Reklama

Reklama

Lovec

(seriál)
Trailer
Itálie, (2018–2021), 26 h 3 min (Minutáž: 50–63 min)

Předloha:

Alfonso Sabella (kniha)

Hrají:

Francesco Montanari, Miriam Dalmazio, David Coco, Paolo Briguglia, Edoardo Pesce, Francesco Foti, Marco Rossetti, Daniela Marra, Alessio Praticò (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Detektivní seriál se vrací ke skutečným událostem z první poloviny 90. let, kdy se Italská republika ocitla v otevřené válce s mafií. Cosa nostra tehdy utrpěla těžké ztráty po zatčení tří svých šéfů a vzápětí se státní justici pomstila bombovými atentáty na soudce Falconeho a Borsellina, kteří vyšetřování vedli. Ulice Palerma zaplavily kulky, strach a mrtvá těla stejně jako policejní zátahy a neutichající zvuk sirén. Přesto corleonský klan sicilskou metropoli z velké části ovládal a jeho členové vraždili své nepřátele, přátele, policisty, soudce, novináře i obyčejné lidi. Uprostřed této války se ocitá mladý prokurátor, který právě povýšil do speciální protimafijní jednotky. A zatímco se snaží vyznat ve složité změti krvavých vendet a spojenectví, mafiánští bossové upevňují své pozice pro nadcházející válku klanů. Hlavní hrdina se ovšem nespoléhá jen na známé policejní metody a rozhodne se využívat i osvědčená pravidla lovu, kladení pastí a štvaní zvěře, jež se jako kluk naučil na sicilském venkově. Lovecká sezóna uprostřed palermských ulic může začít. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Aky 

všechny recenze uživatele

Studené, zdlouhavé, s nezajímavými vstupy do soukromí protagonistů a nelogicky působícími retrospektivami do loveckého dětství hlavní postavy, která je sama o sobě nesympatická. Po celou dobu jsem nenarazil na jedinou postavu, která by mi byla příjemná. Navíc vše komplikuje spoléhání autorů na diváckou znalost italských historických jmen a reálií. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Štýlom vyprávania i samotným námetom sa to akoby chce podobať na Narcos. Mafia na jednej strane a na druhej strane prokurátor, vyšetrovateľ, ktorý sa ich snaží chytiť. Rovnako je tu podobnosť, že ide o skutočnú udalosť. No a na druhej strane je tu talianske prostredie, z ktorého už máme pecky ako Gomora a Suburra a ťažko potom neporovnávať. Pri všetkej úcte tu je to dramatické prevedenie trošku nudnejšie. Možno niekomu bude vadiť, že to je aj menej kruté, menej explicitných záberov, mne to až tak neprekážalo. A možno ešte jeden maličký problém - od mafiánov až po vyšetrovateľov tam skoro každý má fúzy a podobné kvádro – no ale taká bola móda a štýl. Ale inak sa dočkáme aj silných momentov na konci niektorých častí a pre mňa je silným obohatením toho, čoho sa o pôsobení kriminálnika Lucu Bagarella nedozviete na talianskej wikipedii, ani celkovo na internete. V závere seriálu ale po jeho zatknutí chýba viac šťavy. Posledné 4 časti sú také suchšie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italský seriál na motivy skutečných vzpomínek A.Sabelly, který jako prokurátor chytal v první polovině devadesátých let po zatčení Toto Riiny nové hlavy cosa nostry. V roce 1993 byl mafií z Corleone v čele L. Bagarellou unesen Giuseppe Di Matteo (11let ), protože jeho otec Santino jeden z vrahů soudce Falconeho začal spolupracovat s policií. Na pozadí této události začíná story Sabelly, který jako mladý prokurátor nastoupil do protimafiánské jednotky aby "lovil" mafiány a pokusil se zachránit uneseného. Silnou stránkou je určitě realističnost ( na úkor akce ) a pro fandy tématu je to hodně výživné vidět, jak opravdu fungují šéfové mafie a jejich protivníci, ale pro většinové diváky má tento seroš pár mínusů ve věcech které zpomalují vyprávění a má to pár nudných zbytečných pasáží: 1) flasbacky do minulosti, ikdyž jsou nakonec i vypointované 2) víc věcí ze soukromí hlavních hrdinů než bylo zdrávo . Na Gomoru to nemá, ale je to skutečnější než Chobotnice. Ve výsledku to byl pro mne nejlepší seriál v týdnu, dle mého gusta. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Takové koukatelné, ale zcela sterilní bezemoční vyprávění o tom, jak to bylo v devadesátkách v Palermu a na Sicílii. Bohužel v tom chytnou saze až tak od 8. nebo 9. dílu. Pak skončí 12. díl, je konec a já od té doby čekám, že to bude ještě nějak pokračovat. Ne všichni byli pochytáni a ti pochytaní byli nahrazeni. Ze začátku se mi nelíbilo hned několik věcí, kdo je vlastně kdo, je tam prostě moc postal a ty tmavovlasé Italky jsou všechny skoro stejné. A pak taky barvy a ty outfity byly spíš z osmdesátek než z devadesátek. Kdo má rád Sicílii a pozná tam ta místa hlavně na pobřeží. 70% ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

No jako velká slabota, to už se víc děje i v Pitavalu malého města. To se opravdu dělo v té době v Itálii, byla otevřená válka mafie se státem Itálie. Seriál to více než méně bagatelizoval na pár vražd a režisér se rozhodl, že zpomalené záběry využije na to, aby zpomaleně hlavní hrdina chodil, aby se zpomaleně otáčel, aby si zpomaleně zapaloval cígo, všechno dělal zpomaleně, kromě akce. Když už dojde na nějakou tu malou akcičku, tak proběhne během pár desítek vteřin aniž se rozkoukáte a už zpomaleně odchází hlavní hrdina. Jo a všichni italští herci, kteří hrají teenagery, vypadají neustále nadrženě na stejné pohlaví. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Itálie je svou mafií známá a nejsem si jistá,že ji lze zlikvidovat.Ale je to úspěch ,že se najdou lidé,kteří mají opravdovou kuráž a zájem ji alespoň trochu oslabit.U nás se všichni tváří,že to slovo patří jen k Itálii a tak naše mafie má klid. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Tak někde mezi třema a čtyřma hvězdičkama. Má to své momenty, ale hlavní hrdina mi úplně nesednul. Navíc tu není v podstatě snad nic, co bychom už v jiných filmech nebo seriálech o mafii doteď neviděli. Při sledování jsem byl ale vlastně povětšinou dost spokojený, jen jsem na ten seriál strašně brzo zapomněl. ()

Audit 

všechny recenze uživatele

Palermo 1993. Po desetiletích krveprolití, během nichž se spravedlnost soustředila výhradně na zatčení drobných zločinců, přišel čas vypořádat se s mafiemi. Ulice Palerma jsou plné krve z války mezi dvěma mafiánskými klany, která bere životy zločinců i nevinných. Dva soupeřící šéfové bojují o nadvládu a čelí rostoucímu tlaku zákona. Ve středu událostí je Saverio Barone, mladý a ambiciózní provinční prokurátor, který má odvahu postavit se za to, co je správné. Poté, co se odvážil jít proti svému zkorumpovanému šéfovi, přitáhly jeho činy pozornost šéfa antimafiiánského týmu v Palermu, který ho zapracoval do svého oddělení. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

scénář 4 režie 4 herci 4 výprava 3 : celkem 15 hodnocení 75% mafiánský seriál, jak se jeden sicilský mafioso utrhl ze řetězu a šiřil hrůzu a strach, ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Za jednoznačně nejsilnější stránku seriálu považuji vynikající casting a masky. Italové maj prostě vypadat jako Italové a ještě lépe Siciliáni. Vše je pak mnohem uvěřitelnější. Narážím třeba na tématicky podobnou Chobotnici s Placidem, který vypadal jako nomenklaturní kádr uprostřed své stranické kariéry. Nikdo mi nevymluví, že právě kvůli tomu byl seriál za minulého režimu, jistě za nemalé devizové prostředky, zakoupen. Prostě se v něm soudruzi viděli. Jistě. Má to řadu hluchých míst a malý švih, ale život už takový je. Kdo je zvyklý u filmu přemýšlet, tak tyhle prostory ocení, bo je využije. Těším se na druhou řadu, která byla ke konci slíbena. Tak snad to autorům vyjde. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím pouze první sérii (12 dílů). Hodně se to natahovalo, ale i tak tam bylo dost napětí. Ti dva státní zástupci mi sice připomínali postavy ze starých grotesek, ale nakonec jsem z rozhodování mezi třemi a čtyřmi zvolil čtyři, protože mne to docela zaujalo. ()

Reklama

Reklama