Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V husté londýnské mlze mlčky ruka ruku myje, i kdyby se navzájem zašpinily. Když zdrcený Stephen Lowry (Stewart Granger) předčasně pohřbíval svou manželku, celé okolí zúčastněně přihlíželo jeho hlubokému zármutku. Jen oddaná služka Lily (Jean Simmons) věděla, že hektolitry prolitých slz mohou být stejně falešné jako smutek pána domu. Myši ve sklepě tu pravdu okusily první, a stálo je to život, od nich pak věděla, jak tohohle strašného tajemství náležitě využít pro sebe. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický thriller, který nám nabízí všechno, co mám na takových starých filmech ráda - málo postav, málo lokací, nádherné výrazové herectví (zvláště Jean Simmons a její oči - dokáže jimi vyjádřit snad všechny existující emoce) - divák má skoro pocit, že sleduje divadelní představení. Zaujala mě taky krásná Belinda Lee - škoda, že zemřela tak brzy, její talent by se určitě ještě projevil i v dalších filmech. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci scenar. Nepredvidatelny, temny, bez vylozene kladnej postavy a so skvelym zaverom. K dokonalosti tomu vlastne chyba iba reziser, ktory tuto zabudnutu chutovku mohol doviest k uplnej dokonalosti (mrk, mrk Hitchcock, Clouzot alebo Wyler). Je to totiz cele mozno az prilis rychle a obcas by sa zaziadalo v niektorych scenach spomalit, pripadne sa popitvat v postavach. Ale inak vazne paradna zalezitost. 9/10 ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý starosvětský psychologický film. Dnes by se dalo říci i thriller. Mladá služka Lily pracuje v honosném sídle, kde právě zemřela paní domu. Pan zůstal sám a Lily po něm mlsně pokukuje. Alespoň dosáhla toho, že ji udělal hospodyní, na víc, kvůli svému nízkému stavu nemá. Náhle ve sklepě uhynuly všechny krysy a pro pána domu začíná být jeho služka nežádoucí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Manželé Granger a Simmonsová v neprávem zapomenutém malém klenotu.  Na malém prostoru v de facto televizním formátu, kde si vystačí s několika málo exteriéry a jednou typicky londýnskou mlhou, rozehrávají oba skvělí herci napínavou hru na kočku a myš či spíš kočku a kočku, kde intrika střídá intriku a smrt se nepřestává usmívat. Vypočítává služka nebo proradný pán, sympatický není  ani jeden, kdo z nich má lepší karty.    Brilantní kolegy Montyho mi pak jako charakteristika skvěle ladí, stejně jako jeho hodnocení. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Viktoriánská Anglie. Granger na oko truchlí nad smrtí manželky. Jeho plány narušuje jen služebná, která má důkaz, že nešlo o přirozenou smrt, a hodlá ho využít ve svůj prospěch. --- Granger a Simmonsová (v té době manželé) tenhle film natočili sobě i nám pro radost. Co společně předvádí na plátně, toť vrcholem psychologického thrilleru. Přestože je to barevné a širokoúhlé, je to film nejvíce podobný PLYNOVÝM LAMPÁM ze všech thrillerů, které jsem kdy viděl. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama