Reklama

Reklama

Lovec

(seriál)
Trailer
Itálie, (2018–2021), 26 h 3 min (Minutáž: 50–63 min)

Předloha:

Alfonso Sabella (kniha)

Hrají:

Francesco Montanari, Miriam Dalmazio, David Coco, Paolo Briguglia, Edoardo Pesce, Francesco Foti, Marco Rossetti, Daniela Marra, Alessio Praticò (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Detektivní seriál se vrací ke skutečným událostem z první poloviny 90. let, kdy se Italská republika ocitla v otevřené válce s mafií. Cosa nostra tehdy utrpěla těžké ztráty po zatčení tří svých šéfů a vzápětí se státní justici pomstila bombovými atentáty na soudce Falconeho a Borsellina, kteří vyšetřování vedli. Ulice Palerma zaplavily kulky, strach a mrtvá těla stejně jako policejní zátahy a neutichající zvuk sirén. Přesto corleonský klan sicilskou metropoli z velké části ovládal a jeho členové vraždili své nepřátele, přátele, policisty, soudce, novináře i obyčejné lidi. Uprostřed této války se ocitá mladý prokurátor, který právě povýšil do speciální protimafijní jednotky. A zatímco se snaží vyznat ve složité změti krvavých vendet a spojenectví, mafiánští bossové upevňují své pozice pro nadcházející válku klanů. Hlavní hrdina se ovšem nespoléhá jen na známé policejní metody a rozhodne se využívat i osvědčená pravidla lovu, kladení pastí a štvaní zvěře, jež se jako kluk naučil na sicilském venkově. Lovecká sezóna uprostřed palermských ulic může začít. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (4)

Lovec (2018) 

Italský seriál na motivy skutečných vzpomínek A.Sabelly, který jako prokurátor chytal v první polovině devadesátých let po zatčení Toto Riiny nové hlavy cosa nostry. V roce 1993 byl mafií z Corleone v čele L. Bagarellou unesen Giuseppe Di Matteo (11let ), protože jeho otec Santino jeden z vrahů soudce Falconeho začal spolupracovat s policií. Na pozadí této události začíná story Sabelly, který jako mladý prokurátor nastoupil do protimafiánské jednotky aby "lovil" mafiány a pokusil se zachránit uneseného. Silnou stránkou je určitě realističnost ( na úkor akce ) a pro fandy tématu je to hodně výživné vidět, jak opravdu fungují šéfové mafie a jejich protivníci, ale pro většinové diváky má tento seroš pár mínusů ve věcech které zpomalují vyprávění a má to pár nudných zbytečných pasáží: 1) flasbacky do minulosti, ikdyž jsou nakonec i vypointované 2) víc věcí ze soukromí hlavních hrdinů než bylo zdrávo . Na Gomoru to nemá, ale je to skutečnější než Chobotnice. Ve výsledku to byl pro mne nejlepší seriál v týdnu, dle mého gusta. ()

V lese (2018) (S01E01) 

První díl italského seriálu inspirovaný skutečnými událostmi začátku devadesátých let, kdy vrcholila válka mezi mafií a italskou vládou. Jedná se o vzpomínky protimafiánského prokurátora, který honil největší esa cosa nostry. Není to úplně akční, osobní linky mi přijdou zpomalující a určitě to nebude taková bomba jako Gomora, ale pro fandy tématu to bude přínosné. Realističnost je i na úkor akce a působí to dost často jako hraný dokument - dost mne irituje ten voiceover, ale vypadá to, že tento seriál perfektně ukáže veškeré osobnosti Cosa Nostry po zatčení Toto Riiny a přiblíží běžnému člověku, co jsou zač. ()

Březnové idy (2018) (S01E05) 

Katjia Greco jako milenka mafiánského vrahouna v akci Nikita, akci pojmenované podle tehdejšího Bessonova hitu v kinech. To mi přišlo vtipné za čtyři hvězdy, ale i jinak nadprůměrný díl, zvyšují se obrátky i akce. ()

Zrůdy (2018) (S01E11) 

Hon na mafiány a únosce vrcholí, škoda, že název předjímá jak to asi s tím malým uneseným chlapečkem po dvou letech zajetí dopadne. Mne spíš zaujalo, jak slovutná ČT dělá malou reklamu jak bulvár, když v náhledu na tento díl na i-vysílání je zachycen jeden moment z krátké erotické scény, že to vypadá jak pornovideo. Asi napíšu na Vysílací radu ... ()

Reklama

Reklama