Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (153)

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Naprosto chápu protichůdné recenze z řad diváctva.. Jedni jsou nadšeni, jiní remcají nad nezáživností děje.. Ono spíš jde o to, co divák od filmu všeobecně očekává.. Drama "Beautiful Boy" je o drogové problematice, ale není na ní pohlíženo ze strany závislosti jedince, ale rodiče, který svého syna miluje ze všech sil bojuje a když mu síly dochází, musí nabrat dech na ten nejdůležitější souboj a to boj sám se sebou a přijmout fakt, že narkoman, který byl jeho malým chlapcem pohltil jeho osobnost a není cesty zpět.. V tento okamžik jsem uronila i slzu.. Neskutečné drama o ztrátě důvěry a boji s bezmocí.. Pomalé a vleklé tempo mi naopak vyhovovalo a užívala jsem si krásu domova hlavních hrdinů včetně skvělé rodinné atmosféry.. Kamera mě bavila velmi a naprosto sedla do celkového konceptu pojetí životopisného příběhu.. Hudbu vybíral nějaký génius.. Strašně jsem se těšila na Steva Carella, který mne poslední dobou velmi baví.. A Timothée Chalamet předvedl, že se z něj klube velmi nadějný herec.. Já si to na projekci ČSFD celých 120 minut rozhodně užila.. Hvězdička ubrána z plného počtu za "useklý" konec a přílišný USA moralismus v datech.. |Světozor| ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Do Beautiful Boye jsem šel tak trochu s předsudkem a očekáváním hodně nízko a možná proto mě nakonec film získal na svoji stranu. Hlavním důvodem proč, je Steve Carell, jehož vztah se synem by se dal přirovnat k mému vztahu k tomuhle filmu. Sledovat Beautiful Boye bylo pro mě jako sedět na houpačce, v jednu chvíli se pocitově vznáším v oblacích a skvěle se bavím a ve chvíli druhou se houpu zatraceně blízko země a těžce se nudím. A takhle pořád dokola, po téhle stránce je film hodně vyčerpávající a lhal bych kdybych neřekl, že se našli chvíle kdy mě úplně ztrácel. Důvod proč jsem s filmem spíš na pozitivní notě je to, že si myslím, že má co říct o vztahu otec – syn. Drogová problematika je taková vedlejší kolej na kterou se film snaží přejíždět, ale moc mu to nejde a pomůže filmu možná tak jedině k více prodaným vstupenkám do kina. Chalamet mě nijak zvlášť nenadchnul a jak říkám, hlavním tahounem filmu je pro mě Steve Carell. Pomalu ale jistě se z něj stává jeden z nejlepších pracujících Hollywoodských herců současnosti a v mých očích nepřestává stoupat. Říkat že film vznikl jen za účelem, aby Carell a Chalamet posbírali Oscary je trochu přemrštěné, rozhodně si myslím, že Groeningen je dostatečně nadaný režisér, který rozhodně netočí filmy jen za účelem, aby jeho herci posbírali ocenění. Chce divákům něco sdělit, někdy se mu to daří lépe, někdy hůře, ale Beautiful Boy jako celek dává smysl a křivdil bych mu kdybych tvrdil opak. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů o závislosti. Tentokrát sází hodně na rodinné vazby, které jsou – hlavně mezi otcem a synem – zdánlivě přímo ukázkové. Jenomže snímku se moc nedaří ukázat, že i naprosto perfektní život, který má a ke kterému je díky své inteligenci a talentu předurčený hlavní hrdina, může být pořádným balvanem na krku. Sledujme neustálé upadání do závislosti a postupně čím dál zoufalejší snahy z ní vybřednout, další pády a nové naděje i zklamání. Přesto mi snímek přišel nezúčastněný, odtažitý. Jako bychom se dívali očima někoho, kdo celou tuhle kalvárii sleduje dalekohledem jako vzdálenou krajinu. SHRNUTÍ: Závislost si nevybírá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oscarovka, kterou na ceremoniálu nakonec neuvidíme. Což je škoda, jelikož můj oblíbený Steve Karel naprosto ohromuje ve všech svých scénách a jak jsem ho měl rád v komediálních rolích, už ho chci vidět jen v těch dramatických na způsob Sázky na nejistotu..a Beautiful boy. Téma mě příliš nezaujalo, takových už tu byl přehršel, ale musím říct, že jsem si i po ztrátě pozornosti někdy ve třicáté minutě film celkem užil. Nic, co by tu ještě nebylo, možná i to si v Americe řekli, nebo je jen nezajímá produkující Amazon studios. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

120 minut? Fakt to má jenom 120 minut? Já jsem teda během filmu nekontrolovala čas, nechtěla jsem tam jak ten debil svítit s mobilem, ale měla jsem pocit, že v tom sále sedím ne dvě ale čtyři (!) hodiny. Když u filmu usínáte (ne že bych byla tak unavená) nebo myslíte na něco jiného (třeba co si pak dáte k jídlu), tak je něco špatně. I ten podivný film, který nám pouštěli, když jsme se třídou byli v protidrogovém vlaku a mrzli u toho, byl o dost zajímavější a vůbec mi přišel lépe pojatý než Beautiful Boy. V tomhle filmu se sice hodně křičí a brečí, ale ty emoce někam utekly. I proto mě možná nejvíce těšily detaily jako spořič obrazovky na starém tlustém monitoru, kdy mě štvalo, když mi výhled na ten monitor zakryl Steve Carell... Jo abych nezapomněla, tak divnější kombinaci soundtracku a zvolených songů jsem už dlouho neslyšela, chvílemi to bylo jak ze sci-fi nebo hororu, chvílemi zase romantika až za hrob. Díky tomu se mi vlastně jakž takž dařilo dávat pozor, jinak bych si toho spořiče obrazovky zaručeně nevšimla. 4/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)

Reklama

Reklama