Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (153)

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá co říct (jediné sdělení nese pár informačních titulků ze závěru). Jen ukazuje bolest a snaží se vás dojmout. První polovina je alespoň pozoruhodně strukturovaná. Vyprávění se neposunuje vpřed, ale jenom - často pomocí zvukových můstků - propadá do sebe (jako člověk na drogách). Pak ale tvůrci fragmentární, výrazně subjektivní naraci, střídající flashbacky otce a syna, bez opodstatnění opouštějí a zbytek je konvenční misery porn s hrozným výběrem hudby a křečovitými herci (Chalamet umí hrát skvěle, ale potřebuje pevnější režijní vedení, tady místy působí jako špatný imitátor Roberta De Nira), kteří namísto normálních vět říkají s vážnou tváří hlášky jako „Chyběls mi víc než Slunci chybí Měsíc“. Přiznávám ale, že na konci se mi chtělo brečet. Kvůli promarněným dvěma hodinám života, které už mi nikdo nevrátí. Možná jsem přehnaně přísný, ale proti tomuhle typu filmů, které něčí skutečné neštěstí využívají ke strašlivě laciné a samoúčelné exploataci, mám silnou averzi. 20% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oscarovka, kterou na ceremoniálu nakonec neuvidíme. Což je škoda, jelikož můj oblíbený Steve Karel naprosto ohromuje ve všech svých scénách a jak jsem ho měl rád v komediálních rolích, už ho chci vidět jen v těch dramatických na způsob Sázky na nejistotu..a Beautiful boy. Téma mě příliš nezaujalo, takových už tu byl přehršel, ale musím říct, že jsem si i po ztrátě pozornosti někdy ve třicáté minutě film celkem užil. Nic, co by tu ještě nebylo, možná i to si v Americe řekli, nebo je jen nezajímá produkující Amazon studios. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Film, který funguje na principu "Takhle dopadnete, když budete brát drogy! - a ukáže obrázek lačného feťáka dokonale nasvíceného deseti osvětlovači a podbarveného dojímavou hudbou." Respektive, nefunguje. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mám rád Stevea Carella, mám rád Timothéeho Chalameta a mám rád citlivé lidské filmy natočené dle skutečných událostí- právě kvůli těmto faktorům jsem se na Beautiful Boye těšil a i přes celkem rozporuplné recenze jsem pořád doufal, že z komplikovaného vztahu otce a syna protkaného drogami vzejde filmová palba. Jenže.... Ve výsledku musím mdlé reakce pouze potvrdit jelikož Beautiful Boy je ve finále bohužel rutinně zpracované díl a ani Carell a Chalamet hrající na 100% film z průměrné kategorie prostě dostat nedokážou. Ve finále je úplně jedno, že Carell zase jednou jede o sto šest a Chalamet potvrzuje status jednoho z nejlepších mladých herců současnosti (jestli má někdo na to utáhnout novou Dunu, tak právě on!), protože krom těchto faktorů film ničím výjimečný není. Ani scénářem, kde se vlastně pořád dokola opakuje kolečko- syn bere drogy, otec ho dá na léčení, syn po krátce době s léčením skončí s tím, že už je čistý, chvíli se mu jakž takž daří a následně do toho opět spadne a vše se děje pořád dokola, během filmu asi čtyřikrát- a člověk ve finále musí jenom volat po filmech které si s drogovou tématikou pohráli přece jen o trochu víc a především na kost šli o hodně drsněji. Osvěžující je fakt, že Chalamet nehraje feťáka jako feťáka, ale prostě jako člověka, který z nějakého důvodu pro svůj život drogy potřebuje a i když není nikým pochopen, pořád je přesvědčen, že bez drog fungovat nedokáže. Přece jenom se mi ale zdá, že toho mohlo být vysvětleno mnohem více, zvláště když jak od Nica, tak od Davida Sheffových vyšli dvě knihy, které museli být jistě obsáhlejší, emocionálnější a hloubavější. Střih je ve finále celkem zmatený a občas mi přišlo, že film skáče až příliš dopředu a vynechal celkem dost zajímavá témata a dějové oblouky. Fajn je na filmu alespoň hudba... i když hudba, spíše jde o pasáže rockové muziky a samotný film žádnou originální hudbu nemá. Rockové songy jsou ale do filmy naloženy jako prdel na hrnec a často se jim podaří atmosféru vytáhnout nahoru. Ve výsledku tak vznikl bohužel rutinní snímek, který většinu zajímavých myšlenek vyhazuje z okna a vůbec si s nimi nepohrává. Na Oscarech přeju ale minimálně herecké nominace za Chalameta a Mauře Tierney! Právě ona jako Carrelova manželka a Chalametova macecha je srdcem filmu, která většinou Carrrelově postavě pomáhá co to jen jde a celý stav Chalametovy postavy jí mrzí jednoduše proto, že ho bere jako vlastního syna. A minimálně kvůli ní, Chalametovi a Carrelovi o fiasko rozhodně nejde! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nedávno povzdechl u filmu Úsměvy smutných mužů, že k alkoholismu už snad nejde říct nic nového, ještě jsem netušil, že zanedlouho přijde do kin film, který bude sdělovat další "objevnou" skutečnost, jak je pro změnu špatná narkomanie. Beautiful Boy v tomto smyslu skutečně působí úmorným dojmem stokrát viděného a osobně ten film považuji za ztrátu času (těch 120 minut je skutečně nekonečných), neoslovilo mě nejen téma, ale ani obsazení a zpracování (přišlo mi to zmateně sestříhané a soundtrack mě dost iritoval). V závěru mi neuniklo, že v kině pár míst ode mě jedna holka dojetím brečela - vůbec jsem nechápal proč, tak moc mě ten film emočně minul. Btw. dodatečně mě napadly dva lepší filmy na téma "černá ovce rodiny", a sice Musíme si promluvit o Kevinovi a Americká idyla. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ktorý je o boji s drogami, o snahe záchraniť závislého syna a o jeho premárnenej mladosti sa očakávajú silné emócie. Nie citová vydieračka, ale poriadna dávka surových emócií až priamo do žily. Beautiful Boy mi bohužiaľ takmer žiadne nedoprial. Nechal ma úplne chladnou, pretože som si po celý čas uvedomovala, že je to iba hrané. Herci sa snažili, Timothée je moje zlatíčko, no dobrí herci ešte nie sú zárukou celkového výsledku. Slabý scenár, režisérsky nezvládnuté, vyššie s hodnotením to už bohužial nejde. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo som pozrel zbežne komentáre k filmu tak to vyzerá, že film akosi svoje publikum viac nenašiel, než našiel. "Beautiful Boy" sa sústredí na vzťah otca Davida Sheffa v podaní Steva Carella a jeho syna Nica v podaní Timothéeho Chalameta. A hoci som nevedel v akom roku sa to odohráva, tak som odhadol nejaké neskoré 90-te roky. Podľa toho čo som vo filme videli mi to prišlo logické. A to je trošku osviežujúce. Aspoň pre mňa. Herecké výkony sú podľa mňa skvelé. Steve Carell je pre mňa viac dominantným hercom pre komédie, no bol som úprimne prekvapený, ako dokázal zahrať otca, ktorý sa snažil urobiť pre svojho syna maximum, aby ho dostal z priepasti drog von. Zaujímavé je aj, keď som mal možnosť počuť ako vlastne crystal met funguje a prečo je cesta von veľmi ťažká. A vysvetlené je to dobre. A čo sa týka výkonu Timothéeho Chalameta, tak mu musím takisto zatlieskať. Podal excelentný výkon a dal do toho všetko, čo mohol. S filmom nejaké vážnejšie problémy nemám, no sú tu 2, ktoré spomeniem. V prvom rade mám pocit, že úvod bol trošku rozbitý. Chvíľku mi trvalo než som sa začal orientovať kedy sa čo odohráva. Lebo miestami to nebolo veľmi dobre poprepájané a mal som pocit, že som nevedel či pôjdeme cez flashbacky, alebo sa posúvame vpred. A to je dosť zásadné. Potom sa to však ustáli a ďalej to už je podľa mňa zrozumiteľne zostrihané a nemal som problém sa orientovať. Potom je tu Lauren, ktorá je môj druhý problém. Hoci voči nej cítim ľútosť, tak mám pocit, že stiahnuť Nica naspäť bolo od nej nesprávne a ak niekto niekoho miluje, tak také veci nespraví. Výsledne pre mňa film funguje, je príjemný na pozeranie, nie je veľmi agresívny a necháva momenty skutočne vyznieť tak ako treba. Som spokojný a dokonca si myslím, že je dobré, aby si ľudia film pozreli. Hodnotenie: A- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Steve Carell dokazuje, že není jen komik, ale umí být stejně skvělý i ve vážné roli. Stokrát omletý příběh na téma „drogy jsou špatné“ je totiž zajímavý jedině tou perspektivou otce snažícího se pochopit, co a proč se děje s jeho synem. Režisér si vyhrál se střihovou skladbou, ale naštěstí mi to nepřišlo nepřehledné. Snad ale nebudou vznikat filmy o všech feťácích, co dokázali napsat knížku... (70%) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Možno by sa žiadalo do filmu o drogách viac špinavosti a vyhrotených situácií, ale myslím si, že Davidovi a Nicovi v ich príbehu išlo predovšetkým o pocity zúčastnených. A tým je vlastne ten film trošku iný. Herecky skvelé, muzika krásne pasovala. Takže za mňa nie zlý film, ale stále som presvedčená, že európsky režisér, ktorý točí skvelé filmy, by sa nemal nechať zlákať Amerikou. Felix, takže nabudúce radšej doma. 3,5* ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Prej krásný kluk.. spíš ubrečenej debílek. Carell opět nic nepředvádí, zas se válí na zemi a drama prostě nezvládá.. celkově tohle drama je dost o ničem. Samý brečby a jak je svět krutej bla bla.. strašně dojemný hovno namyšlený. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi dobra filmova remesla a herci jsou presni.Po hodine a pul zazni nejcastejsi Hollywoodska veta "Musime odtud vypadnout". Kdyz vidime,jak syn se zavislosti bojuje,yne spis k politovani,nez abychom ho odsuzovali ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už je známé, že Steve Carell s přehledem zvládá komediální i vážné role a v tomto filmu je tím jediným dobrým. Příběh o drogově závislém synovi a otci, který ho chce zachránit, má v sobě vše, co byste od podobného filmu čekali, bohužel ale nedokáže nijak zaujmout a velice brzy mi bylo úplně jedno, jak to se všemi zúčastněnými dopadne. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Silný příběh milujícího otce a jeho osmnáctiletého, doslova krásného, talentovaného, inteligentního, slušného, milovaného a milujícího syna, který propadl drogám. Film vznikl podle dvou knih, které napsali otec a syn, každý ze svého pohledu. Steve Carell je v roli otce famózní, jeho herectví mě bavilo vždycky a mladý Timothée Chalamet, tak to je taková vycházející hvězda, kterou bych se nebála přirovnat k přirozeným talentům jakými byli Heath Ledger nebo James Dean. Film zaujme především ty, kteří mají s tématikou jakousi osobní zkušenost, ale zároveň je natočen tak, aby spoustu věcí vysvětlil i lidem absolutně neznalým. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá hudba a fakt nudný film. Len za tú muziku dám hviezdu, lebo to je inak utrpenie. Pozerať sa na feťáka v debilnej čiapke a výrazom jak po obrne celé dve hodiny, to môžem ísť na hlavnú stanicu a možno dostanem aj matroš zdarma. Nie že by som po tom túžil, ale bol by to lepší zážitok. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když má Beautiful Boy silný námět, který "mohl napsat jen sám život", tak i přesto mě film nedostal a neuzemnil natolik, jak bych od něj očekával. Steve Carell se role otce, který chce svému z(a)tracenému synovi pomoci najít cestu zpět, ujal vážně přesvědčivým způsobem, přičemž mu perfektně sekundovala Maura Tierney v roli jeho ženy. Výkon Timothéeho Chalameta nebyl špatný, ale chvílemi se mi zdálo, že až příliš přehrával a tlačil na pilu. Je škoda, že se film pořádně rozjel až dvacet minut před koncem, kde nabídl pár silnějších scén. Musím však pochválit pěkný soundtrack a způsob vyprávění, v němž se prolínaly dvě časové linie. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nedívím se, že většina diváků film buďto nesnáší, anebo je jím absolutně nadšená. A jak už to tak u mě bývá, já jsem někde v polovině cesty, přikloněn spíše k té pozitivní části hodnocení. Beautiful Boy je totiž fakt velká popina. Soundtrack tahající na první dobrou silné songy do těch správně silných momentů, poměrně bezstarostná kamera s poetickou paletou barev a celkové zasazení děje do finančně zcela zajištěného zázemí, kde mají rodiče prostor řešit jen ten jediný problém. To vše může působit dost povrchním dojmem, může to budit zdání, že takhle film o drogách prostě vypadat nemá, a že využívá ty nejprostší postupy k vydojení emocí. Ono to tak opravdu asi je, já jsem zároveň ale divák, který se podobným způsobem nechá občas rád unést. Vše zmíněné navíc lze obrátit i v pozitiva. Beautiful Boy totiž svým pojetím nabourává téměř všechna klišé drogových filmů a je tak poměrně originální výpovědí, jež se nezaměřuje na drogové fyzično, tak jak tomu bývá ve většině podobných dramat, ale na mezilidské vztahy. Logiku vidím i ve zvolené formě vyprávění, která poměrně bez ladu a skladu přeskakuje časový rámec a korepsonduje tak se zacykleností Nicovy závislosti i s bezmocností otce najít nějakou jasnou cestu k záchraně. Beautiful Boy je film s mnoha rezervami, využívá docela povrchní výrazové prostředky, ale zároveň nabízí docela svěží pohled na už dost vyčpělé filmové téma a i díky dobrým hereckým výkonům dvou hlavních postav dokáže zanechat poměrně silný dojem. 7/10 ()

Reklama

Reklama