Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (11)

Nightflyers (2018) 

Četla jsem předlohu. A jo, první, co mě vyděsilo, bylo tedy jasné. Jak z toho chtějí udělat seriál? Protože mě strašně mrzelo, že na tak malém prostoru (povídka má 100 stran) jsem nedostala odpověď na to hlavní. Byl to příběh lodi Nightflyer nebo příběh o hledání Volcrinů? Protože obě témata jsou zajímavá. Tak mě hned napadlo: "Hele, možná to není tak špatný nápad adaptovat do seriálu, třeba tam bude prostor k rozebraní obojího." Znělka luxusní. Jsem ráda, že se k tomu současná tvorba vrací stále víc a víc. Sleduju v době, kdy každý ví, že pokračování nebude. Nejsem si jistá, co mě mrzí víc. Že tvůrci měli plán, že by bylo víc sérii. Ale upřímně? S tímhle materiálem akorát naštve, že teď chtějí všichni nekonečné série místo jednorázových jednohubek pro fajnšmekry, za cenu zkažených a svým způsobem neuspokojivých konců, pokud se najde málo diváků. Škoda nenažranosti televizních společností. Protože tenhle seriál se zaměřuje na obojí. A proto je to kvůli zrušení nedokončené :( ()

Vše, co jsme po sobě zanechali (2018) (E01) 

První díl byl vlastně moc dobrej. Efekty super zpracované, atmosféra neznáma dobře popsaná. Posádka a její obsazení mi nedělalo problém. Ani jejich hraní. Ale má to deset dílů. To museli těch nehod dát do prvního dílu tolik? A to nepíšu jenom proto, že vím, kdo za těma nehodama stojí (pokud zůstanou věrní předloze), ale protože tvůrci dali do prvního dílu až moc. Tak moc, že dostanete strach, aby nepřepálili start. Tak moc, že máte obavy z druhého dílu. Aby měl podobnou atmosféru a spád. ()

Pochodně a vidle (2018) (E02) 

Druhý díl se hodně soustředí na chudáká telepata. Ale jak chcete sejmout někoho, kdo udělá "takhle" a je po vás. Čili to bylo zajímavé hlavně z toho pohledu, zda za to všechno může Thale nebo...a myslím, že je fajn, že je Thale takhle rozebíraný. Odpoutává to pozornost od hlavního problému. Za mě super. ()

Nad propastí (2018) (E03) 

Třetí díl mě štval, protože se v něm každý choval jako debil. Jasně, měl k tomu důvod, ale to na věci nic nemění. A červené světlo se raduje :O spoiler: wtf? On jim hned ve třetím díle vykecá, že jde o mommy issues? Sice mě vyděsilo, co tam tedy budou dělat zbytek dílů, ale stejnou měrou jsem byla zvědavá... ()

Bílý králík (2018) (E04) 

A jsme u té nelogiky, která mi vadila i v knize. Už je to venku. Oni to ví. A místo otázky: "Když jsi to věděl, proč jsi nás vzal na tuhle loď a riskoval, tak dostane útěchovýho hudlana? No, maminka by byla pyšná, jak má Eris všechno dobře zařízený. Atmosféra se dá krájet motorovou pilou na jedné straně, ale na druhé straně se ptám, zda jsou vážně tak hloupý...protože jim to pálí fakt pomalu. ()

Greywing (2018) (E05) 

To čeho jsem se bála, tady nastalo. Ten děj ve svém základu není špatný. Posádka chce izolovat matku, aby mohla dosáhnout cíle své mise, protože je brzdí. Což by bylo logické a dávalo smysl. Kdyby se to stalo náhodu a ten trubka Eris to celou dobu nevěděl. ()

Posvátný dar (2018) (E06) 

(Tenhle díl jsem zkoušela sledovat několikrát a vyšlo to až půl roku po pátém dílu :/) Asi mě otrávila pátá epizoda, protože pro mě bylo špatně představitelné, co bude dál, ale šestka je brutálně odborná a děsivá! No fujky! Slovy Kryťáka: "Kdo nemá čím houpat, ať táhne z našich doupat." Stačí nám jenom... ()

Přenos (2018) (E07) 

Trochu mě naštvalo to "o osm měsíců později", protože za tu dobu se dost postav změnilo a my vidíme pouze následky. První co vás napadne je: to tam jeli na dovolenou? Že si dva zrovna na misi tohohle typu ucvrkaj dítě a nikdo tomu nezabránil, je lehce směšné. A je to dost krutý prvek (vzhledem k tomu jak to dopadlo), aby se všichni opět vrátili k tomu, o co šlo na začátku. Jejich mise... ()

Znovuzrození (2018) (E08) 

Na to jak mě Melantha iritovala na začátku, tak se ukázalo, že je jediná se zdravým rozumem ;) mise, sakra, mise! Jinak, během poslední tři díly mě usvědčily, že chápu moc dobře, proč seriál zrušily. Děje se tam toho strašně moc, nejsou žádné odpovědi (to by ještě bylo ok), ale většina postav se nechová jako chytrý lidi, který si místo na lodi zaslouží a přestávám chápat, proč tam jsou zrovna oni. Tak alespoň doufám, že začátek se sekerou bude ještě v téhle sérii :D že se něco bude dít ;) ()

Ikarus (2018) (E09) 

Každá scéna byla dobrá. Hodila se do děje. Během řádění Rowana jsem si připadala jako přenesená do Overlooku. Mělo to jeden háček ale. V rámci kontextu toho, jak šly události předtím a co všechno už víme, co trochu nedávalo smysl. Možná tak jeden díl navíc mezi osmičkou a devítkou, kde by se víc rozebral Rowan a Aghata. Prostě škoda, no... ()

Vše, co jsme našli (2018) (E10) 

Jsme z toho tak trochu zmatená. Myslím, že to nebylo špatné finále, ale nic jsem se z něj nedozvěděla. Potom je tedy trochu škoda, že se nedozvíme, co bylo dál. Ale vážně je to až taková škoda? Svým způsobem se mi líbily a seděly do seriálu první a poslední epizody. A to mezitím bylo, aby něco bylo... ()

Reklama

Reklama