Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Recenze (51)

misterz 

všechny recenze uživatele

Keďže príbeh vychádza z predlohy od George R.R. Martina, tak som sa celkom tešil. No musím priznať, dostalo sa mi poväčšine len sklamania. Uznávam, je tu veľa miest, kde atmosféra pekne zhustla, no v podstate si dej len tak monotónne plynie. Zo začiatku sa síce podarilo nastoliť pár otázok, no ich riešenie, resp. v závere nedoriešenie, mi prinieslo len rozčarovanie. Napríklad tie spóry. Skrátka kde sa vzali tu sa vzali a basta... nič viac okolo. Dosť otrava, ale dopozeral som. Slabší priemer. 55/100 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co říct k této sci-fi seriálové novince.. Nebudu se teď nějak zaobírat tím, že je to podle předlohy George R. R. Martina. Ten je sice v posledních letech hodně populární, ale tohle není žádná jeho novinka. Filmová verze byla natočena už v roce 1987. Tu jsem sice neviděl, takže porovnat nemohu, ale myslím si, že to nijak zvlášť nevadí. A abych se už konečně dostal k samotnému hodnocení: Já miluji scifi a celkově fantastiku takže pro mě je to nějakých 75%. Kdybych nebyl fanoušek, tak o 10 až 15 % méně. Seriál klasicky trpí žánrovými klišé, které jsme už v mnoha podobných filmech viděli. Jinak se se týče zpracování a herců, tak nemám co vytknout. Efekty jsou celkem na úrovní, takže rozhodně doporučuji tomu dát šanci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nightflyers klame telom, nejde totiž o žiadnu megavýpravu do hlbín vesmíru za cieľom objavovania nových svetov. Respektíve posádka by to aj chcela, ale veci sa vyvinú inak a všetko sa skomplikuje. Nie je asi spravodlivé písať, že seriál čerpá z filmov nakrútených až po tom, čo Martin napísal predlohu, skôr si myslím, že porovnávanie s ďalšími filmami a seriálmi naprieč celou sériou patrí k jej najzábavnejším artiklom. Je to čiastočne horor (ale nie príliš zvládnutý), kyberpunk (Aziati by zašli oveľa ďalej) a klasického vesmírneho dobrodružstva, pričom v jadre ide o osobné drámy a nejaké to filozofovanie o ľudskom utrpení (tam sa samozrejme dalo ísť tiež viac do hĺbky). Celkovo ale čas strávený so seriálom neľutujem, je skrátka o dosť odlišný od konkurencie a prináša aj podnety na zamyslenie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to natočeno podle novely George R. R. Martina Nightflyers, kde Martinovy podařilo poutavě skloubit žánry kosmické science fiction a psychologického hororu. Kosmická loď pátrající po civilizaci Volcrynů je plná sevřeně tísnivé paranoidní atmosféry nejasného ohrožení. Vizualita tohoto seriálu není žádný levný digitální šunt a když s velkými space operovými filmy se srovnávat nemůže. Soustavy chodem vesmírné lodi jsou zabydleny obludičkami, telepaty, virtuální realitu, geneticky modifikované osoby, psychopaty, zmatečnými zvraty , postavami k nimž si nevytvoříte vztah. Motivy mají rozbíhající se odbočky, takže vzniklo takové podivné vyprávěcí bláto. Jako by z Martinovy knížky vzali z každé kapitoly jednu postavu a uvařily z toho guláš. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově strašlivě přeplácaná blbina nesoucí znaky současné Syfy produkce - od nadužívání halucinoidních/virtuálních sekvencí odehrávajících se na obyčejných místech jen proto, aby se ušetřilo na rozpočtu, přes nekonzistentní scénář až po céčkové herce připomínající spíš partu nesympatických cvoků z blázince, než tým vesmírných průzkumníků. Možná i proto, že psychologie tu prakticky neexistuje a chování postav příliš nedává smysl. Seriál má navíc brutální problémy s tempem. Chvíli se to táhne jak smrad a chvíli se tam skáče v čase a snad i v prostoru. A přesto, že je to fakt strašně debilní, mě to chytlo. Má to zajímavý art design lodi, místy fakt slušnou atmosféru a (asi i díky financím Netflixu) dost luxusní vizuál. A hlavně, má to atraktivní tajemno, ke kterému Nightflyer putuje. Žel, ve finále naprosto odfláknuté, nevyužité a nedořešené. Ale oproti Dark Matter nebo třeba tragickým Killjoys je to alespoň zábavné a není to přehnaně dlouhé. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Seriál začal celkem slibně a napínavě. Prvních pět epizod upoutá, ne zcela bez myšlenek. Časem se ovšem množily nelogičnosti a díry ve scénáři. Hlavně že se na plátně něco děje a je jedno, jak do sebe příběh zapadá a jaké prostředky se k tomu použijí. Například vznikl chaotický paskvil společnosti bez jakéhokoliv řádu, kde si každý zaměstnanec dělal co chce.(Spoiler: ze začátku respektovaný kapitán lodi byl po pár epizodách skoro nevýznamným členem posádky... Kapitán vůbec změnil své chování i v jiných ohledech a nemá pro to patřičné důvody. Nebo v seriálu zabijí jednoho bezejmenného zaměstnance za jeho jeden jediný přečin, zatímco nedůvěryhodný, nebezpečný vrah, kterému totálně hráblo a vyvraždil tam polovinu posádky, si pak klidně bez ochranky chodí po lodi mezi ostatními jako by se nechumelilo, protože ho druzí profesně potřebují a chtějí s ním spolupracovat. Nevím,nevím, jestli by někdo potřeboval vyšinutého, labilního jedince k důležité práci, když se jeho mentální stav může kdykoliv vrátit nebo ještě zhoršit a jehož jednání je po nějakou dobu dost nečitelné. Vše se pak vysvětlí větou: "bylo toho na mě moc, byl jsem jenom přepracovaný, měl jsem rodinné trauma, tak jsem vraždil ostatní, sorry..."). Přeplácaný nesmysl, z kterého jsem měla čím dál tím více nepříjemný pocit. Nevýrazná pointa rovněž zklamala. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po dvou dílech průměr...místy to vypadá lacině,místy zase naopak dobře.Stejně tak to střídá slibné a celkem povedené momenty s vatou.Pořád se tam každopádně něco děje a celkem zvažuju že kouknu na další...60% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Četla jsem předlohu. A jo, první, co mě vyděsilo, bylo tedy jasné. Jak z toho chtějí udělat seriál? Protože mě strašně mrzelo, že na tak malém prostoru (povídka má 100 stran) jsem nedostala odpověď na to hlavní. Byl to příběh lodi Nightflyer nebo příběh o hledání Volcrinů? Protože obě témata jsou zajímavá. Tak mě hned napadlo: "Hele, možná to není tak špatný nápad adaptovat do seriálu, třeba tam bude prostor k rozebraní obojího." Znělka luxusní. Jsem ráda, že se k tomu současná tvorba vrací stále víc a víc. Sleduju v době, kdy každý ví, že pokračování nebude. Nejsem si jistá, co mě mrzí víc. Že tvůrci měli plán, že by bylo víc sérii. Ale upřímně? S tímhle materiálem akorát naštve, že teď chtějí všichni nekonečné série místo jednorázových jednohubek pro fajnšmekry, za cenu zkažených a svým způsobem neuspokojivých konců, pokud se najde málo diváků. Škoda nenažranosti televizních společností. Protože tenhle seriál se zaměřuje na obojí. A proto je to kvůli zrušení nedokončené :( ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Novela od GRRM má jen asi 100 stran, ale tady to vypadá, že scénaristi se pokoušeli nahustit děj o objemu jednoho svazku A Song Of Ice And Fire. Je tu všechno a nic, na horor málo hororové, na akci málo akční, na filosofickou sci-fi ve stylu Interstellar málo filosofické. Neví, čím to chce být. Možná až přečtu předlohu se dozvím více. Prostě takové nekonzistetní, ale přitom člověka zajímá co jsou zač Volcryn (tajemná mimozemská rasa, ke které titulní loď Nightflyer směřuje), že se chce dívat dál, ale některé situace jsou jen zbytečné odbočky (ztracená loď předešlé výpravy, kde přežily jen ženské). Pokud bude další série, hlavně ať má nějaké odpovědi. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

No dobře. Přiznám se, že díky bombastickým trailerům a autorovi předlohy jsem čekal AAA seriál s ohromným rozpočtem, hvězdným obsazením a promakaným světem. Tahle naděje mi vydržela přesně jeden díl a během něj jsem svoje představy za pochodu zredukoval na alespoň slušně vypadající, smysl dávající univerzum se zajímavým dějem. Jenže i na tohle mi režisér a scénář ukázali prostředníček. Posádka Nightflyers je sbírka pošuků, neurotických individuí a psychicky labilních trosek. Jestli je někdo vybíral, tak na základě inkluze a rasových kvót. O kompetentnost a odbornost se zajímal možná jen ze slušnosti. To je jeden z problémů. Ten druhý tkví ve faktu, že není reálně o čem vyprávět. Seriál netuší co by chtěl být. Začíná jako gore řezničina, pokračuje jako mysteriózní sci-fi, pak se překlopí do soap opery, na jeden díl nesměle prubne sociální komentář a pak se usídlí ve škatulce akční horor. To všechno s vědomím, že musí tři epizody děje roztáhnout na deset. Vyprávění se nepěkně vleče a často rozpitvává slepé uličky, v marné snaze nějak naplnit zbývající minuty. Přitom je jeho snahou pokud možno neříct vůbec nic. Zápletka nebyla špatná a Nightflyers má velice slušnou atmosféru, jenže doplatil na rozmáchlé ambice a jalový scénář. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

V knize onu hlavní velkou neznámou nakonec zkoumali dva lidé. Geneticky navržená bisexuální černoška, jediná přeživší s fyzickou schránkou, a mysl kdysi invalidního muže, který nadále bojoval s myslí své kontrolující, lehce psychopatické matky. V seriálu bylo velké objevování věnováno (pravděpodobně heterosexuálnímu) bělochovi, trpícímu klasickým případem "Žena zemře pro chlapské utrpení". Dcera, manželka (Nezemře, ale psychicky tak na dně, že se rozhodne nechat si vymazat paměť.), (ne tak úplně bývalá) přítelkyně, která si kdysi rozhodla pro potrat jejich společného dítěte- o důvod víc proč by měl divák soucítit s protagonistou. Bohužel i zbytek příběhu "zmainstreamovatěl", což je škoda, protože základy jsou evidentně kvalitní. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

U sci-fi je krásný fakt, že se nemusí držet reality. Může popírat veškeré zákony logiky, nebo nám známých faktů. Nighflyers je tak trochu chaos v myšlence, ale dobře uchopený. Příběh je dobře plynoucí a nemůžu říct, že bych nebyl spokojený. Více či méně minelů se dá přejít, ono to tak je všude. Nejde o bůh ví jak přelomový kousek, a nečetl jsem Martinovu předlohu, ale i tak se jedná o zajímavý kousek. Na pokračování bych byl zvědavý. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

To co začalo, jako poměrně zajímavá výprava do neznáma, se rychle zvrtlo v totalní bordel co vůbec nedává smysl. Většinu seriálu má člověk pocit, že je v blázinci s maximální ochranou, kde ale chybí ta ochrana a né na nejlepší lidské lodi na cestě, která má zvrátit zánik lidské rasy. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabý bezzubý priemer. Čakal som asi príliš, dosť zavážilo meno autora predlohy a trailery tiež lákali na niečo úplne iné. Takto sme dostali nezvládnutú psychologicko-filozofickú sci-fi hororovú drámu, ktorá pokladá ďaleko viac otázok, ako poskytne odpovedí. Skoky v deji katastrofa, ale na druhú stranu dej absentuje, je tam len hlavná nosná myšlienka či inak línia okolo ktorej sa krúži niekedy úspešne inokedy úplne naslepo. Škoda zabitého potenciálu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Na seriálu mě vyloženě nic nezaujalo a protože jsem ho sjel těsně po Origin, který mě bavil, tak jsem hodně porovnával a Nightflyers jsou na tom hůř. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že když se na něco těšíte, zjistíte že první ohlasy jsou velmi příznivé, i tak nakonec přijde zklamání. A tohle je přesně ten případ. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Je to docela dobrý mindfuck a to doslova. Ale velké plus za originalitu a bourání klasického příběhového vyprávění. A neuvěřitelně sympatické postavy. Super. ()

Reklama

Reklama