Reklama

Reklama

The Greater Good

Krátkometrážní / Fantasy
USA, 2013, 17 min

Režie:

Justin Zagri

Scénář:

Justin Zagri

Obsahy(1)

Pro větší dobro, tak pojmenovali svůj plán na ovládnutí světa Gellert Grindelwald a Albus Brumbál, dva nesmírně nadaní mladí kouzelníci. Jejich cílem bylo získání relikvií smrti a podrobení si kromě kouzelnického světa i ten mudlovský. Jenže na samém konci 19. století se to, co bylo víc než přátelstvím, rozpadne. Poté, co Albusův mladší bratr Aberforth konfrontuje Gellerta, Grindelwald mu odpoví kletbou Cruciatus. To Albus nepřipustí a rozhodne se svého bratra zastat. Vypukne trojduel, kterému přihlíží i sestra obou bratrů – Ariana. Ze snahy odzbrojit protivníka se rychle stává souboj na život a na smrt, kde se nešetří smrtícími kletbami. (ArsenalEagle)

(více)

Recenze (11)

marien1039 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda HP světa, knih a občas i filmů, když je někdo nezprasí. Z tohodle jsem byla nadšená. Efekty super, herci parádní a já nemám co vytknout. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle fanfilm se mi hodnotí překvapivě těžko, protože má svoje silné momenty a bohužel i ty slabší. Efekty jsou sice slabší (ale na amatérský film jich je opravdu dost a fakt po nikom nemůžeme chtít bezchybné CGI), chemie mezi postavami je výborná a herci hrají slušně. Jenže je to lehce nemastné neslané, Aberforth má větší charisma než Albus (který byl v té době slušnej "jerk", já vím, ale stejně), a pořádně ani nevíte komu fandit. Osobně bych v trojce Zvířat rád viděl i flashback právě na tenhle souboj, protože hádám, že bychom se mohli dočkat toho věhlasného souboje z pětačtyřicátého (což je mimochodem o 46 let po tomto prvním), což sice bude bez Johnnyho (fuck you WB), ale stejně mě to zajímá. Ve výsledku neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. ()

ewi 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Efekty občas nic moc, Brumbálův bratr je sympatičtější a schopnější než Brumbál a tak, ale to tomu člověk odpustí. Co mě ale mrzí, je, jakou zásadní chybu tam mají ve vztahu ke smrtící kletbě - tu tak nějak z její podstaty nejde odvrátit ani se jí jakkoliv bránit, ani když jste Brumbál (s vyjímkou Priori Incantatem, ale to zjevně není ten případ). Zato vztah mezi Brumbálem a Grindelwaldem, vztah mezi bratry Brumbálovými i celé působení Ariany jsou tu naznačeny fakt povedeně. Kompromis 3* ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zagriho prvý pokus o film z prostredia HP nedopadol tak slávne ako ten druhý. Fanúšikov série síce neurazí, príbehovo je to celkom fajn, no žiaľ hlavnú rolu tu hrajú efekty a triky(súboj), ktoré síce na fanfilm vyzerajú podarene ale v porovaní s HP filmami dosť slabo. 3* a 55% ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Fajn kraťas z Potterevského univerza, který pojednává o souboji Albuse Brumbála a jeho bratra s asi už bývalým kamarádem. Všechny kouzelnické efekty byly opravdu hezky zpracované, herecky taky fajn. Škoda, že je to jen kraťas, v němž je jen souboj a tím pádem je to celkově nic neříkající. Hodnocení: 64/100. ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Doplnujici kratkometrazni preqel k filmu HP, jenz vysvetluje deni kolem legendarniho souboje Albuse s Grindelwaldem, pri kterem nechtene zabili Albusovu sestru... ()

burg 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka CGI triků v jedné fanfikci, jen mi tam občas neseděla návaznost a sestříhání scén, ale co už... Jako fan fikce fakt slušný. PS: sice ta verze, na kterou je tu odkaz, má šílený časování titulků a tím pádem jsem nerozuměl všemu, ale nebyl to Aberforth, kdo chtěl Grindelwalda zabít a Albus mu stál v cestě? Ve výsledku teda může za Arianinu smrt jen on sám... ()

Reklama

Reklama