Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl seriálu inspirovaný životem tehdejšího prokurátora začíná stranou od probíhající mafiánské vendety ve městě Termini Imerese, kde mladý ctižádostivý vyšetřovatel Saverio Barone čeká na svou příležitost. Barone je známý svými neotřelými metodami ohledně zatýkání a prohlídek, na velitelství ovšem platí spíš za arogantního náfuku, který kope jen sám za sebe. Vrcholem je, když udá svého šéfa za spolupráci s mafií. Přibližně ve stejnou dobu vychází z vězení nejistý Tony Calvaruso a hledá práci. Přes známého získá místo osobního řidiče a na sedadle se mu usadí nejhledanější mafián Itálie. Cesty obou mužů na opačné straně zákona tak naberou zcela netušený směr na několik příštích let. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl italského seriálu inspirovaný skutečnými událostmi začátku devadesátých let, kdy vrcholila válka mezi mafií a italskou vládou. Jedná se o vzpomínky protimafiánského prokurátora, který honil největší esa cosa nostry. Není to úplně akční, osobní linky mi přijdou zpomalující a určitě to nebude taková bomba jako Gomora, ale pro fandy tématu to bude přínosné. Realističnost je i na úkor akce a působí to dost často jako hraný dokument - dost mne irituje ten voiceover, ale vypadá to, že tento seriál perfektně ukáže veškeré osobnosti Cosa Nostry po zatčení Toto Riiny a přiblíží běžnému člověku, co jsou zač. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděn pilot z ČT a dabingem.Nejspíš bych byl radši v originále,ale ten dabing nakonec tak špatný není.Další z řady seriálů o mafii a to já velmi rád.U pilotu se zatím vše tak malinko rozehrává a zatím žádná postava svůj moment vyloženě nemá.Ta nucená romantická s flashbackem romance je příšerná o tom žádná.To doopravdy kazí úplně charakteristiku Baroneho.Jak říkám,jedná se jen o nástřel a vím,že takhle začínala i během dvou tří dílů Gomorra a nakonec to nabralo neskutečný spád.Nečekám,že to určitě předčí asi ani seriál Suburra,ale ještě tomu určitě šanci dám. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná epizóda seriálu o boji proti mafii zaujala iba priemerne. Chápem celé sa to iba rozbieha, ale aj tak na môj vkus je tam veľa paralelných príbehov, chýba kus napätia a komentované myšlienky Baroneho sú pre mňa rušivé. Inšpirované skutočnými udalosťami? RAI Fiction sa mohla inšpirovať úplne niekde inde a celé to preniesť do príbehu o mafii. ()

Reklama

Reklama