Reklama

Reklama

Dora a ztracené město

  • USA Dora and the Lost City of Gold (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dora miluje objevitelské expedice a tak vede své přátele na dobrodružnou výpravu, na níž musí zachránit své rodiče a vyřešit záhadu ztraceného zlatého města. (CinemArt)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemné průzkumnické dobrodružství se nestydí připomínat svůj "cartoonový" původ ani cílit na předškolní ročníky infantilním humorem o kakání, nicméně obojí updatuje velkou porcí roztomilé a uvědomělé nadsázky pro (nerdovské) puberťáky, do kterých vyrostli též jeho hrdinové (jak je tak krásně vidět na Isabele Moner :)). Hledání ztraceného inckého města v (digitálně) výpravném, pestrobarevném prostředí exotické džungle už ale v obehraném "tombraiderovském" finále ztrácí dech (i dospěláckou zajímavost). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nepolíben původním animovaným seriálem s dcerami na gauči před obrazovkou HBO Go a jako jo. Pro děti určitě. Pro celou rodinu s odřenýma ušima. Barevné akční džunglodružstvím, jako když zkřížíš Jumanji, profesora Jonese, Mexičana z Hlubočan a Pipi dlouhou punčochu. Děti zabavíme, rodiče neunudíme a ještě vyřešíme záhadu ztraceného zlatého města. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hraný snímek, natočený na základě kresleného televizního seriálu dětského kanálu Nickelodeon ´Dora průzkumnice (2000), by se dal vlivem námětu považovat za takovou hodně jednoduchou dětskou verzi známé videoherní a posléze filmové archeologické hrdinky Lary Croft. Rodiče coby archeologové, stále někde na cestách, takže to by nebylo, aby dívka Dora neprožila v tomto smyslu také nějaké to dobrodružství. Humor, akce, sem tam nějaké to roztomilé zvířátko, hodně jednoduchý příběh právě určený pro dětské diváky. Od kreslené předlohy se tato filmová hraná verze liší hodně, neboť Dora tu je daleko starší a tak film hlavně osloví ty, kteří v nižším věku seriál s malou Dorkou sledovali. Dospělému divákovi se přirozeně snímek jeví jako počin naprosto špatný, což je vlivem rozdílného vnímání zcela přirozené. Je v tom ohromný kus naivity, nepřirozenosti a nelogičnosti, což ale dětské oko vůbec nevnímá a vše bere pouze jako příjemnou dobrodružnou  zábavu. Zkrátka a dobře, tohle je film jen a pouze pro děti, takže je potřeba se na to dívat dětskýma očima a podle toho hodnotit. V rámci dětských filmů se tento počin jeví jako zcela povedený. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dora a ztracené město mě opravdu bavila. Sic nenáročná zábava, ale pořád zábava. Jde o dobrodružný film, který si myslím, že větší děti vůbec nemusí nudit. V první řadě jde o hledání pokladů a přátelství, které odolává zkouškám. Nejprve se ale musí zrodit, když se lidé vzájemně poznají právě při nepříjemných situacích. Dora ostatně neměla příjemný nástup do školy, ale její bezprostřednost a nekončící optimismus dostal nakonec nejbližší spolu ztracence dostal. A právě to je na filmu nejvíc. Druhá strana mince je fakt, že vložit dnešní počítači, mobily a jinými elektronickými hračkami zfanatizované mládežníky do pralesu, vypadalo by to asi stejně. Vždyť oni se pomalu bojí komárů a do lesa za barákem chodí jen když musí. Z tohoto pohledu mě Dora bavila, protože byla jiná, odlišovala se. Však taky výkon Isabely Merced byl skvělý. Hodně mě překvapila účast Evy Longorii, kterou znám ze Zoufalých manželek jako tu krasavici a tady hrála opravdu sympatickou matku. V příběhu se nachází řada vtipných scén a společně s hudbou to spolu všechno ladí. Tvůrci zapojili řadu nápadů a když už se zdálo, že nelze překvapit, zase to dokázali, třeba tou animovanou částí. Film je svižný, napínavý a na svou stopáž běží plynule bez hluchých míst. Mimochodem, že by v USA měli jiný přístup k hygieně nebo víc odolné jedince? Spolužačka Dory sice zpívala o kakání krásně, ale při následném útěku si pr.el neutřela... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dora And The Lost City Of Gold" sa bude hodnotiť celkom zaujímavo. Ja jednoznačne nie som cieľovou diváckou skupinou, no záleží na tom? Najmä ak som sa na tomto filme teda poriadne zasmial? Za mnohé tu vďačím Eugeniovi Derbezovi, ktorý je vtipný ako vždy a Isabela Moner tu má niekoľko skutočne vtipných reakcií. Je to maximálne nadnesené, no neskutočne ma to bavilo sledovať. Dora na strednej škole ma proste poriadne rozosmiala. Uznávam. Dobrodružstvo ako také je podľa mňa tiež celkom dobré. Myslím si, že keď sme boli decká, tak sme tiež tak trošku snívali o tom, že nájdeme obrovský poklad a filmy nám k tomu veľmi dobre pomáhali. Mohli sme sa do takého sveta na nejaký čas dostať. Aspoň ja som mal rád v detstve záhady a snažil som sa ich vyriešiť. Alebo nájsť poklad. Proste to bolo pre mňa. A tento film ma dostal do mojich detských rokov bez toho, aby som to očakával. Je to stupídne? Áno, je. Je to určené pre deti? Bez debaty. No mysím si, že ma to bavilo oveľa viac, než som si myslel a keby som mal deti, tak im to pokojne nechám pustené a nemal by som obavy o to, že budú mať pred sebou veľkú dávku nudy. Seriál som nepozeral, no je tu aj krátka animovaná časť, ktorá (ako som pochopil) prináša všetko to, čo decká mali v pôvodnom seriáli. Nemôžem tento film ohodnotiť negatívne. Na tom sa na ňom príliš moc nasmial. No nemôžem povedať, že je to kvalitné filmové dielo tiež. Ale je to dosť dobré na to, aby som ho ocenil ako slušný film. Vyzerá to okey, herci sú dobrí, a komédia podľa mňa funguje. A to mi stačí. Hodnotenie: B- ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V momentě, kdy se Dora (Isabela Merced) s přáteli snaží otevřít bránu pomocí souhvězdí, svítí přesně nad nimi měsíc v dorůstající fázi a je poloviční. Ovšem když se jim o minutu později podaří bránu otevřít, před nimi se objeví měsíc v úplňku a navíc na úplně jiném místě. (Tommy6)
  • Natáčení začalo 6. srpna 2018 v Queenslandu a skončilo 7. prosince 2018. (SONY_)

Související novinky

Dora průzkumnice obsadila záporáka

Dora průzkumnice obsadila záporáka

16.12.2018

V hrané adaptaci seriálové Dory průzkumnice se vedle herečky Isabely Moner (Transformers: Poslední rytíř) jako představitelky titulní postavy objeví čerstvě také herec Benicio del Toro (Sicario). Ten… (více)

Eva Longoria maminkou

Eva Longoria maminkou

21.08.2018

Eva Longoria (Zoufalé manželky, Manžel na zkoušku) se připojila k obsazení hrané adaptace pohádkové Dory průzkumnice Dora the Explorer od Paramountu. Herečka ztvární matku hlavní postavy. V roli Dory… (více)

Reklama

Reklama