Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neobvyklém městečku Uglyville je vše zvláštní vítáno, podivné je zajímavé a krása je víc než to, co je vidět. Moxy sice miluje svůj jasně určený život ve městečku, kde je vše předem dáno, ale přece jen její zvědavost jí nedá nepřemýšlet o tom, jestli není něco – cokoliv – na druhé straně hor. Moxy sebere partu svých nejlepších přátel a vydají se hledat, co je na druhé straně. Objeví jiný svět – Perfection – město, ve kterém jsou podle protokolu cvičeny dokonalé hračky, dokud nejsou vyškoleny a vyslány do “skutečného světa”, aby našly své milující dítě. V městě Perfection se Moxy a její parta stanou předmětem manipulací hračky Lou zodpovědné za výcvik nováčků. Díky tomu se ošklivé hračky ocitnou tváří v tvář tomu, co to znamená být odlišný. Ale přece jen nemusíte být perfektní, protože ze všeho nejdůležitejsí je, kdo doopravdy jste. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 17

Recenze (29)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem aplikoval svou taktiku, že se u animáku nepodívám na více, než první trailer. UglyDolls jsou umolousanou podívanou, která sice nemá úplně špatnou animaci a ví, jaké poselství chce předat, ale je z pohledu dospělého dost nudná a špatně napsaná. Písničky se sice dají poslouchat, ale jinak je příběh podivnou kombinací Toy Story, Příšerek s.r.o. a na konci přejde do finálního rozuzlení, které významně využívá konceptu prvních Aut. Jako jedno z mála pozitiv tak aspoň vyzdvihnu poměrně zábavně depresivní pasáž z třetí čtvrtiny filmu. Jinak uznávám, že určitě existují horší animáky (Ledová sezóna je toho zářným příkladem), a ta třetí hvězda by se při troše dobré vůle možná najít dala, ale celkově se jedná o největší animované zklamáním, na kterém jsem byl v kině (vlastně už ani nevím, co jsem čekal). Pokud ale posadíte děti do kina a půjdete si svou cestou, budete s největší pravděpodobností spokojení všichni. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá záležitosť, kde klasický príbeh nedokázali vyšperkovať lepšími dialógmi a zábavnejšími scénami. Hudobné a muzikálové prvky fungujú dobre, ale v tomto konkrétnom prípade to ešte k úspechu nestačí. Kvôli peknému záveru dve hviezdičky. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pozrel som to nakoniec s originálnym dabingom. "UglyDolls" dostali na seba poriadnu spŕšku kritiky pre obrovskú dávku neoriginality, slabej hudby, otrepaných postáv a podobne. A ak by som mal byť objektívny kritik, tak by som to asi všetko mal spomenúť ako negatíva. Najmä keď tu máme ešte aj stokrát prevarený príbeh, ktorý vieme skutočne odhadnúť ako dopadne (alebo aspoň väčšinou). Viac-menej si to vezme rôzne momentky z viacerých iných animákov a máme z toho nový film. A to by som skutočne hodnotil ako mínus, keby nebol ten film podľa mňa tak veľmi zlatý, a keby tie bábiky neboli také chutné na pohľad. Tie animácie sa mi páčia a okrem toho je super ukázané, že škaredosť je skutočne len pojem, ktorý dokopy nemusí reálne nič skutočné znamenať. Pretože to čo sa jednej strane javí ako škaredé sa môže inému javiť ako niečo nádherné. Ak by som mal povedať skutočné problémy s filmom, tak zloduch filmu je skutočne poriadny stereotyp. Do takej miery, až je to celkom ťažko stráviteľné. A mal som vymyslené aj spôsoby jeho likvidácie alebo trestu. Ale to ako sa to na konci stane je vtipné. Moxy je podľa mňa dobrá hlavná hrdinka a hudba vo filme je podľa mňa príjemná. Je to možno trošku typicko popové, ale nevadí mi to. Len skladby nie sú moc zapamätateľné. Postavy filmu mám celkovo rád a hlavne tie animácie. Dávajú tomu veľkú dávku srdca a pozerá sa na to dobre. Pre mňa príjemný animák. Áno, mohol by som ho skritizovať viac, ale nebudem to robiť, lebo ma dostal do dobrej nálady. A za to ho oceňujem. Hodnotenie: B ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na to těšila, už jsem dlouho neviděla animovanou pohádku. Netflix nabídí pouze v originálním znění, což pro mě byla novinka. Kromě nových Disney filmů se většinou dívám jen na dabing, ale nakonec to nebylo tak zlé. Naopak bylo fajn slyšet originální hlasy zpěváků, kteří propůjčili hlas postavám. Příběh je hodně průhledný a celkově film přináší zprávu, že každý je krásný ať vypadá jakkoliv. Nezáleží na vnější kráse, ale na tom, co máte uvnitř. Což si myslím, že účel film splnil. Jen škoda, že tam byla tak málo vtipu a celkově i emocí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak jsem se obával, ale žádný zázrak se taky nekoná. Opravdu to vypadá jak kombinace Příšerek s.r.o. a Toy Story, oba ty filmy jsou lepší než tenhle. Děj ušel, je sice poněkud zvláštní, avšak odvíjí se tak, jak bychom asi všichni čekali, a to i se všemi zvraty. Pak se to taky snaží o humor, ale celkem marně, moc vtipného tady není. Co bych však uvedl jako plus jsou postavy, z nichž ani jedna mi nelezla na nervy a dokonce i pár písniček se v tom českém dabingu dalo, animace je pěkná a obecně mi ten film nepřišel špatný. Nevím, jestli dát lepší 2* nebo slabší 3*, ale vzhledem k tomu, že mě ten animák ničím extra nenaštval, dám ty slabé 3*. Znám horší (a hlavně mnohem nudnější) animáky. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. dubna 2019 v Los Angeles. (ČSFD)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama