Reklama

Reklama

Důkaz muže

  • USA Measure of a Man
Trailer 1

Obsahy(1)

V létě roku 1976 musí nejistý a obézní čtrnáctiletý Bobby Marks přetrpět další strastiplnou rodinnou dovolenou u jezera Rumson. Jeho letní brigáda, v rámci níž se stará o honosné sídlo samotářského, tajemného a velice náročného dr. Kahna, je vyčerpávající. Bobbyho rodiče jsou na pokraji rozvodu; sestra Michelle naléhá, aby jí kryl záda během tajných schůzek s místním hezounkem; a jeho nejlepší kamarádka a spřízněná duše Joanie na měsíc odjíždí, aniž by mu řekla proč. K tomu všemu ještě jeden z místních pomatenců zaměřil svou nenávist vůči bohatým "dovolenkářům" právě na Bobbyho. Toto léto připomínajícího horskou dráhu plnou emocí přinese řadu ponaučení, odhalí skrytá tajemství a přiměje Bobbyho pochopit to, kým je, a v čem spočívá skutečný důkaz muže. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Tomas182 

všechny recenze uživatele

Film, který by měl vidět každý dospívající člověk s nízkým sebevědomím. Na filmu se mi nejvíce líbily 2 věci. 1. je za mě super soundtrack, který mi k filmu sedí jako prdel na hrnec. 2. je scéna s ptákem :D to jsem si pouštěl snad desetkrát dokola a budu ji mít hodně dlouho zarytou v paměti :). Ve filmu je vidět že každý člověk je tím na co se cítí :). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se dokonale hodí k létu, která těm v české zemi kraluje s intenzitou nebývalou. Jinak už to slovo "léto" zní hrozně pozitivně a pro nás co už dávno nemají prázdníny jsou to jedny z nejhezčích vzpomínek na takový to dospívání, alespoň tedy u mě a tenhle film tak nějak to "léto" jak ho mám uložený v sobě má a vstříc divákovi jde určitě i báječný soundtrack. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický námět městského kluka outsidera, který na léto jezdí na venkov a je z toho celej otrávenej a nešťastnej. Jenže při letošním příjezdu na venkov pomalu zjišťuje, že něco pomalu končí a něco dalšího pro změnu začíná. Nevím proč, ale samotnej příběh mi doslova sednul. Prostředí amerického státu Rhode Island mi přišlo překrásné a připomínalo mi krásné dětské chvíle u rybníku kousek od Žďáru, kde jsem prožil dětství. Donald Sutherland, coby mentor, byl také naprosto perfektní. Přišel s celou řadou myšlenek a rad do života, které může říct jenom někdo, kdo už ze života okusil hodně. Mně se to prostě líbilo. Nemyslím si, že by film měl vidět každý dospívající člověk s nízkým sebevědomím. Film je spíš o klukovi, kterému končí dětství a začíná dospělost spojená se zodpovědností...a tím momentem si prošel každý z nás. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DŮKAZEM MUŽE JE SCHOPNOST NAVIGOVAT NA SPRÁVNÉ POBŘEŽÍ I V TÉ NEJDRSNĚJŠÍ BOUŘI." Myslím že vím přesně, o co v tomto filmu šlo a je zajímavé sledovat, jak se to tvůrcům nedaří. Pohodový film o jednom létě, které se stalo nezapomenutelným? Zapomeňte, tu více, tu méně zoufalá snaha nějak to všechno udržet pohromadě, nakousnout vše, co nakousnout šlo a nakonec se z toho vyprdolit jako tuleň po obrně - tak to ještě leda. 40% ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný filmek, typický pro festivaly, neznámí herci, kteří možná hrajou lépe než všichni hollywodší, příjemné téma, ano bylo tu již několikrát, ale opakování je matka moudrosti, proto i ti, co nemají velké sebevědomí měli říct, já na to mám a já to dokážu, tak jako Bobby. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10 ()

Reklama

Reklama