Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, co dětem může způsobit obyčejné brouzdání po internetu. A rodičům změnit život… (Televize Seznam)

Recenze (35)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Och, tak to bolo drsné. Ale bohužiaľ, aj také veci sa dejú. Hoci, pre mňa je tak trochu nepochopiteľné, ako sa niekto dostane do takejto špirály vydierania. Vlastne chápem, veď niektorí puberťáci sú až príliš dôverčiví a naivní, a potom to môže dopadnúť aj takto. Aj keď si myslím, že pod paľbou kyberšikany sa skôr ocitajú dievčatá, keďže majú jemnejšiu a aj labilnejšiu psychiku. Každopádne,, toto by malo byť mementom pre každého dospievajúceho tínedžera. Čo sa týka tohto filmu, tak pointa je výborná, ale tie postavy boli také ... dosť divné. 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno salahadin a petrsv tu píšou, že na konci chybí řešení, ale ono tam je. Kdo vydrží u titulků, dozví se kolik dětí je dnes takhle vydíráno a jen 2% procenta se svěří rodičům. Ono nabízené řešení je ve větě ,,nenechávejte si své problémy pro sebe, mluvte s námi''. Jaké další řešení by to mělo být nevím. Dnešní generace teenagerů i dětí školního věku běžně vlastní smartfouny. Jsou díky nim v neustálém kontaktu s otatními a i když se rodič snaží, tu kontrolu prostě nemá a mít nemůže. A pak tu jsou sociální sítě a další šílenosti, kde už dokonce pod nějakou identitou mohou chatovat s kýmkoliv... Hrají si na velké, ale přitom si neuvědomují, že jsou stále mláďata, kterou jsou zranitelná. Zakázat mobil? To asi nejde. Takže je to jen a jen o té komunikaci a důvěře. Film byl dost drsný a ač jsem od začátku tušil, že je chlapec vydírán a nejde o srandu, ten konec mně dostal. Takhle by měly vypadat krátké varovné filmečky apelující na nějaký problém. Já tedy dávám za 4 sms. * * * * ()

Reklama

Macinkacz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dobrý to je. Ale vadí mi, že je to spíš upozornění pro mládež, jak by se měla zachovat. Ale Teda o chování rodičů ve videu už není řeč. Přitom si myslím, že v tomhle videu to spíš ukazuje na problém v rodině. Komunikace je na bodu mrazu. Tohoto otce bych snad ani za otce nechtěla a kdybych se mu měla s něčím takovým svěřit, tak si asi raději hodím lano. Video postrádá radu, jak na to, když nastane takováhle situace. Ale ono to asi ani nejde ukázat, právě díky přístupu těchto rodičů... ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tenhle film dost překvapil. Holiček, který je pro mě s prominutím nýmand, ukázal, že když chce, umí. Je to hlavně o příběhu a poselství, ale u mě film vyhrál z hlediska režijního. Klidně bych nominoval Holička za režii, protože vytvořil dnešní český antistyl, kterým si u mě vytvořil velké plus. Díky atraktivní režie se od toho nedá odtrhnout. Scénář velice dobrý. Herci také. Vizuálně je to hodně silný zážitek. Tak depresivní, netypické a jedinečné záběry vás od filmu nedokážou odtáhnout. Holiček si s kameramanem vyhráli na určitých detailech a přineslo to jen ovace. Též je to zajímavé z hlediska zvuku a střihu. Je to vlastně pár scén ozvučených doslova maniodepresivně. Přirozeně až to v člověku mrazí. Prostě když ten kluk vyleze z auta a v lese se svleče či při pohledu v autě, kdy je slyšet jen cinknutí telefonu, tak to je opravdu něco co dnešní český film ztrácí. Též mi Holiček udělal velkou radost, tím, jak ukázal obsah jednotlivých esemesek a nepřečtených zpráv. Je to silný snímek a přesně takhle bych si představoval ideální studentský film, i když vím, že tohle není studentský film, ale mám na mysli ten koncept. Takhle by mohl podle mě vypadat dobrý český film ať už od kohokoli a klidně celovečerní či krátkometrážní. Ne nýmandi Svoboda a Bystroň se svými kejdami. Na Hory je prostě hodně dobrý film. Holiček a scenárista toho dokázali v pouhých pár scénách strašně moc vyjádřit. Doufám, alespoň v nějaké lvy, protože sice je to nezávislý a řekněme na objednávku dělaný film, ale stejně má hodně co říct. Nominace na režii, hlavního herce, kameru a zvuk. 70% a hodně zasloužené čtyři hvězdičky. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam lepší závěr, nemyslím vyústění děje, spíš mi jde o odmávnutí jednou obrazovkou s několika statistikami a následný přechod do titulků uvozených pár odkazy a telefonním číslem na linku bezpečí. Klidně to mohlo pokračovat pár ukázkami skutečných případů, jakou měly dohru, aby bylo jasně vidět, že prezentované není jen čirá nebo přibarvená fikce a že kontaktování autorit pomohlo (a jak). Klidně i přihodit něco pro lidi odmlouvající stylem "tak TOHLE se mně stát nemůže" (vyvozený závěr např. proto, že prezentované byl místy extrém) nějakým příkladem "a co když už se to děje, jenže zatím v menší míře?"). Druhou vadou na kráse pro mě byly postavy rodičů, ostatně z tohoto důvodu beru Na Hory jako výstrahu nejen dětem, ale i rodičům. Závěrečné poselství "Nenechávejte si své problémy pro sebe. Mluvte s námi." je pro mě dost komické. Nečekal jsem idylické vztahy, ale například člověku jako je tento filmový otec bych se s moc věcmi nesvěřoval. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Termín natáčení filmu byl záměrně naplánován na únor, kdy meteorologové slibovali na horách sníh. V termínu natáčení bylo ale slunné počasí a sníh byl pouze v Praze. (pan.sponka)
  • Vozidla na natáčení zapůjčila společnost AAA auto. (Duoscop)
  • Je až ironické, že po zveřejnění filmu se mladému Lukáši Veřtátovi, představiteli Patrika, začali přes sociální sítě ozývat nejrůznější individua a požadovali po něm nahé fotografie. [Zdroj: Stream.cz] (Scelleton)

Reklama

Reklama