Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka lodi Nightflyer má problém s nejnovějším členem – mocným telepatem, který je jedinou nadějí na úspěšnou misi. (Netflix)

Recenze (5)

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pročpak ta nízká hodnocení? Podle trailerů bylo jasné, že půjde o mix sci-fi a (béčkového) hororu. A první díl nadělí divákovi přesně to, co od tohoto žánru může čekat a navíc v kvalitním provedení. Nightflyers totiž mohl být primitivní krvárnou (kterých je bohužel přehršle), ale v příběhu se už teď skrývá víc. Jsem překvapen, co vše se smyslupně podařilo tvůrcům do episody nacpat (seznámení s postavami, misí a technologiemi, mimozemská civilizace, telepatie, kybernetika, genetické inženýrství, VR a k tomu horor). Postavy působí živě a některé jsou hodně zajímavé. Psychiatrička je sympatická ženská, kapitán tajemný, telepat (zatím top charakter!) správně děsivý. Má to silnou atmosféru, dobré triky i výpravu (asi jako na úrovni Expanze). Není to zcela přímočaré a už teď máme dostatek zajímavých otázníků v zápletce = nejsem si jistý, kam to bude směřovat. Jistá béčkovost je samo sebou součástí, ale k tomuto žánru patří. Mezi TV seriály zajímavé překvapení, které má potenciál. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl vlastně moc dobrej. Efekty super zpracované, atmosféra neznáma dobře popsaná. Posádka a její obsazení mi nedělalo problém. Ani jejich hraní. Ale má to deset dílů. To museli těch nehod dát do prvního dílu tolik? A to nepíšu jenom proto, že vím, kdo za těma nehodama stojí (pokud zůstanou věrní předloze), ale protože tvůrci dali do prvního dílu až moc. Tak moc, že dostanete strach, aby nepřepálili start. Tak moc, že máte obavy z druhého dílu. Aby měl podobnou atmosféru a spád. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes jsem dokoukal jiný seriál o vesmírné lodi, na které je s posádkou i někdo/něco jiného. Origin. A ten je zatím ve všech ohledech o dva levely výš, než co proběhlo v této epizodě. Způsob, jaký pilot začal, nedává prostor pro budování nějaké atmosféry, většina postav je nesympatická a jediné co mě přijměje se podívat na další epizodu je má zkušenost s knihami Martina, takže zvědavost, co vymyslel. Být to jiný autor, tak to balím už teď. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra vo vesmírnej lodi v otvorenom vesmíre poteší, tam, ak nie ste úplný packal, tak nesklamete. Zároveň, kto nepozná predlohu, zistí, že okrem sci-fi tu máme aj jeden fantasy prvok (ktorý sa ale môže ukázať aj ako výsledok vedeckého experimentu) a že sa bude hrať aj na hororovú nôtu. Problém je skôr v chovaní postáv. Dve hlavné postavy vďaka svojmu rozhodnutiu ohrozia posádku a vôbec neviem, aký vzťah si k nim mám ako divák vybudovať. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama