Reklama

Reklama

Znenadání

Trailer

Během pátrání po vrahovi se detektivka zaplete do ještě většího tajemství – samotné podstaty vesmíru. Mike Hoolihanová (Patricia Clarksonová) je nekonvenční policistka z New Orleans, která vyšetřuje vraždu renomované astrofyzičky a odbornice na černé díry Jennifer Rockwellové (Mamie Gummerová), jež byla nalezena mrtvá ve své observatoři. Zatímco se Mike čím dál hlouběji noří do znepokojivého a zamotaného případu, začne se potýkat s existenciálními otázkami kvantové mechaniky, paralelních vesmírů a hvězdných explozí. Tyto kosmické záhady, které možná skýtají klíč k vyřešení případu, vrhají stín pochybností na její chápání reality. Jedinečný thriller, prosycený snovou, neo-noirovou atmosférou, je nejen vzrušujícím detektivním příběhem, ale i neodolatelným metafyzickým hlavolamem. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto detektívka vážne nemôže byť pre každého.. A preto má u mňa ďalšie plusové body. Postaršia vyšetrovateľka rieši vraždu veľmi inteligentnej vedkyne venujúcej sa výskumu paralelných vesmírov a pochopiteľne aj tomu našemu. Po celý čas počúvame rôzne teórie, aby sme si ich na konci metaforicky spojili s postavami a udalosťami a spätne si toto puzzle zložili aj tak, že si pospomíname na všetky menšie či väčšie drobnosti v takmer každej scéne (modrá a červená farba, dualita, zrkadlenie, masky, atď...). Ak to po 20 minútach vzdáte, tak sa vo filme už nenájdete, ak vydržíte, čaká vás veľmi netradičný zážitok nielen v rámci žánru a film budete mať chuť si kvôli jednotlivostiam pustiť znova a to nie raz. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přesně takovéhle podivné filmy miluju - nejednoznačné, nejednoduché, zasněné až snové, melancholické, temně poetické, meditativní, k představám a filosofování podněcující... Anotace nekecala, v téhle noirové detektivce je fakt i nějaká ta teoretická fyzika, i když v menší míře než jsem doufal. Každopádně ale jemné náznaky prolínání se realit/paralelních vesmírů spolu s běžným kriminalistickým vyšetřováním působí jako překvapivě hodně podařená kombinace. Vynikající ženská režie, dokonalá Patricia Clarkson v roli somnambulní, navenek ledově klidné ale vnitřně rozhárané vyšetřovatelky, plus spousta dalších výrazných a dobře zahraných postav. A taky dobře zvolená hudba, zčásti synťáková a zčásti retro. S chutí jednu hvězdu přidávám protože je mi jasné, že tenhle menšinový kousek u obecného diváctva propadne (což je vlastně dobré znamení). P.S.: Provařenou populárně-vědeckou pravdu, že celý náš svět je hvězdný popel, znám už od mala. Ale nikdy mě nenapadlo, že lze mít třeba nos z jedné hvězdy a ruku z druhé. Zajímavá myšlenková hříčka, která důsledně do hloubky promýšlena zavání šklebící se schizofrenií a šílenstvím. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda. 1) Film má svá pozitiva: zádumčivý klid, snahu vést diváka k přemýšlení, rozhovory s myšlenkami, propojení života vyšetřovatelky s obětí._____ 2) Bohužel však velmi pomalé tempo mě nevedlo k meditaci, ale k nudě. Nadmíra jakési vesmírné pseudofilosofie, otravné a zdržující symboliky (pořád záběry moře) a neodvratný nijaký konec bez překvapení jsou hlavní zápory._____ 3) První půlhodina byla fajn, ale pak už se jen postupně naplňovalo, co začátek nadhodil._____ 4) A tak nejzajímavějšími se ukázali herci: 59letá Patricia Clarksonová (policistka) a 35letý příjemný Aaron Tveit (policista Tony)._____ 5) Neodolatelný metafyzický hlavolam (Cinemax) jsem neodhalil. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je na tom závěrečná píseň od The Church. Kvůli tomu jsem na to ale těch 100 minut nekoukal... ()

qxkamo odpad!

všechny recenze uživatele

Popis ma velmi zaujal, ale film totalne zabil. Strasny bullshit plny nudy od zaciatku do konca. Aj ked som sa snazil hladat cokolvek pozitivne, nebolo co. Pisat o prepojeni s vesmirom a okrem par filozofickych stekov tam nedat nic viac, je doslova drze. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má u mě zvláštní místo jako nejlepší film (na který jsem se po skvělém Falling opravdu těšil), který mě minul. Těžko říct proč, možná úvodním monologem, který nasadí tón kosmologického new-age bullshitu, který sice záhy opustí, ale jehož ozvěny se průběžně vracejí napříč stopáží v různých variantách. Přitom se ale dál už vesměs dějí věci, které mám rád: svébytný vizuál, ochota filmařsky riskovat, důvěra v divákův důvtip, lynchovská práce se snem/realitou/představou. Ale nějak mě to nechávalo chladným, postavy mi byly ukradené, nudil jsem se. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Detektivka křízená s kosmologií v žánru šeptaného neo-noiru - to tu ještě nebylo. Ale trochu to nudilo.(max.70%) ()

Reklama

Reklama