Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, co dětem může způsobit obyčejné brouzdání po internetu. A rodičům změnit život… (Televize Seznam)

Recenze (35)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno salahadin a petrsv tu píšou, že na konci chybí řešení, ale ono tam je. Kdo vydrží u titulků, dozví se kolik dětí je dnes takhle vydíráno a jen 2% procenta se svěří rodičům. Ono nabízené řešení je ve větě ,,nenechávejte si své problémy pro sebe, mluvte s námi''. Jaké další řešení by to mělo být nevím. Dnešní generace teenagerů i dětí školního věku běžně vlastní smartfouny. Jsou díky nim v neustálém kontaktu s otatními a i když se rodič snaží, tu kontrolu prostě nemá a mít nemůže. A pak tu jsou sociální sítě a další šílenosti, kde už dokonce pod nějakou identitou mohou chatovat s kýmkoliv... Hrají si na velké, ale přitom si neuvědomují, že jsou stále mláďata, kterou jsou zranitelná. Zakázat mobil? To asi nejde. Takže je to jen a jen o té komunikaci a důvěře. Film byl dost drsný a ač jsem od začátku tušil, že je chlapec vydírán a nejde o srandu, ten konec mně dostal. Takhle by měly vypadat krátké varovné filmečky apelující na nějaký problém. Já tedy dávám za 4 sms. * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mnoo...jako filmovy varovny ukazovacek docela dobry, ale mne tomu neco chybelo. Kratasek postrada alternativni konec, kdy divakovi teleciho veku ukaze pozitivni priklad, tedy dat dobremu umyslu tvurcu opodstatneni. Chybel mi dobry konec, kdy neprijemni a vecne vycitavi rodice tomu svemu ve sracce namocenemu potomkovi ucinne pomohou. Takto je to sice verohodne natoceno, ale zustava po tom jen horky vocas, protoze podobnym rodicum bych se asi taky nesveril - ani s tim, ze jsem si koupil vzduchovku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil o co půjde takže mě konec snímku trošku zaskočil ( v dobrým slova smyslu ). Zkrátka a jednoduše. Tohle je varovné video o internetové šikaně. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zajímavý krátkometrážní počin k zamyšlení. 18. minutová stopáž bohatě stačila. U celovečerní verze bych asi usnul. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlienka, dobrý námet. Ale ten koniec mohol byť iný, nepáčil sa mi. A vôbec sa mi nepáčil otec, to bol totálny magor. Keď mi niekto dvadsaťkrát v aute povie, že mám zastaviť, tak predsa zastavím. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam lepší závěr, nemyslím vyústění děje, spíš mi jde o odmávnutí jednou obrazovkou s několika statistikami a následný přechod do titulků uvozených pár odkazy a telefonním číslem na linku bezpečí. Klidně to mohlo pokračovat pár ukázkami skutečných případů, jakou měly dohru, aby bylo jasně vidět, že prezentované není jen čirá nebo přibarvená fikce a že kontaktování autorit pomohlo (a jak). Klidně i přihodit něco pro lidi odmlouvající stylem "tak TOHLE se mně stát nemůže" (vyvozený závěr např. proto, že prezentované byl místy extrém) nějakým příkladem "a co když už se to děje, jenže zatím v menší míře?"). Druhou vadou na kráse pro mě byly postavy rodičů, ostatně z tohoto důvodu beru Na Hory jako výstrahu nejen dětem, ale i rodičům. Závěrečné poselství "Nenechávejte si své problémy pro sebe. Mluvte s námi." je pro mě dost komické. Nečekal jsem idylické vztahy, ale například člověku jako je tento filmový otec bych se s moc věcmi nesvěřoval. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

V podstatě to nejlépe napsal salahadin. Film není natočený špatně, ale chybí řešení. Nad tímhle se někdo zhrozí, možná si někdo uvědomí rizika kyberšikany, ale těm mladým to nepomůže vůbec v ničem. Zakončit to prostým sdělením, že mají děti mluvit s rodiči, přičemž těm rodičům ve filmu bych to na místě kluka neřekl ani náhodou, to je poněkud úsměvné. Film tak vlastně jen sděluje, že tady problém kyberšikany je. Což není nic novýho, píše se o tom furt. Proč vzniká, jak se to dostane do takové krizové situace a hlavně, jak z toho ven, to už se nedovíme. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátký film mě dostal. Na tak krátké ploše dokázal popsat a dobře zpracovat velmi důležité téma. Takových filmů by mělo být víc. Navíc Lukáš Veřtát je talent. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tenhle film dost překvapil. Holiček, který je pro mě s prominutím nýmand, ukázal, že když chce, umí. Je to hlavně o příběhu a poselství, ale u mě film vyhrál z hlediska režijního. Klidně bych nominoval Holička za režii, protože vytvořil dnešní český antistyl, kterým si u mě vytvořil velké plus. Díky atraktivní režie se od toho nedá odtrhnout. Scénář velice dobrý. Herci také. Vizuálně je to hodně silný zážitek. Tak depresivní, netypické a jedinečné záběry vás od filmu nedokážou odtáhnout. Holiček si s kameramanem vyhráli na určitých detailech a přineslo to jen ovace. Též je to zajímavé z hlediska zvuku a střihu. Je to vlastně pár scén ozvučených doslova maniodepresivně. Přirozeně až to v člověku mrazí. Prostě když ten kluk vyleze z auta a v lese se svleče či při pohledu v autě, kdy je slyšet jen cinknutí telefonu, tak to je opravdu něco co dnešní český film ztrácí. Též mi Holiček udělal velkou radost, tím, jak ukázal obsah jednotlivých esemesek a nepřečtených zpráv. Je to silný snímek a přesně takhle bych si představoval ideální studentský film, i když vím, že tohle není studentský film, ale mám na mysli ten koncept. Takhle by mohl podle mě vypadat dobrý český film ať už od kohokoli a klidně celovečerní či krátkometrážní. Ne nýmandi Svoboda a Bystroň se svými kejdami. Na Hory je prostě hodně dobrý film. Holiček a scenárista toho dokázali v pouhých pár scénách strašně moc vyjádřit. Doufám, alespoň v nějaké lvy, protože sice je to nezávislý a řekněme na objednávku dělaný film, ale stejně má hodně co říct. Nominace na režii, hlavního herce, kameru a zvuk. 70% a hodně zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

K filmu som sa dostal iba vďaka tomu, že som na stránke Incredibly strange films narazil na Hills have googly eyes a následne hľadal či tento 7 sekundový film objavím na čsfd. Bohužiaľ rovnako ako ďalšie krátkometrážne filmy o ktoré som na čsfd požiadal sa tu nenachádza ani po zaslaní žiadosti...Na hory má mať výchovný charakter, dojem z filmu však pokazili Patrikovi rodičia. Na druhej strane v mnohých rodinách to tak akosi vyzerá... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostala naprostou náhodou, podle názvu jsem čekala něco dočista jiného, a přiznávám, že mě to semlelo (hlavně ten závěr, uf!). Snad už si Holiček chystá i celovečerák, rozhodně na to má. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Och, tak to bolo drsné. Ale bohužiaľ, aj také veci sa dejú. Hoci, pre mňa je tak trochu nepochopiteľné, ako sa niekto dostane do takejto špirály vydierania. Vlastne chápem, veď niektorí puberťáci sú až príliš dôverčiví a naivní, a potom to môže dopadnúť aj takto. Aj keď si myslím, že pod paľbou kyberšikany sa skôr ocitajú dievčatá, keďže majú jemnejšiu a aj labilnejšiu psychiku. Každopádne,, toto by malo byť mementom pre každého dospievajúceho tínedžera. Čo sa týka tohto filmu, tak pointa je výborná, ale tie postavy boli také ... dosť divné. 3* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nechápu toto nízké hodnocení. Na Hory je excelentní krátkometrážní počin, kde jsou herci naprosto skvěle vedeni režisérem a kamera to vše podtrhuje netypickými záběry, které celou depresi jen podtrhují. Další plus je výborní edukativní charakter a zvuk. Takovéhle mladé filmové tvůrce naše zem potřebuje. Palec nahoru a všem mladým povinně promítat, ať vědí jaké můžou být následky. 80% ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že zdelenie bolo možno trochu drsnejšie, avšak na tento problém sa v tejto mainstreamovej dobe dosť zabúda a príbehy zo skutočného sveta dopadajú podobne... ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Tatínek celkem psychouš a synáček příliš rozumu taky nepobral. Zbytek je velmi autentický, ale HLAVNĚ se jedná o skvělý odstrašující případ vydírání na internetu. Remember: Black Mirror S03E03. ()

Reklama

Reklama