Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (454)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Těžká manželská depka, se kterou není úplně radno končit zrovna o půl třetí ráno... Ale hej, takovej je občas prostě život. A to samé pak platí o lásce, která někde začíná, a jinde končí, i přesto že ale vlastně nikdy tak úplně nevyprchá. Taková prostě občas je. Tenhle film pak sice nenabízí žádná konkrétní řešení výše popsaného problému, místo toho ale nenápadně odpovídá na otázku, proč se do toho nakonec stejně všichni pouštíme. A je to právě způsob, jakým tu odpověď prezentuje, kvůli kterému dávám maximální hodnocení a utírám si slzy ještě deset minut po skončení titulků. O půl fucking třetí ráno. Fakt dík. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nej Netflix film? Ne moc těžký úkol ale ano. Scorseseho Irčanovi minimálně u mně vládnutí Netflix žebříčku nevydrželo, protože mu Baumbach vytřel karty z rukávu vlastně jednoduchým filmem, který má však dva srdcaře v hlavních rolích, který předvádějí parádní výkony ve filmu, který sice nějak neboří pravidla žánru a není kdovíjak originální a většina postav je klišoidní jak to jde, ve finále to ale k spokojenosti kvůli parádním záběrům, Newmanově klasicky dokonalé hudbe a několika perfektně scénáristicky i herecky vyhroceným scénám stačí. Johansson je super ale hraje tu spíše nesympatickou postavu, to samé se ale nedá říct o Driverovi, který je prostě boží a společně s Phoenixem a DiCapriem předvadí dost možná nejlepší herecý výkon roku a v Driverově kariéře jde fakt dost možná o výkon nejlepší. Pořád to nestačí na plnou palbu, protože to z již zmíněných principů nejde, rozhodně jsem ale více než spokojen..... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Všechna nešťastná manželství jsou si podobna... Baumbach měl vždy slabost pro nadužívání "allenovských" propriet; od New Yorku přes neurotické postavy až po smršť slov vyplňujících 110 procent stopáže. Jenže nakonec to u něj bylo spíše o těch přepálených emocích a řešení hluboko zakořeněných problémů skrze papírem šustící nonstop dialogy místo skrze postavy. Což tentokrát neplatí, protože ústřední (ne)manželské duo je "jak ze života". Ano, Baumbach Drivera drží v rovině "pokračuj v tom, jak si hrál Sacklera v Girls" a Johanssonovou v rovině, do které jí stylizoval před dobře dekádou sám Woody, ale je to úplně jedno, protože oba jsou zcela přesní a zvládají vypjaté scény plné velkých emocí v podobě zničující spirály "teď už ani nepředstíráme, že něco řešíme, ani se nehádáme pro upuštění napětí a jen sekáme toho druhého do živého skutečnostmi, které říct vlastně ani nechceme a nejdou vzít zpět, jenže když on(a) takhle, tak já si to teda líbit nenechám", stejně jako tiché momenty vzájemného porozumění a respektu. Na nich dvou to stojí a padá. Až na to, že to na nich nejenže nepadá, ale dokonce ani nekolísá. Jsou suverénní. Navíc Baumbach vyrostl i jako scenárista a režisér. Ještě o film zpět by vedlejším "odlehčujícím" jednorozměrným postavám přinášejícím špetku humoru a frašky (matka, sestra, právníci) přisoudil o poznání větší roli, čímž by to celé poslal do kopru. Jediné kde to tu a tam zavrávorá je, že místy to jako "dokumentární záznam konce úřední i osobní roviny letitého vztahu" je přeci jen příliš hrrr. Manželská historie je tak ve výsledku kronikou očistce jménem rozvod. A to je samo o sobě natolik vypovídající, že netřeba zmiňovat více. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za srdce beroucí charakterová studie páru se vztahy v rozkladu. Baumbachův nejnovější film popisuje obě stránky rozvodu. Zkoumá mnoho stránek rozvodu, které se zdají nejméně významně , ale zraňují nejvíc. Celá herecká sestava je solidní, s Johanssonovou a Driverem, kteří zde předvádí svoje nejlepší výkony v kariéře. Je to triumf směsice potěšení a bolesti, které mě zasahovalo hluboko. Ostré, ale lidské. Podobné dramatu Kramerová versus Kramer. Zraňovalo to tak krásně. Doufal jsem, že oba najdou své štěstí přes všechny ty špatné věci a bolest, kterou si vzájemně způsobují. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Patřím k lidem, kterým Baumbachovo předloňské The Meyerowitz Stories příliš nesedlo, asi hlavně kvůli tématu snímku, ovšem Manželská historie je pochopitelně téma mnohem univerzálnější. A jelikož pocházím z rozvedené rodiny, bylo pro mne celkem zajímavé sledovat rozvodové řízení i z druhé strany a i přes svoji délku mě až do konce zajímalo, jestli to třeba nevygraduje do Války Roseových. Moji hlavní výtkou budou asi předlouhé jednotlivé scény, které ve většině případů zajímavě vygradují, ale bylo pro mě docela nezvyklé koukat na film složený třeba z desetiminutových bezstřihových scén. A Adam Driver je zralý na oscarovou nominaci a silně se posouvá v žebříčku mých oblíbených herců..Má oblíbená Scarlett ve své veskrze civilní podobě poměrně neokoukaná...Sice jsem u toho usnul, ale ne kvůli filmu samotnému!...8/10 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (12)

  • Film je z velké části založen na osobní zkušenosti s rozvodem samotného režiséra Noaha Baumbacha s herečkou Jennifer Jason Leigh. Dle Baumacha jeho bývalá manželka film údajně viděla a líbil se jí. (TammiLargo)
  • Ve scéně hádky v Charliově apartmá není ani kousek improvizace. Celé to bylo takto napsané ve scénáři. Scéna se natáčela na 50 záběrů během dvou dnů. (mi-ib)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama