Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Recenze (454)

Makky 

všechny recenze uživatele

Obsahovo antireklama na manželstvo, respektíve na rozvody. Z pohľadu filmu zasa naopak, obrovská reklama na herectvo, všetci zainteresovaní sú famózni. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo si projde rozvodovým procesem svých rodičů, bude tenhle film ránou do zdaleka ne uhojeného srdce. Začíná vše chápat z perspektivy svých pěstounů. Marriage Story je skvělým příkladem pomalého vztahového filmu, který s minimalistickými prostředky zahraje na obrovskou plejádu vašich citů. Třešničkou na dortu jsou ústřední herecké výkony Drivera a Johansson. Tohle bez plné palby nejde. Ne pro mě. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o lásce a vztazích v časech, kdy vztah končí a láska se mění někdy až v nenávist. Skvělé herecké obsazení v případě všech zúčastněných. Scarlett mám moc rád a zdá se, že zraje jak jako žena, tak jako herečka. Adam Driver mě překvapil snad ještě víc a snad jen v případě Alana Aldy zamrzí, že jeho role dostala tak malý prostor... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, s jakou citlivostí a zkušeností dokázal Noah Baumbach zachytit emocionální rozpoložení dvou lidí, kterým se rozpadlo manželství a rozvádějí se. Je těžké se přiklonit na nějakou stranu, protože momentální sympatie vůči jednomu z nich se velmi rychle proměňují tak, jak přichází odsudky a drsné podpásovky v rámci rozvodového řízení a boje o opatrovnictví. Přesto na konci necítíte vlastně žádnou zášť ani hluboký soucit k jedné straně, protože součástí toho veškerého depresivního dění jsou oba a oba si tím taky stejně procházejí. Ten soucit musíte jednoduše diverzifikovat nějak mezi oba, pokud teda nejste ortodoxní šovinisti nebo feministi. Při úvodní scéně jsem skoro nedýchal. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi silné, ale zároveň příjemně přízemní a lidské. Ústřední duo to zvládá skvěle a dokáže všechny ty těžké chvilky a emoce divákovi podat velmi uvěřitelně. Líbila se mi kritika systému, ale hlavně ukázka chyb v komunikaci. Dá se s tím velice dobře ztotožnit a člověk neustále přemítá, který z manželů má vlastně “pravdu”. Osobně jsem si nevybral a to především díky komplexnosti obou postav, která krásně vykresluje světlé i tmavé stránky charakteru. Baumach natočil působivý snímek, který velmi šikovně ukazuje složitosti rozvodu a zároveň diváka baví to celé sledovat. Samozřejmě jsou tu trochu umělé pasáže a nedoladěné motivy, ale ty lze odpustit, protože celý zbytek je opravdu výborný. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Velmi realistický a lidský příběh zachycující rozpadající se vztah, kdy se však oba manželé stále vzájemně respektují, ale vše jim nakonec zkomplikují právníci, kteří tahají špínu na protější stranu. Film má hned několik silných momentů a postavy jsou vykresleny tak, že se přímo nepostavíte ani na jednu stranu, jelikož víte, že Nicole i Charlie mají oba v něčem pravdu. Musím pochválit dlouhé dialogické i monologické pasáže, kde jde vidět, že do toho herci opravdu dali všechno a zvládli to zahrát bez jediného střihu. 85% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Možná trochu přeceňovaná záležitost, které by divadelní prkna slušela o něco víc. Noah Baumbach napsal hodně dobrý příběh o tom, že rozvod nikdy nemůže dopadnout dobře, protože i na první pohled inteligentní lidé do něj mnohdy spadnou takovým způsobem, že z nich vyplyne na povrch to nejhorší. Film paradoxně nejvíc funguje, když v něm prosvítá absurdita vedení podobných procesů, kdy de facto neexistuje žádná správná varianta a tím pádem se do něj vkrádá jemný a potřebný humor. Jinak jde o naprosto precizní řemeslnou práci, na níž je vidět, že díky ní Baumbach vyřešil své osobní trauma. Je dobře, že nikomu příliš nestraní a snaží se objektivně popsat, co se v celém procesu děje a jak těžké to pro oba partnery je. Někdy je ale snímek do sebe zahleděný a divákovi nejde moc naproti, emoce trochu pustí pouze v momentě vyhrocené a ukrutně uvěřitelné hádky, což je ale trochu málo, oba hrdinové jsou po celou dobu tak trochu nedobytní a chladní. Famózní je ale obsazení, v němž kralují Adam Driver a Scarlett Johansson, kteří jsou velmi přesní a precizní, pozadu ale nezůstává ani po právu oscarová Laura Dern, vysloveně pak potěší účast Alana Aldy a Raye Liotty. Jen škoda, že se autor v dialozích někdy dost utápí a tempo není svižnější, protože v určitých momentech se film vskutku dost táhne, tím pádem by neuškodila ani o něco kratší stopáž. Marriage Story je velmi dobrá záležitost, která ukáže, že rozvod není nikdy příjemný, a může sloužit i jako určitá terapie. Jen ten hype kolem ní vytvořený jí možná škodí víc, než by bylo záhodno. 70 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Baumbach nechává diváky nahlédnout do zákulisí rozpadajícího se vztahu dvou perspektivních umělců. V druhé polovině filmu pak sledujeme jejich rozvodové řízení a boj o společného syna. Lze si tak vzpomenout na slavné drama "Kramerová versus Kramer" s výtečnými Dustinem Hoffmanem a Meryl Streep. Ani zde není nouze o výborné herecké výkony (zejména Adama Drivera, který podle mě byl i tím nejlepším na rozporuplné nové SW trilogii). Baumbach ovšem ve svém vyprávění otce dítěte zvýhodňuje jen mírně (na rozdíl od zmiňovaného filmu ze 70. let) a divák se tak může sám rozhodnout, jak by rozvod měl dopadnout. Měla jsem ale trochu problém se stopáží - 130 minut na konverzační drama není málo - a asi mi chybělo důraznější zakončení. Za herecké Oscary pro kohokoli ze zúčastněných se ale opravdu zlobit nebudu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Výborné konverzační drama se skvělými herci, jednou úžasně vyhrocenou scénou a atmosférou, z níž vás mrazí. Do toho allenovská poetika, šmrncnutí Evropou... Film se mi trefil do nálady a mé tušení, že se mi bude líbit, bylo naprosto správné. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tento snímek považuji za nadhodnocený. Scénář mě vlastně štval od začátku do konce. 1) Ti lidé se vůbec nemuseli rozvádět, měli se stále rádi, stačilo kdyby si trochu promluvili. 2) Opět jen další ukázka toho, jak hnusně fungují rozvodoví advokáti - kdyby byl efekt alespoň v tom, že si je lidi přestanou najímat a cpát jim ty neskutečný prachy, tak to svůj účel splnilo (to se ale docela jistě nestane). Lauře Dernové bych Oscara za vedlejší roli nedala - v Sedmilhářkách hrála úplně stejně; zřejmě to je její podstata a ne umění. Scarlett naopak hrála o to lépe, o co hůř vypadala. Účes ani oblečeni jí neslušelo - nepochopila jsem, zda to byl záměr, nebo nějaká zlomyslnost od kadeřnice a kostymérky, každopádně na udílení Oscarů už byla zase pěkná. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Syrové drama s paradními výkony! Tak přesně takové já velice ráda. "You'll never be happy, in LA or anywhere. You'll think you found some better opposite guy than me, and in a few years, you'll rebel against him because you need to have your voice, but you don't want a voice. You just want to f*ing complain about not having a voice! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* film se rozjíždí velmi romanticky, ale jak to v životě chodí, tak vše nevychází a lidé se časem rozchází. A o tom je ten film - o rozvodu a ten není nikdy poklidný. Plete se do toho spoustu lidí se svými názory a radami, vytahují se staré křivdy a každý chce, aby bylo po jeho. Přestože si sebe stále váží, tak to není lehký proces. Naštěstí tento příběh dokáže Baumbach vyprávět s vtipným nadhledem a působí uvěřitelně a přesvědčivě i díky skvělým hereckým výkonům ústřední dvojice. Celý film na mně působil jako memento a varování, co to všechno obnáší a čemu by se lidi v podobné situaci měli vyvarovat. Sice dlouhý film a plný dlouhých konverzací jako na divadle, ale já si ho užil a můžu doporučit dále. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco první dvě setkání s Baumbachem sem prakticky odzíval,Marriage Story je trefa do černého.Sice se tu už od začátku neděje nic moc hezkého (období kdy manželství fungovalo tu prakticky nefiguruje) a MS hodně připomíná Linkalterovu Before Trilogii,ale pořád je to pouze odvar oproti tomu co se strhne v poslední hodině.Tam už emoce přímo přetékají a jedna silná scéna střídá druhou.Všechno samozřejmě táhne ústřední dvojice.Driver potvrdil,že mu mnohem více sedí "menší" filmy a Scarlett zase připomněla,že není jen marvelovskou hrdinkou,ale taky hodně dobrou herečkou a na to by se nemělo zapomínat...90% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmom Noaha Baumbacha som akosi nikdy neprišiel na chuť, ale týmto prechváleným kúskom si u mňa poriadne napravil renomé. Musím uznať, že tento krát to Noah námetovo a kompozične zvládol s pompou. Rozhodne zaujímavý film, ktorý si zaslúži pozornosť. U mňa osobne bodoval najmä ten silný kontrast medzi vonkajším (i)racionálnym správaním postáv (často hraničiace s anti-logikou) a ich vnútornými emóciami, ktoré sa len ťažko predierali von cez silné egá oboch manželov. Toto je ten typ filmu, ktorý asi inak budú vnímať muži a inak muži. Mne osobne prišlo správanie a postoje Nicole často úplne za hranicou akejkoľvek racionality, takže skôr by som bol na strane Charlieho (ktorý mal samozrejme tiež svoje chyby). Mimochodom, tá najlepšia časť filmu je na samom začiatku (vizualizácia zoznamov oboch hlavných protagonistov). Každopádne, Noah, dobrá práca! :) ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 minut je skvělých a čekal jsem, že celý film bude takový. Ale ne - je to léčka. Hrozně brzo někdo přehodí výhybku a místo do citové, intimní sondy o rozpadu manželství se jede do lehce humorného příběhu o tom, jací jsou právníci dickové, a co se stane, když si nějakého najmete, aby vám vyřešil rozvod. Film je zábavný, nějaké emoce jsem určitě cítil, ale celkové nadšení a názory o nejlepším filmu o rozvodu ever nesdílím. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Film vidím podruhé. Poprvé byla moje mysl lehce ovíněná (no možná trochu víc), takže jsem si druhý den děj skoro vůbec nevybavovala. Zůstala mi jen vzpomínka na to, že jsem usínala s obrovským pocitem smutku. Nedalo mi to a filmu jsem tedy obětovala další 2 hodiny. Vůbec toho nelituju, protože dílko je to opravdu podařené. Příběh rozvádějícího se páru člověka nijak neunudí, ba naopak. Postavy jsou senzačně napsané a zahrané. Scarlett je velmi talentovaná herečka, která roli silné a citlivé Nicole zahrála na výbornou. Stejně tak Adam Driver, ale postavě Charlieho jsem dlouho nemohla přijít na chuť. Dost mě štvalo, že byl zaslepen a zaujat jen sám sebou. Na druhou stranu mi ho místy bylo líto, hlavně po hádce s Nicole a při pozorování jeho vztahu s vlastním synem. Za srdce mě vzal především závěr, kdy Charlie spolu se svým synem četl věci, které Nicole miluje na svém muži. Opravdu krásný melancholický konec, u kterého ani jedno oko nezůstalo suché. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na dialogove suboje tu mam paru perfektnych snimkov od genialneho Woody Allena - ten je majster na vzathovky, podla neho porovnavam filmy. Pochopitelne este mam rad stare kusky ako Kramer vs Kramewr a Cat on a Hot Tin Roof. Za mna slusny priemer, a videl som aj Adama Jazdca plakat a podaval vskutku dobry vykon ..... nijak nezaostavala ani Scarlett Johansson, a ta vie hrat. No nie tak ako povedzme Diane Keaton alebo moja milovana Gloria Swanson. Ray Liotta sa hodi viac na roly zaporakov ..... tuna mi dost vadil. Za mna teda Adam Driver a Scarlett Johansson sa xebe nehodia, ne, ne : 65 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vynikající rodinné drama o rozvodu a jeho průběhu. Trochu mi to připomínalo drama Kramer vs. Kramer, které je o stejném tématu. Tohle je trochu jiné, téma rozvodu stejné, ale sledujeme tu otce, matku a jejich syna. Syn se na první pohled zdá že lne spíše k otci, ale při rozvodovém řízení najednou obrátí k matce. Ze začátku mi bylo líto Scarlett jako nešťastné manželky, ale jakmile probíhal rozvod bylo mi náhle líto Adama, čeho všeho se musí vzdát, aby byl se svým synem. Herecky skvěle zahrané, Adam Driver mě hodně překvapil. Scénář je daleko lepší, ty dialogy jsou plné emocí, za mě je nejlepší scéna, kdy se Scar a Adam hádají v novém Adamově bytě, je to nejsilnější scéna z celého filmu. Snímek jako celek se mi líbil, bavil mě, popsala bych to jako psychologické drama o rozvodu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Cakala som viac, ale nevadi. Davam 3,5*. Pre mna to urcite nie je jeden z naj filmov roka...Najviac ma este bavila Laura Dern. Co sa tyka hlavneho hereckeho paru, bola som skor na strane matky, ale aj tak uplne nechapem, preco rozvod? Osobne si myslim, ze sa mali stale radi...skoda. Film trosku roztahany, niektore scenky zbytocne, chvilkami nudne, az prilis vela slov a dialogov...ani po filmovej ani po emocionalnej stranke na mna az tak nezaposobil... ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama