Reklama

Reklama

Útěk

  • Polsko Fuga (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alicja si nepamatuje vlastní minulost, ale dokázala si vybudovat nový život s novou identitou. Když ji její původní rodina najde, svůj starý život zpátky nechce až do té doby, než se jí začnou vynořovat střípky vzpomínek. Postupně její nová a původní identita splynou do jedné a na povrch se tak dostává znepokojivé zjištění o ní samotné. (Pilot Film)

(více)

Recenze (20)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mi byl celou dobu tak vzdálený! Neustále jsem cítil, že celý ten námět s amnézií má být symbol něčeho, ale nedokázal jsem cítit čeho. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Polská tvorba v mém podání, tedy toho, co jsem zatím měla možnost vidět, vždycky přináší nějakou vlnu tajemna, nevysvětlení, absurdna nebo bizáru. A právě Útěk spojil všechno dohromady. Můžu nadšeně kvitovat atmosféru, která je dobře postavená, můžu kvitovat herecké výkony, ale nehodlám se spokojit s tím, že tohle má tak velkou díru ve scénáři, že smrtelník musí být hodně dobrý fantasta, aby to dal. Hlavní hrdinka jedná totiž trochu nepochopitelně, její rozhodnutí jí vlastně ani moc nevěřím, a rozuzlení je takovým plácnutím do vody. Jako kdyby někdo šel správnou cestou 45 minut, pak mu došel dech a nestačil se už nadechnout. A tak to alespoň doškytal do konce. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Nejsem feministka, ale vždycky mám zvláštní pocit zadostiučinění, když vidím film vytvořený ženami (navíc o ženě/nách) nebo jinými kinematografickými menšinami. Koprodukční Útěk (2018) splňuje nejen to, ale i touhu po filmovém napětí a postupně odkrývaném tajemství příběhu. Ztráta paměti je jevem pro většinu z nás nepředstavitelným, často vytrhujícím člověka z dosud těžce budovaného života a společnosti. Představte si, že byste měli začít od znovu, nepoznávali svého partnera/ku, děti, domov. Zní vám to jako horror? V rukách Agnieszky Smoczynské, režisérky bizarního muzikálu Vábení sirén (2015) a scenáristky Gabriely Muskały vskutku je. (Filmové listy, 2018) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama Útěk je značně znepokojivý film o hledání sebe sama po ztrátě paměti. Nelineárně vyprávěný příběh s hororovým nádechem udržuje diváka v permanentním napětí. Všudypřítomné a do velké míry neuchopitelné tajemno umocňuje nejenom přirozeně gradující hudba, ale i naprosto nepředvídatelný děj. Za povšimnutí také zcela jistě stojí provokativně naturální herecký výkon představitelky hlavní role. (75%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach, tieto polske drámy. Nedávam ich. Verím, že príbeh je podla reálnej udalosti, ale je to podane tak sterilne, odťažito, žiadna emócia, nič. Len kecy a drísty, občas cecky. 1 z 5 ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené drama. Naturalistické záběry bez příkras. Herečka v hlavní roli podala skvělý výkon. Drsně pojaté hledání příčiny ztráty paměti, která není až tak převapivá. Česká hudební "stopa" dodala flmu říz. Hlavně tanec při pomalé skladě je působivý. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmový experiment s pro mě trochu překvapivým vyvrcholením. Příběh nesympatické mladé ženy se ztrátou paměti a její bolestný, nejspíš dočasný návrat k původní rodině. Několik opravdu silných momentů (skvěle atmosferické zachycení společného tance nebo schizofrenní moment na pláži) střídají průměrně ztvárněné rodinné trable. Celkově se jedná o opravdu zajímavý snímek, kterému chybí jen malý krůček k pořádné zábavě. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

To není film pro mě, a to jsem napůl polák a mám rád polskou kinematografii... Ale tady ten pokuz o umělecký film, šel mimo mě, sorry...0% ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa teda s týmto filmom veľmi nevytiahli. Strašná bieda s takým koncom, že človeku je jedno jak to vlastne dopadlo. Jedna hviezda len za snahu. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Film bych připodobnila k mramoru - chladný, šedavě bílý a s tmavými žilami osudů jedné polské rodiny. Místy tajemné, místy smutně pravdivé a místy velmi znepokojivé. Film stojí a padá s hlavní představitelkou, která podle svých vlastních slov do projektu dala celou svoji duši. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil dost, ale realita nebyla ani zdaleka tak napínavá. Vylezlo z toho rodinný drámo o hledání něčeho, co vlastně ani najít nechceš. Čekal jsem nějakej silnej zvrat ke konci a prt. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zklamání v polské tvorbě. Že by vliv Švédska a Čech, kde se filmově zmrší co jde. Zápory: nesympatická herečka v hlavní roli a vlastně i všichni ostatní; až moc velká snaha o umění. Závěr: nedoporučuji. ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Snaží se to vypadat cool až artově. To když prokouknete, tak film působí směšně. Pokud to neodhalíte, tak se vám to bude líbit. Anebo je taky možnost, že jsem to pro umění samotné jen nepochopil. ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá zápletka s překvapivým rozzuzlením udržuje diváka v napětí. Ponuré obrazy kamery, chvílemi až hororové. Výborná hudba. Je třeba vyzdvihnout herecké výkony obou hlavních protagonistů. Jinak v podstatě příběh o tom, že když to v partnerství nejde, tak to prostě nejde... ()

Reklama

Reklama