Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak si nemůžu pomoct, a možná je to i dětstvím, a jiným náhledem na podobné filmy, ale mám pocit, že z Neuvěřitelné cesty o dvou psech a jedné kočce, kteří se vypravili za páníčky přes Skalisté hory, nebyl cítit takový amerikanismus, patriotismus a tak brutálně netlačili na city tak, jako u tohoto filmu. Příběh je to samozřejmě hezký, ždíme z diváků emoce na tisícero způsobů a jelikož jsme v době digitálu, tak si usnadňuje to, co jen jde, což je u dnešních rodinných filmů ze zvířecího prostředí poměrně hojné a podobných filmů je poslední dobou opravdu dost. Trošku to ale, podle mě, ztrácí ducha filmů dřívějších. Nicméně, musím se přiznat, že pořád je to natolik hezké, aby to rozplakalo většinu publika, takže to účel splňuje. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(13/2019) / Určené pre publikum od 0 do 13 a potom snáď od 50 vyššie. Samozrejme pre miláčikov psov je to ťažká emociálna pecka. Fakt najlepší na celom filme je hlavný hrdina, veľký sympaťák psisko. Príbeh klasika ale musím priznať, že je to celé ladené v príjemných emociách, ktoré som si vo chvílach bdenia aj užíval :) (6/10) ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je to podobné někdejší oblíbené Neuvěřitelné cestě, ale tvůrci si to ulehčili počítačovou animací (ta puma byla k nepoznání!). Jenže film je hlavně o psí lásce a ta je velmi hluboká a silná. To vím z vlastní zkušenosti. A jako pejskař nemohu hodnotit jinak, než za 5*, ikdyž uznávám, že film si to vůbec nezaslouží. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Psí poslání jsem viděl teprve nedávno a opravdu se mi líbilo. Psí domov natočený podle předlohy od stejného spisovatele má rovněž kouzlo, ale postrádá na rozdíl od prvního snímku komplexnější příběh. Hlavní hrdinka Bella nazírá svět skrze svůj naivní, ale o to více upřímný pohled na realitu - skoro jako by byl film vyprávěn dítětem. Trochu mě rušil přehršel CGI efektů, které nebyly podle mě až zase tolik nutné, a nebyl jsem si úplně jistý pravděpodobností vzniku přátelství mezi psem a pumou, ale budiž - nejsem žádný zvířecí etolog. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené, i když je fakt, že v tomto filmu lidské postavy spíš jen tak přicmrndávaly. Během Belliny poutě zpět domů mi trochu chyběl pohled ze strany Lucase a jeho okolí. Psí domov není sice tak silný a komplexní jako jeho předchůdce, ale i tak nenudí a jeho děj odsýpá. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Že to finále pôsobí takmer rozprávkovo a šikovne obíde aj istý paragraf? Nuž, Návrat domov je čistý priemer z hľadiska filmového remesla. Digitálne triky na zvieratách odhalí nejeden rodič („dáko je to veľmi umelé“), no dve dievčatá vedľa mňa na premiére nedokázali spustiť z plátna oči a hltali film naplno. Ideálna rodinná zábava – sčasti áno, ale neprináša vôbec nič nové a je škoda, že po minulom filme s originálnymi myšlienkami sme skĺzli iba do obyčajnej kópie niečoho videného. Nie som psíčkar takže ma to nechytilo moc za gule ani ku koncu napriek dobre postavenému emočnému konceptu. Ak sa všetko čo sa vo filme deje vojde do jeho mena tak je niekde chyba. 48% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama