Reklama

Reklama

Svět je tvůj

(festivalový název)
  • Francie Le Monde est à toi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

François si chce jako drogový dealer vydělávat přesně tak dlouho, než si našetří na franšízu značky nanuků Mr. Freeze. Těsně před podpisem smlouvy ale zjistí, že mu jeho matka, kompulzivní gamblerka a příležitostná kleptomanka, zpronevěřila všechny peníze. Jak to již bývá, François je nucen přijmout „ten poslední kšeft“ a získat peníze zpět. Poněkud zmatený gang složený z jeho matky, bývalého nevlastního otce, dětské (a vlastně tak trochu i současné) lásky a dvou Mohamedů vyráží do akce. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (13)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zábavná francouzská gangsterka, z větší části zasazená do španělského Benidormu, který trashovým městským charakterem s plážovým vibem vybízí ke konfrontaci pestrého seskupení kriminálníků. Dobře obsazený Karim Leklou coby otloukánský zlodějíček a výrazná Isabelle Adjani coby jeho manipulantská matka s šarží alfa zlodějky. Vincent Cassel překvapivě málo rozvinutý, ale britský mafián Sama Spruella i v těch málo výstupech delikátní. Drive filmu je o postavách a jejich zajímavé stylizaci. Zápletku jde shrnout do jedné věty a není ani zdaleka tak sofistikovaná a řízně podaná, jak jsme zvyklí u Guye Ritchieho. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná francouzská gangsterka z prostředí drogových dealerů s vynikající Isabelle Adjani a potěší i Vincent Cassel, ikdyž spíš jen ve vedlejší roli. Hlavní hrdina mi byl trošku nesympatický tím jaký byl hloupý Ňouma a svou chybou se dostal do nepěkné situace, ale nutno uznat že finální vyjebávka s divákem je působivá a velmi nečekaná. Vtipné mi to však příliš nepřišlo, ale zábavný a úsměvný film rozhodně je a Oulaya Amamra je velko kočka! 70% ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do bizarních poměrů francouzských drogových gangů. Většina postav ve filmu jsou buď totální magoři anebo totálně vyfetovaní magoři. Skoro všichni nosí hnusné fotbalové dresy a i na předávky drog chodí v bermudách a žabkách. Na film jsem si zašel hlavně kvůli Vincentu Casselovi – ten je vždy zárukou kvality –, ale také kvůli Isabelle Adjani, kterou jsem dlouho v ničem neviděl. Druhá jmenovaná má ve filmu takovou zvláštní roli nesympatické a vypočítavé matky, která mě zas tak nebavila. Oproti tomu Cassel si celý film krade pro sebe – sice se zde objevuje jen ve vedlejší roli, ale jeho postava je tou nejzábavnější z celého filmu. Dost mě bavil i britský gangster v podání Sama Spruella, kterého přece jen nakonec doběhnou jeho nejhorší obavy, hehe. Celkově se jedná o hodně bláznivou oddychovku, která díky svému tempu nemá moc času nudit a na prostoru 94 minut vás v pohodě zabaví. Sice nejde o nic objevného, ale za vidění to stojí. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Docela schopný derivát dnes už klasických ritchieoviek a ich napodobenín typu Biznis od Nicka Lovea. Ibaže s akýmsi anti-Scarface podtónom: hlavný hrdina chce byť legit a vystačí si aj s malým baráčkom. Pekne po francouzsku, takže o tragikomické figúrky včetne kadejakých lúzrov, feťákov a wannabe gangstrov nie je núdza. Za zmienku stojí karaoke najebaných Škótov na Africu od Toto a vždy spoľahlivý Cassel s výtečnou Adjani. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2018 - Očekávala jsem trochu více. Režisér s hlavním hercem byli velmi vtipní, když film uváděli, jen je škoda, že vyli vtipnější než samotný film. Sám režisér prohlásil, že je to jako Star Wars akorát bez vesmírných lodí. Věřte mi, není tomu tak. Téma filmu jsme už mohli vidět několikrát a film je vtipně natočený. Vincect Cassel se svojí obsesí o Iluminátech byl asi nejlepší na celém filmu a také malá holčička, která mě svým úsměvem na konci dostala, ale jak říkám, čekala jsem to vtipnější a akčnější. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Roman Gavras už před osmi lety dokázal, že má velice osobitý režijní talent, když nám naservíroval božské francouzské svobodomyslné drama s Vincentem Casselem, a tak nezbývalo nic jiného, než se na jeho další kousek těšit. Tentokrát svůj talent ukázal i v humorném mafianském brajglu v čele se sympatickým Karimem Leklou a mnoho let schovanou Isabelle Adjani. Jo přiznávám, trošku jsem to nadhodnotila, ale já prostě miluju filmy, které mě nutí mít celou jejich stopáž úsměv doširoka, až mě z toho bolí mimika a stejný pocit jsem měla například i u nedávné Game Night, které jsem ten plný počet taky musela dát. Le monde est a toi sice nemá takové poslání a kouzlo, jako měl tehdejší Notre jour viendra, ale ten vtip byl prostě originální, nenásilný a celé je to natočené s takovou slunečnou energií. Samozřejmě velký podíl má na mých dojmech i Vincent, který si střihl neskutečně bizarní postavu, jež mi už jen svým zjevem říkala, že tohle bude něco extra. Vincent je zkrátka skvělý v jakémkoliv kabátě. Já jsem se bavila královsky. KVIFF 2018 ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Vtipálek Romain popsal svůj novej film jako „Star Wars, akorát bez vesmírných lodí“. Ve výsledku je tahle dvouhodinová, občas až žůžově přestylizovaná jízda „něco jako francouzská akční komedie“, akorát víc adrenalinová a popravdě mnohem vtipnější. Nekorektní vtípky na uprchlickou krizi nebo panickou hrůzu z terorismu jsou skvělý, ale králem je bezsporu iluminátama a chemtrails zblbnutej gangster v podání Vincenta Cassela. Gavras v jednom rozhovoru řek, že nerozumí světu kolem sebe. Evidentně proto točí filmy na základě znalosti určitýho prostředí, na který nabaluje zmatený a impulzivní postavy, který při konfrontaci s vnějším řádem značně selhávaj. Tím, že nevnucuje svůj pohled na to, jak by měl svět vypadat, a přesto ho dost trefně zrcadlí, si mě získal. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Gavras netočí víc... mimo jeho hudební klipy, podruhé a opět trefa. Není to ta nejinteligentnější gangsterka, nejchytřejší, nejlíp sesmolená dohromady, ale má svoje vlastní kvality, dokonce až překvapivě málo elementu násilí, na režisérův vkus, ale hádám, že to celé je záměrně odlehčenější. Francouzský vypalovačky, humorný vsuvky (Cassel mě dostával, nečekal jsem ho v takové roli) v rytmu moderního vzájemnýho out-fuckingu, jak je tomu zvykem nejen v gangsterské komunitě. Slušná a podhodnocená záležitost s příjemnými novými (Leklou, Amamra) i starými (Adjani) tvářemi. Francouzské tím správným aktuálním způsobem. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší rolou Cassela ako Illuminate snílka a vecí s tým súvisiacich. Prakticky jeho postava sa vo veľkej miere stará o zábavu. A to je na opravdovú komédiu málo. Film je technicky zvládnutý veľmi dobre. Zvyšok hercov je OK, rejža sa občas snaží snímku ozvláštniť, aj mu to ide, ale z priemerného hodnotenia toto dielo u mňa nevytrhne. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Francouzský Ocean's Eleven, kde je Danny trochu uťápnutej moula s psycho-matkou, co vypadá jako figurína ve výloze HáeMka, Terry Benedict v podání odporně slizkýho britskýho drogovýho dealera, Tess jako krásná imigrantka z chudinský čtvrti a Vincent Cassel ne jako lišák, nýbrž vyžilej seladon se slabostí pro konspirační teorie. Perfektní kombinace. Budete jim v tom překupování drog fandit stejně jako celej velkej sál na KVIFF. Bylo to boží. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Neni to zadnej top. Kdybych nevedel, ze to je komedie, tak bych to nepoznal. Cassel je dobrej, ruzne gangsterske figurky taky ujdou a pak je tam jeste mala tlusta holcicka. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama