Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Recenze (123)

golfista 

všechny recenze uživatele

Po výborném "Psím poslání" je tenhle pohled do psího života velké zklamaní. Tedy pro mě. Jako film čistě pro děti to asi funguje. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, na city hrající film, po kterém nemůžete chtít logiku a po jehož zhlédnutí vás napadají mnohá "ale", ale stejně vás nakonec dojme. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak si nemůžu pomoct, a možná je to i dětstvím, a jiným náhledem na podobné filmy, ale mám pocit, že z Neuvěřitelné cesty o dvou psech a jedné kočce, kteří se vypravili za páníčky přes Skalisté hory, nebyl cítit takový amerikanismus, patriotismus a tak brutálně netlačili na city tak, jako u tohoto filmu. Příběh je to samozřejmě hezký, ždíme z diváků emoce na tisícero způsobů a jelikož jsme v době digitálu, tak si usnadňuje to, co jen jde, což je u dnešních rodinných filmů ze zvířecího prostředí poměrně hojné a podobných filmů je poslední dobou opravdu dost. Trošku to ale, podle mě, ztrácí ducha filmů dřívějších. Nicméně, musím se přiznat, že pořád je to natolik hezké, aby to rozplakalo většinu publika, takže to účel splňuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $37,368,019Tržby Celosvetovo $52,512,329Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Klasický rodinný film zo sveta zvierat, tých buzerantov si tam ale mohli odpustiť, boli tam ako päsť na oko. Občas tam zbytočne trčí CGI, hlavne tá kamarátska puma. Niekedy to príde aj troch zdĺhavé. Ashley Judd by mali brať radšej z väčšej diaľky je už akosi moc ošuntelá. /videl v kine: 50%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér delfínoviek Najsilnejšie puto 1 a 2 (a finančák z gangsterky Nepodplatiteľní!) natočil adaptáciu románu autora Psej duše a výsledkom je toto. Spočiatku som sa nechytal a odolával som, pretože mi to pripadalo ťažkopádne natočené a príliš zaliečavo a pateticky napísané. Postupne si ma ale Bella získala, potom prišla „velká kočka“, veteráni, „kočka máma“ a starý dobrý Wes Studi a mali ma. Palec hore za odvážnejšie veci (homosexuálny pár v rodinnom filme, mŕtvola). Triky biedne. Ak máte radi filmy o psoch, je to pre vás povinnosť, aj keď je pravda, že na najlepšie kusy (Psia duša, Red Dog, Marley a ja, Môj pes Skip, Hačikó) sa to nechytá. Trocha (vlastne vôbec) som nepochopil mestskú psiu svorku. To ich majitelia ráno vypustili von, psy sa celý deň túlali ulicami a žobrali o jedlo a večer sa vrátili ku krbu? Napriek tomu ku koncu solídny doják. Ale 4* nedám. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asi tak milé jako fotky domácích mazlíčků sdílené na sociálních sítích s naprosto debilními ich-komentáři majitelů."Mámo, já tu sedačku neroztrhal." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Psí domov není ani tak sequel Psího poslání jako spíš reimaginace Neuvěřitelné cesty, kterou jsem v dětství žral. Ve správných momentech mě jakožto vášnivého pejskaře film zvládl dojmout, nicméně celkově vzato jsem se často i začal nudit a druhá půlka (až na závěr) mě vůbec nebavila. Navíc to má naprosto odporné cgi v podstatě všech zvířat kromě hlavní Belly, a od Soňáků bych takovou ledabylost nečekal. Průměr, který nepejskaře zřejmě nezaujme už vůbec ničím..6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jako milovník psů (a zvířat obecně) nadhodnotím, takže téhle pro mě často až neuvěřitelné báchorce udělím 50% Raději nebudu komentovat že cestou domů Bella potká bezdomovce, evidentně homosexuální pár a kdyby to šlo, tak se jistě mohla zasadit minimálně o celosvětový mír. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už Psí poslání se mi hodně líbilo, takže i od tohoto počinu jsem očekával, že bude zdařilým příspěvkem mezi snímky o psech. Psí domov je sice prvoplánovitě doják, ale nevyčítám mu to. Zvířecí filmy, resp. jejich čtyřnozí představitelé často dokáží v divákovi probudit takové emoce, jakých nejsou schopni ani ti nejlepší herci světa. Svým námětem je tento počin velice blízký kultovní Neuvěřitelné cestě. Není tu nouze o dobrodružství, humorné scény (zejména některé myšlenkové pochody Belly stojí za to), nějakou tu akci, ale i smutné pasáže. Samotný závěr je sice v duchu pravého amerického klišé, ale co - funguje to. Můj zážitek je umocněn projekcí v kině a jak tu již někdo zmínil, film zapůsobí asi na každého, kdo někdy měl psa. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Takové volné pokračování Beethowena, osmdesátky a devadesátky přinesly mnoho podobných příběhů a prakticky se dějově neliší, tento je pro dnešní mládež. Roztomilé.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tentokrát žádný zázrak se nekonal. Jde o průměrný rodinný film, který hraje hodně na city a občas mě trochu i štval, hlavně digitální pes, který je realistický jako moje peněženka narvaná prachama... Jsou tu situace, kde by žádný digitální úpravy nebyly potřeba, ale asi to bylo jednodušší, než přimět psa sedět na místě. No a kamarádství se šelmou bylo taky trochu moc. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Návrat domov nebezpečným spôsobom neraz prekračuje hranicu medzi roztomilosťou a detinskosťou. Rozumiem, že má ísť v prvom rade o rodinný film, ktorý si musia vychutnať aj deti, ale tvorcovia naozaj častokrát zabúdajú na staršieho diváka. Hačikó: Príbeh psa bol v tomto bod o dve triedy vyššie a mierne presladená Psia duša sa taktiež väčšinu času vedela zdržať vyslovene detinských scén, ktoré srdce malého dieťaťa dozaista potešia, no dospelí sa pri nich predsa len cítia mierne trápne. So skutočne odretými ušami dávam 3 hviezdy a film môžem odporučiť skutočne len milovníkom psov. Sám sa za jedného z nich považujem a napriek tomu film radím do vôd číreho priemeru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno priznávam bez mučenia, ide o citovú vydieračku ako vyšitú. No babám sa to páčilo a dobre sa na to pozeralo. Čas pri tom zbehol ani dobre neviem ako. A to je to hlavné. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

P(r)ach z cest psa Gora prosákl i do tohoto filmu. Psí nalezenec Bella je ten nejhodnější pes na světě. Je však trnem v oku zákeřného developera, který se pomstí jejímu hodnému páníčkovi za to, že zhatil jeho nekalé plány, když nebral ohledy na komunitu koček obývajících budoucí staveniště. A tak na Bellu pošle policejní úřady, pes je označen za pitbula a následně zabaven, neboť v Coloradu je chov tohoto plemene zakázán. Jediným řešením je odvézt nebohou Bellu do stovek kilometrů vzdáleného Nového Mexika, kde se ale psovi v nové rodině nelíbí. Věrný čoklík nastartuje všechny svoje čtyři nohy a pudy a svůj čumák nasměruje směr domov. A jeho putování se protáhne na několik let. A čekají nás nejrůznější epizodky z jeho cesty, na které střetne nové lidské a zvířecí kamarády. Nemá smysl rozebírat předvídatelnost celého dění. Určitě lepší je na sebe nejlepšího přítele člověka nechat působit, ocenit jeho herectví a dojmout se nad jeho eskapádami a celým závěrečným završením filmu. Originalita určitě nehraje prim, ovšem střípky neotřelého dobrodružství své místo mají. Ashley Judd, Barry Watson nebo Wes Studi nemusí ve svých vedlejších rolích vytáhnout nic náročného ze svého hereckého rejstříku, stačí jim, když zůstanou sympatickými akvizicemi. Málo známý Jonah Hauer King v hlavní roli také v pohodě. Bella není vyloženě mluvící pes, ovšem má své myšlenkové pochody, které namluvila Bryce Dallas Howard. Film nedostal štědrý rozpočet, chybějící finance jsou znát na CGI zvířatech, které jsou kombinovány s těmi živými, která od těch animovaných spolehlivě rozeznáte. Zejména mládě pumy, se kterou se psí hrdinka skamarádí, se moc nepovedlo. Charles Martin Smith natočil typický film pro celou rodinu. Menším dětem nebudou nedokonalé animace a předvídatelnost nijak vadit, odrostlejší divák ocení, že se to nepropadlo do infantilnosti a udrželo si to kvalitní úroveň vyprávění. 7/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě obrovská, citová vydíračka, které podlehnu maximálně párkrát do roka. A Psí domov je přesně jedním z těch mála případů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Dog´s Way Home" je podľa mňa veľmi dobrým rodinným dobrodružstvom, ktoré ocenia decká a milovníci psov. Myslím si, že vo všetkých aspektoch toto zožerú ako veľmi milý a dobre spracovaný film. Ja ako filmový divák v mnohom film oceňujem rovnako. Ale v určitých aspektoch zase podľa mňa trošku zlyháva. A povieme si najprv o tom, aby som potom mohol povedať všetky plusy. Lebo ich je skutočne dosť. V prvom rade animované časti vyzerajú nedotiahnuto. Väčšina je hraná a Bella je rozhodne skutočná, no v niektorých častiach, kde tu budú boje s vlkmi alebo scénky s "Big Kitten" potrebujú trošku doanimovať. A tie animácie sú vysoko jasné a neprirodzené. A vie to rušiť. A potom v rámci príbehu, čo sa odohráva mimo Bellinej cesty sú často veľké dávky klišé. Dokonca tam máme aj padoucha. Alebo možno až dvoch. A to som skutočne nepotreboval. Mohlo to byť spracované o nejako inak. Spomaľuje to film a ku koncu to musí mať ešte nejaké tie klišé na záver, aby sme mali happyend. A ešte malé mínus na záver, sú tu občas náhody, ktoré spôsobujú, že film pokračuje ďalej, napriek tomu, že tam mohol jednoduchým spôsobom skončiť. Ako napríklad časť s telefonátom. Okey, toľko moje mínusy. Aké sú moje plusy? V prvom rade sa mi páči, že je to celé spracované cez Belline vnútorné monológy. Nemáme tam žiadne dialógy medzi zvieratami, nepôsobia inteligentnejšie než je nutné a chápu jednoduchú logiku. Občas vďaka tomu si Bella niektoré veci vysvetlí nesprávne, no práve to to robí tak skutočné. Pre ňu tie slová dávajú určitú logiku a podľa nej sa správa. Okrem toho Bella je fakt počas celého filmu vynikajúca. Od prvej po poslednú scénku. Všetky stretnutia či už s ľuďmi alebo zvieratami sú tu stvárnené skvele.Jej puto s "Big Kitten" je tu asi úplne najlepšie. Okrem toho časti, ktoré majú mať emócie sú úprimné. Ako keď Dutch opäť bude so svojim pánom. Má to srdce na správnom mieste, film pôsobí skutočne a som rád, že Bella stretla dobrých ľudí a nie niekoho, kto by jej dával petardy do zadku, alebo strihal uši a mal z toho ohromnú zábavu. Ako som povedal, milovníci psov to zožerú. Pre mňa to má určité problémy, ale je to dostatočne silné, dostatočne dobre spracované a má to srdce. A to mi stačí na to, aby som povedal, že film stojí za to. A nebránil by som sa k nemu ani vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Cíleno na dětského diváka má film slabý příběh s předvídatelnou zápletkou. Naštěstí na cestopis se dívá příjemně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná zábava, která sice nijak nepřekvapí a divák zná děj vždy tak 5 minut dopředu, ale v tomto případě to nijak nevadí, protože film chce být pouze příjemným dobrodružstvím a to se mu celkem daří, ačkoliv by zde nechybělo více napětí. ()

Reklama

Reklama