Reklama

Reklama

The Devil's Candy

Trailer

Obsahy(1)

Maliar Jesse (Ethan Embry) sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Ešte horšie však je, že sú na nich zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. (Marceloo)

(více)

Recenze (58)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Novinka od režiséra Seana Byrna, který má na starosti vynikající exploitation The Loved Ones, ale s tímhle dílem mne příliš nepotěšil. Spíš než horor bych dal filmu označení Thriller, většinu času se zde nic nestane, gore zde vlastně není vůbec, stojí to tedy pouze na atmosféře, která začne nabírát na otáčkách především v závěru, přesto jsem si jist, že kdyby záporák místo pistole měl břitvu či sekeru, tak je finále mnohem zajímavější. Zaujme heavy death metalová muzika, která se zde hodí, ale jinak nemám příliš, co chválit. Žádný zvrat se zde neobjeví a fakt, že se film odehrává většinu stopáže ve tmě, mě docela iritovalo. 60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rodinný satanský horůrek a velká fandovská reklama na Metallicu. Na nízkorozpočtový poměry dívatelný, herecky neurazí, ale stejně nijak nesplnilo očekávání na základě hajpu na Rajčatech jako nějakýho pekelnýho heavy metalu... vůbec, záporák tuctový a je to jen nevýrazná, neoriginální, průměrná polo-amatéřina čistě pro žánrový geeky/ sběratele (já býval). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mentálovej malíř patlá co mu šeptají oběti tlustýho červenýho Karkuláka, kterej drnká na kytáru ve dvě ráno, aby zahnal satana. No to mi je vyndej (prsa) . Neříkám, že to bylo úplně hrozný, ale po všem tom slintání v komentech zdejší hororový šPIČKY jak to je oužasný, jsem čekala skvělý cukrátko. A místo toho jsem dostala vocucanej bonbon, kterej si přede mnou někdo strčil do jistýho otvoru a pusa to nebyla. Vždyť tam nic není. Žádný porcování dětiček ve vaně, žádný jiný brutality, žádný lekačky, žádná tíseň. Čuměla jsem na to ve tři ráno po tmě a myslíte, že ve mně film vzbudil strach nebo napětí? Ne. Jediný co se filmu povedlo, tak fakt, že mě vzbudil, jelikož jsem u něj vytuhla a když mladá mentálistka začala drndat na kytáru a volume šlo o 200% vejš tak moje spaní bylo přerušeno a já se proklikávala zpátky do momentu, kdy jsem vytuhla. Finále filmu bylo docela vtipný, ale určitě nebylo napínavý a tak se The Devil's Candy pro mě stává lehce podprůjemnou podívanou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Byrne si vyrazil z rodný Austrálie do USA, aby dal vzniknout svýmu druhýmu celovečernímu hororu. A i když si dal poměrně načas, nemám dojem, že by jeho novinka byla lepší než prvotina The Loved Ones. The Devil's Candy má námětem blízko třeba k takovýmu Amityville Horror, jen je příběh obohacen o postavu tlustýho magora, co je na popud Satana nucen vraždit děcka (mimochodem, další ze šílených rolí Taylora Vince). Film tolik neděsí, spíše znervózňuje, ale třeba noční návštěva v dětskym pokoji a intenzivní závěrečná desetiminutovka jsou hodně povedený scény. Nepřeslechnutelnej je nadupanej soundtrack, kde fandy tvrdý muziky potěší hlavně Metallica, Slayer, Pantera nebo Cavalera Conspiracy. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Sean Byrne evidentně vyzrál a po průměrném emo exploitation Loved Ones konečně natočil zdařilý atmosferický horor s okultní tematikou. Svým hypnotickým nádechem mi obzvláště učarovaly scény, ve kterých se postava umělce Jesseho nachází ve stavu transu. V kombinaci s tvorbou značně zneklidňujících maleb, které bezpochyby potěší každého satanistu, či výskytem temných hlasů připomínajících tolkienovskou černou řeč, se jedná o působivou ukázku hororového mistrovství. K přítomné rodině Hellmanových si navíc divák rychle vytvoří sympatie, k čemuž částečně dopomůže i její velmi příznačné jméno. Obešel bych se však bez doprovodného metalového hulákání, které možná koresponduje s obsahem snímku, ale působí lehce rušivě. Největší výhradu pak směřuji do samotného závěru, který se nesl ve znamení mírného zdivočení a scénáristicky se příliš nevyvedl. Jakožto zdejší hororový expert jsem přesto s výsledkem více než spokojen a uděluji Devil's Candy slabší čtyři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pre mladé rodiny v USA je charakteristické častejšie sťahovanie. Touto cestou sa vyberie aj maliar Jesse (Ethan Embry), keď sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Najhoršie je na tom to, že na nich sú zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. - Presne takto má v mojich očiach vyzerať kvalitný moderný horor, pretože tu platí to, že It will slither into your soul. Pán Sean Byrne je pre mňa najvýznamnejším hororovým režisérom môjho života, pretože u jeho prvého celovečerného hororu The Loved Ones sa začala celá moja závislosť. Jeho poctivý prístup sa mu odvďačil a The Devil's Candy presne vystihuje heslo o tom, že kvalita je viac ako kvantita. Nielenže vznik jeho ďalšieho hororu trval šesť rokov, ale ešte aj na to, než sa dostane medzi verejnosť, bolo treba čakať ďalšie dva roky. The Devil's Candy má ohromný casting. Rodinu som si od začiatku zamiloval a záporné postavy som doslova nenávidel, čo sa u mňa často nestáva. Prostredie osamelého domu uprostred Texasu a to dusné počasie pomáha vytvárať nepríjemnú atmosféru cez deň. Tá najlepšia atmosféra však prichádza počas noci, kedy sa zlo prebúdza, rozozvučí sa gitara a odohrávajú sa tie najlepšie scény. Postelná scéna (o pohlavnom styku teraz vôbec nie je reč) je jednou z najodpornejších vecí, ktoré som za posledné roky videl, a to hlavne kvôli presvedčivo zahranej úlohe dievčaťa. Ďalšou vecou, ktorá na mňa pôsobila, boli dlhé zábery na tváre zúčastnených, ktoré vytvárali spolu s temnými hlasmi nepríjemné pocity. Plusom je aj malá úloha Black Phillipa. V neposlednom rade musím pochváliť aj zvolenú stopáž, vďaka ktorej napätie nepolaví ani na sekundu. Je to pre mňa absolútne dokonalá záležitosť, ale s tým som aj počítal, pretože sa u toho pohybuje takmer celý tím z The Loved Ones. Takýto vstup do USA produkcie sa velmi často nevidí, ale Sean Byrne má v sebe obrovský talent a pokial jeho ďalší horor dopadne podobne, ako prvé dva, pokojne si naň počkám ďalších 10 rokov. + herec z Late Phases + herec z Identity a 13 Sins + herečka z From Dusk Till Dawn: The Series ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jsme jeho pěšci. Jeho démoni na Zemi.. Posedlost, okultismus a religiózní mánie ve skvěle padnoucím metalovém kabátě, tradiční úchyl Pruitt Taylor Vince ve slušivé teplákovce a dobře vykreslený vztah sympaťáka Embryho s dcerou, který vás zbaví lhostejnosti k postavám a do předfinální home invasion přinese znepokojení a intenzitu. Závěr s ohněm pekelným a červenou zbraní Gibson Flying V spíše vzbudí úsměv, ale nijak zásadně se nezpronevěří dosavadnímu kurzu. Možná mi to nebudete věřit, ale při tom ďábelském šepotu jsem měl neodbytné nutkání vyběhnout s nožem na ulici, zazvonit na souseda a vyrýt mu na záda číslo té šelmy. Venku jsem se ale rychle otočil, protože v té zimě na to tomu šachistovi seru.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Když se spojí dohromady metal a horor, fandové obou musí zažívat žně 🎸 😈. The Devil's Candy přináší originálně zpracovaný horor, který excelentně funguje převážně v artové a hudební rovině. Snímek je natřískaný metalovýma peckama od Metallicy či Cavalera Conspiracy (objevila jsem Killing Inside, děkuji:) a přináší temné vizuální pleasure. Morbidní a děsivé obrazy, které Ethan Embry coby tatík maloval, mi připomněly Lovecraftovu Pickman's Muse. Napadlo mě, že takto nějak mohly ty temné a hrůzné výjevy klidně vypadat. Máme tady Pruitta Taylora Vince v teplákovce, který to má v hlavě trochu zpřeházené. Nějaké hlasy v hlavě mu pořád kecají do toho, co má dělat. Unáší a vraždí tedy na jejich příkazy teenagery. Šeptající Mordorové hlasy ála Ash nazg durbatulûk, děsivé obrazy a metalový kick-ass vytváří velmi silně fungující atmosféru tohoto malého horůrku. Nejsou zde žádné lekačky, přízraky, creepy creatures, nebo podobné hororové prvky, co by Vám přivodily srdeční arytmie, vytřeštěné oči hrůzou, mrazení po těle, či kompletní ochromení strachem. The Devil's Candy totiž dobře funguje i bez toho. Příjemná hororová oddychovka pro metalové fandy. Aneb nemusíte se pořád jen bát :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s "Džórdžim", tento snímok si zrejme mnoho fanúšikov nenájde (škoda). Základy sú položené na akejsi podivnej, metalovo umeleckej mystike, zasadenej do ešte podivnejšej atmosféry, pričom akcia ako taká, až na samotný záver, nedostáva takmer žiadny priestor. Dovtedy je to čisté pohrávanie s mysľou, no a pokiaľ si vás priebeh deja nezíska, posledná "dvacka" obohatená o dusné emócie, zrejme dokonale minie vaše zmysly. Musím však uznať, že Sean Byrne disponuje solídnym všestranným talentom, čo preukázal už pri úspešnej love teen šialenosti "Loved Ones" - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesympatický Jesse, na kterého není rozhodně spolehnutí, maluje zvrhlé obrazy, jako by mu vedl ruku někdo jiný. Hm, trochu mi to připomnělo skvělý Kingův román Ostrov Duma Key. Celý film je ale takový divně křečovitý, postavy celkově bez sympatií a pixelový oheň k tomu. Tedy záchranná akce byla hodně sci-fi, hlavně po výbuchu. Metal fajn, i když k některým pasážím moc nesedl. Queens Of The Stone Age, Pantera a samozřejmě Metallica, jelikož dcerka je fanynka. Vizuálně pěkné bylo klipovité střídání záběrů na vznikající obraz a práci pošahance, byť gore se divák nedočká.... Snadno zapomenutelný kousek. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Husté překvapení, které se jeví z počátku jako naprosto průměrný, nenáročný horůrek, kterých už bylo natočeno mnoho, jenomže tady je něco jinak, něco co nakonec změní úplný pohled na film a nakonec si film naprosto užíváte a říkáte si, že jste měli možnost vidět další skvostný horor, do kterého byste to v žádném případě neřekli. Skvělý výběr herců, který ještě podívanou umocňuje. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku slyšel ten metal, myslel jsem, že to zrovna vypnu, no byla by to chyba. Devil's Candy sice nemá žádný spletitý scénář, ale od začátku jde pomalu ale jistě, obestřen hutnou depresivní atmosférou, za svým satanášským cílem. Finále mohlo být trochu lepší, ale i tak to umě na pěknou čtyřku stačí. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca metalová muzika, to je to hlavné, pre čo sa oplatí tento snímok pustiť. Ani herci neboli najhorší. No ale ten dej... hrozná zlátanina o akomsi nesympatickom tlsťochovi, čo stále chodil v červenej teplákovej súprave asi rýchlosťou 2 metre za hodinu, s ktorým si nevedel nikto rady a ani ho nevedel nikto nájsť. Zjavil sa s tým svojim šuchtavým krokom vždy keď potreboval a každého zložil. No neviem... nebavilo. Až na ten koniec - aspoň priemerné home invasion. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To že Sean Byrne umí, mě přesvědčil už se svým The Loved Ones. Ale jeho Devil's Candy je z trošku jinýho ranku. Je to něco stylu Lords of Tears a The Lords of Salem ( jak už zmiňoval George Stobbart ). Komu se líbily tyhle filmy, mohl by si na svý přijít i tady. Ikdyž je mi jasný, že tenhle film se žádných větších pozitivních ohlasů nedočká, ale za mě je to pecka. Vymazlenej audiovizuál, nechybí napětí ani temná atmosféra. Povedené obsazení rodinky a taky potěšila účast Pruitt Taylora Vince. Film si mě dostal hned od prvních vteřin a nepustil až dokonce. Po dlouhé době podívaná pro moje oči i uši. Pro mě je to 5ti hvězdičková záležitost, ale z doporučováním bych byl opatrnější. Jsem docela zvědavej s čím přijde Byrne příště. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Za rachotu řízných metalových rifů se odehrává satanská balada o posedlosti démonem. Žádný hrůzostrašný vymítačský spektákl ani moderní wanovka napěchovaná přeřvanými lekačkami se ale nekoná. The Devils Candy totiž volí zdánlivě umírněnější a střízlivější přístup k ďábelským rejdům. Vystačí si se znepokojivým Pruittem Taylorem Vincem v hlavní záporné roli, šepotem vyvěrajícím z hlubin inferna a jedním obrazem alá Hieronymus Bosch. Byrneovi se však podařilo i s těmito minimálními prostředky navodit skvělou temnou atmosféru plnou jekotu, hrůzy a plamenů a já si připadal jako při poslechu některé z těch thrashmetalových lahůdek, kdy tóny pekelné muziky rozechvějí všechna nervová zakončení a roztřesou okna vyděšených sousedů. Čtyři hvězdy, ke kterým za pohled do očí černého kozla přihazuji i tu pátou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Fantastická nízkorozpočtová hororová jednohubka se super herci. Škoda, že v tom závěru musí přijít tak hloupá scéna jako byla ta v tom "ohni". Jinak jsem se ale opravdu bavil a moje metalové srdíčko si to taky užívalo. Dám maximum, ať nežeru! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Depresivní, příběhově výborně odvyprávěný snímek o rodině, jednom domě a ďáblovi v každém z nás. Potěšil soundtrack, sympatické postavy a celkem akční finále. Spokojenost ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem nepochopil, o čem tenhle Ďáblův bonbonek měl vlastně být. Jako satanskej horor je to těžce mimo a ani v dalších žánrech se to nechytá. Nevím, třeba je to přednost, Byrne si to natočil po svém, ale ve výsledku je z toho těžce mimózní horor. Anebo jsem to jenom nepochopil :-) Průměrné tři hvězdy jsou tak hlavně za závěrečnou scénu (která ale i tak byla velkej WTF), za skvělej soundtrack a pak taky za postavu Ethana Embryho, co byl v tom svým looku á la Charles Manson děsivější než ten hlavní motherfucker. Inu halt to chtělo víc brutality, sexu a hnusu, buhaha. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Menej vydarený home invasion, ktorý podľa mňa stroskotal najmä na nezaujímavom hereckom obsadení a nemotornom záporákovi, ktorý čím viac hrozivejšie sa snaží pôsobiť, tým je to horšie. ()

Reklama

Reklama