Reklama

Reklama

Wild Wild Country

(seriál)
Trailer
USA, 2018, 6 h 43 min (Minutáž: 64–72 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Když vůdce kontroverzního kultu buduje v oregonské poušti utopické město, konflikt s místními vygraduje až do rozměrů národního skandálu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Gunslinger 

všechny recenze uživatele

6 dielny dokument o tom, ako si Osho a jeho voľnomyšlienkársky kult postaví v bigotne-kresťanskom americkom štáte Oregon vlastné mesto s vlastnou políciou obchodmi atd. Využijú medzery v USA zákonoch a tak tu máme komunitu, ktorá začína veľmi nevinne a končí s desiatkami poloautomatických zbraní, podozrením z otrávenia pol mesta atd atd.. Do toho sa Ošino po okolí premáva na 93 rolls roycoch, vrtulníku a máme národný škandál na svete :) Samozrejme nieje všetko čierne alebo biele. Dokument zachytáva pohľady snáď zo všetkých strán, či už sú to domáci sedláci z Oregonu, členovia kultu, súdy, armáda, a dokonca aj samotné vedenie kultu. Obzvlášť dievčina Sheela - pravá ruka Osha je asi najzaujímavejšia osobnosť kultu vôbec (ikeď miestami evil as fuck). Netflix sa zase raz prekonal.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Wild Wild Experience. Nikdy jsem nijak nebyl dokumentární typ, ale když vykročím občas z komfortní zóny tak to stojí za to. Spíš mi přijde zajímavé, že jsem o takovéto věci nikdy neslyšel a nedostala se ke mne, jelikož se o podobné věci zajímám. Co na to říct celkově? Je to perfektně natočené. Jinak jsem to ani nečekal. Perfektně vyobrazeno i v rámci názorového spektra, s tím, že poté může být problém, když už se vám ty linie začnou zamotávat. Zároveň je hodně zajímavá věc, že vy jakožto divák si nedokážete vlastně vytvořit názor kdo v tomto je vlastně záporák a kdo dobrák. Máte zde něco jako sektu, která vlastně ani nijak extra nikomu nic nedělá a poté zde máte americké zákonodárníky, kteří jenom dělají svou práci. A teď si vyberte. I tak zde jsem asi jasně se nepřiklonil ke straně brečících levičáků. Což je věc čistě s nadhledem řečená, ale obecně vzato mi i tak přijde, že postavy byly během toho v celku ublížené a ubrečené. Jak to asi opravdu bylo je ve hvězdách a ve hlavách zúčastněných. Je těžké si na něco takového vytvořit obecný názor. Platí nicméně to, že většinou si člověk k takovémuto formátu sedne rád na hodinu nebo dvě. Proto by člověk jako já neměl nic proti tomu, kdyby se ze šesti dílů udělaly třeba tři. Ale to je čistě můj vrtoch. Beru, že tvůrci chtěli upřednostnit informace. Ale ta zábava a zájem se v tom někdy vytrácí. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska hodně pěkně udělaná dokusérie (archivní záběry vs. záběry ze současnosti, režie, střih, hudba vč. kvalitně vybraných písní od Billa Callahana apod.), jejímž největším neduhem je jistá táhlost. Každý díl se při troše snahy mohl zkrotit na nějakých 50 minut a bylo by to pořád ok a informačně vydatné. Libí se mi nestranost tvůrců a fakt, že na konci série nepříjde skutečně žádné rozhřešení. Poněkud mimo mi přišel dost častý pokus vytěžit drama v tom, kterak dle pamětníků už téééééměř pomalu "došlo k nějakému ozbrojenému konfliktu v Rajneeshpuramu" a tlachání o tom v každém druhém díle zabíra nesmyslných 10 minut. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dokumentu odviedli dobrú prácu. Zaujala ma hlavne metóda spracovania, kombinácia starých historických záberov v kombinácii s retrospektívnymi monológmi zachytených v UHD rozlíšení a chýbajúce scény doplnené o kreslené statické animácie. Spolu to vytvára pôsobivý dojem medzi minulosťou a súčasnosťou. Trochu ma však sklamal samotný výsledok dokumentu, poukazujúci len na žiarlivosť, neopätovanú lásku a honbu za peniazmi. Od kvalitného dokumentu očakávam trochu viac. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Posledovala jsem to celý a dalo se to hodně zkrátit. Osobně si na tom považuju ukázku fenoménu - jak zblbnout rychle a snadno, prostě od fanatismu nejsou chráněni lidé, kterým chybí zdravý rozum a pozor rozum a inteligence, stejně jako moudrost a chytrost nejsou jedno a totéž, jen zdravý rozum dokáže rozlišit, co je správné v jednotlivosti i celku,ale vůle se pak může rozhodnout i proti rozumu a svědomí pak vykoná sankce, to je osobní u každého jednotlivce a nikdo se tomu nevyhne, může se zdát pohodlné nechat za sebe rozhodovat guru a pak tvrdit, to ne já to on :-) no osobní zodpovědnost má každý a ani skupina tuto personální záležitost z nikoho nesejme a zdravý rozum pozná,co je dobře a co ne a přesto někteří, kteří se zdají nebo některým jeví jako ryzí vůdci v tomto kardinálním bodu nemají sami jasno, což je zásadně tragické ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama