať natočené. U mňa s tým ale rozhodne nepochodil a v budúcnosti už ani nepochodí. Podotýkam, že jeho staršie filmy (hlavne Vyvrheľov pekla a Halloween) sa mi svojho času páčili, čiže nie som žiadny protizombieovec. Teda... už asi som. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stalo se, co jsem léta bral za vyloučený - Zombie našel smysl navázat na Rejects. A ty vole bravo (!), navzdory skoro každé proměnné to dopadlo a on fakt zvládl doručit přesně co od něj čekám a chci vidět (po sérii slabších filmů). Trojka jako by fúze stylů předchozích dvou dílů, krvavá, utržená, špinavá, zlo glorifikující a nekompromisní grindhouseová sada plná sráčů, kurev a smradlavců. K čertu s “přidanou hodnotu”... Funguje chemie, Foxy zapadá, super černočerný perly až jsem se smál, to vše i s polovičním rozpočtem a přes slušný šachy se scénářem na poslední chvíli (umírající Haig). Závěrečné Mexico sucks / Black Satans dějství přidá vymazlený vizuální rozměr, nemá chyb a korunuje. Ničit & zabíjet <3 "The rules of real life don't apply to art. That is why art exists." (RZ) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Bejby v podání Šery Můn je správně cáklá kočka, co mi lehce připomíná Harley Quinn ze Sebevražednýho oddílu, a s oběma bych z fleku šla na rande. Jo, já vím obě zabíjej nevinné jak na běžícím pásu, ale není s nima psina? Mno nic, že sem lehce ujetá je už známo, takže to málokoho překvapí a já se vrátím k filmu - Není to taková jízda jako dvojka, ani jedničku to nepřekonává, ale rozhodně to nedělá ostudu. Prostě naše psycho rodinka si zase jednou udělala výlet a nechává za sebou pár mrtvol, občas víc než pár, ale místo aby mě to, jako správnou hodnou holku, pohoršovalo a přála těm třem krutou smrt, tak sem jim neskrytě fandila a třeba scéna kdy Bejby rozkuchá prchající nahatou bloncku a pak šibalsky zamává stařence, co pár metrů od ní sedí na zahradě...to bylo tááák ňuňu. Prostě roztomilá kočka co občas někoho kuchne pro zbavení se stresu. Výsledkem je, že se doslova vznáší na obláčcích a má stále pozitivní náladu. Všimli jste si, že mám také často pozitivní náladu? Hádejte proč ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí snímku jsem nad Zombiem definitivně zlomil hůl, jelikož se jedná o umělecky stagnujícího režiséra, který si evidentně nedokáže uvědomit svou zacyklenost. Pokud patříte k vyzrálejším fanouškům žánru a nepoměřujete tedy kvalitu hororů skrze množství prolité krve, tak vás tato zoufale nenápaditá předělávka The Devil's Rejects těžko může uspokojit. Zombie údajně celý scénář několikrát přepisoval, aby ho vyladil k dokonalosti, leč při pohledu na výsledný produkt pojímám podezření, že se mu jednotlivé verze smíchaly dohromady. Už po deseti minutách například přichází zcela nesmyslný rodinný twist, kdy Zombie nechává zemřít kapitána Spauldinga, ikonického zloducha, který celou sérii de facto táhl, a nahrazuje ho jakýmsi ztraceným příbuzným, o jehož existenci dosud nikdo z Fireflyů ani netušil. Snímek postrádá napětí, místy působí nezáživně a objektivně vzato vůbec nejde o horor. Kdyby se v závěru na scéně znenadání objevil Rambo, tak bych se ani příliš nedivil. Jakožto zdejší žánrový expert tudíž nemohu 3 from Hell doporučit k projekci a uděluji mu prachbídnou jednu hvězdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm just a clown dancing to the sins of mankind..“ Sid už bohužel nebyl fit a Smrt před ním ani nenechala brzdnou dráhu, pozérské dialogy vypadají jako napsané třináctiletým puberťákem a paní Zombieová svými „vznáším se na obláčku“ kreacemi připomínala Terezu Pergnerovou při moderování Esa. Kdo v tom ovšem hledá Zombieho se vším, co k němu patří, ten ho tam najde (v tom je jeho autorská zacyklenost fajn). Čekat od toho něco jiného, je stejně naivní, jako hledat u zaměstnankyň Estrella Del Motel panenskou blánu.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

To je tak, když forma zcela zvítězí nad obsahem. Zbytečná záležitost, která až na pár zajímavých scén nenabízí zhola nic, teda krom tří za všech okolností super cool psychopatů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně zcela zbytečný dovětek, který potřeboval hlavně Zombie, protože slušně rozjetou kariéru drsného úderníka si pokazil druhým Halloweenem. Takže se znovu na scénu vrací Baby s Otisem. Baby je pořád stejně praštěná, zatímco Otis už občas dostává i rozum, samozřejmě je pořád stejně nemilosrdný. Třetí do party mě moc neseděl. Určitě jsem čekal daleko větší kravinu, ale nakonec slušný průměr z toho vypadl. Jsem zvědavý jestli se ještě někdy vrátí tihle řezníci na scénu. Občas člověk rád koukne na takovouto špinavou nechutnou záležitost. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Nerozumím vám."„Koktám snad?" Klasický Zombie poslední doby. Dějově poněkud nevyvážené, řemeslně perfektní. Některé scény mají zvláštní půvab a kouzlo - vězeňský výprask v podzemním labyrintu či postupný masakr v domě, jiné přecházejí až ve smrtící balet - Mexiko. Nevadilo mi pouhé hostování Sida Haiga a Dannyho Treja, jelikož nejlepší akci stejně předváděla Sheri. Není to sice takový masakr, jako je člověk u Roba zvyklý, ale většina násilí dýchá syrovostí. Pravda, stahování obličeje není v přímém záběru, avšak na střeva ven dojde stejně jako na rudé spršky. Poslední čtvrtina je absolutně nejlepší, připomíná brutální evropské westerny. A nakonec žili všichni šťastně až do smrti, jen někteří odešli do klaunského nebe. 3,5* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohles mi robe fakt neměl dělat. padesátiletou Bejby jsem opravdu vidět nechtěl. Otis se svým filosofováním úplně ztrácí auru monstra. Umírající Spaunding? proč? ! Nejzbytečnější role Dannyho Treja ever? really? A ten nový pošuk … ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se na tenhle projekt těšil jak malý děcko tak jsem ve skrytu duše věděl, že už to nemůže být taková jízda jako v předchozím díle. Ale výsledek není vůbec špatnej ba naopak jsem dostal o něco víc než jsem očekával. Mínusem je určitě to, že na můj vkus dostal Bill Moseley alias Otis málo prostoru. Druhým mínusem je absence Sida Haiga který se tu mihne jen na pár sekund jelikož si pro něho došla zubatá. Což je velká škoda. Největší pozornost tak na sebe strhává Sheri Moon Zombie alias Baby. Snímek je dostatečně špinavý a nechybí gore, krev ani hlášky. Já jsem se u filmu ani na minutku nenudil. Na druhou stranu musím uznat, že už to nemá takový koule jako Vyvženci pekla. Spaulding tady prostě chybí. Na druhou stranu si myslím, že z toho Rob Zombie vyždímal maximum co šlo. Za mě je tohle pořád slušná jízda které napálím 4 hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je mistrem stylu, ale obsah mu tak trochu proklouzává pod rukama. 3 from Hell tak spíše působí jako sled epizodek útěku z vězení a opětovného drastického řádění rodiny Fireflyových než jako jednolitý film. Jako stylově natočené 70's exploitation nabité akcí a hláškami to funguje, ale na vyšší ambice jako by Rob rezignoval. Údajně před a během natáčení došlo k markantnímu přepisování scénáře (zejména kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu Sida Haiga, který se místo hlavní úlohy nakonec objeví jen v jedné scéně na začátku filmu) a Zombieho původní vize se tím pádem hodně rozmělnila. Mám za to, že z tohoto snímku budou zřejmě jásat jedině skalní fanoušci předchozích dvou dílů, ale jinak nezainteresovaní diváci přijmou 3 from Hell určitě dost chladně. [Sitges 2019] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Naturalistický nášup, co vytrhne z idylky. Dá se prohlásit, že Roba Zombieho máme zpět. A je v solidní krvelačné formě. Vrátil se k tomu, co mu jde zkrátka nejlíp. Tedy k brutální jízdě, co stojí za to. Trio zabijáků, co zabíjí na potkání, z filmového hlediska zestárlo o 10 let, ve skutečnosti od druhého dějství (Vyvrženci pekla) uplynulo 14 let. Šílenci přišli a oslabili v úvodu o (zdravím nekypícího) Sida Haiga, který už to má (i v realitě) za sebou, nahradil ho málo výrazný a příliš béčkový Richard Brake. Třetí dějství jednoznačně táhne Sheri Moon Zombie, režisérova spanilá choť, která je naprosto zábavně psychopaticky šílená a první polovinu bručí a vyšinutě vyšiluje v kriminále, ze kterého jí pomáhá svérázným způsobem její filmový bráška Bill Moseley, který je ve své kreaci též brilantní, a nešlo si nevzpomenout, jak by mu to slušelo v roli Charlese Mansona. Zbytek představuje méně populární hereckou sebranku, která dokonale splňuje režisérovy požadavky být správně slizká, odpudivá a nechutná zároveň. V první hodině sledujeme brutální kejkle kolem osvobození Baby, druhá hodinka si udělá zastávku v Mexiku, kde má trio v zádech vražedný gang, který vede pomstychtivý syn, jehož otcem byl Danny Trejo. Režie je stylová i pozérská, je znát, že muž na sesli své brutální řemeslo dovede na vysoké úrovni. Ani napotřetí však jeho brutalitka českého distributora nepřesvědčila, takže do kina budeme chodit nadále na korektní pohádky, ovšem zabijákům Roba Zombieho to nevadí. Kdo má chuť, toho jejich násilnické kousky vkusně pobaví i v teple domova. 10/10 ()

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama