Reklama

Reklama

VOD (1)

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Recenze (113)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když bych se na to chtěl dívat realistickýma očima, tak transformace postavy Jesseho Eisenberga není provedena nijak zvlášť uvěřitelně, ale vzhledem k tomu, v jaký bizár se to postupně vyvine, je to úplně jedno. The Art of Self-Defense totiž není milou komediální hříčkou o tom, jak se asociální nekňuba snaží naučit karate (jak se zprvu může zdát), ale velmi, velmi ostrou a temně černohumornou satirou na alfa-mužství. Moc příjemné překvápko, nečekal jsem, jak moc se to zvrhne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Humor je tu tak břitký, až je to vlastně spíše drama. Postavy se chovají značně absurdně, ale mají u toho neustále vážný ksichty. Cedí hlášky, za které by se nestyděl ani Frank Drebin, ale přitom atmosféra filmu je ponurá. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi kombinace Klubu Rváčů a Napoleona Dynamita. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka aspirující na nejbizárnější film roku. Příběh se zaměřuje na Jesseho Eisenberga, který je účetní nerd se slabými socialními dovednostmi a jednoho večera je ošklivě zmlácen gangem motorkářů, že skončí v nemocnici a proto se rozhodne přihlásit na Karate kvůli sebeobraně. Karate třídu vede excentrický Sensei, který krom vyučování Karate vyučuje také způsob života a hlavní hrdina se doslova transformuje v jiného člověka a od téhle chvíle film začíná být neskutečně drsně bizární. Film je na půl černou tragi komedií a na půl bizárním psycho thrillerem a dohromady to funguje skvěle, Film vyniká především v hereckých výkonech, dialozích, které jsou nejen inteligentní, ale také poučné ( hodně zajímavé věci ohledně Martial Art) a poslední půl hodinu mi hlava nebrala v jaký úlet se film nakonec zvrhne. Nepředvídatelné, poučné, zábavné, vtipné, znepokojivé a drsné! 85% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu budu chápat, nebo se možná i ztotožním s jakýmkoliv hodnocením, protože jsem si během zhlédnutí prošla snad celou stupnicí. Humoru je málo, ale je skvělej. Atmosféry je hodně, je podivná a hutná, ale bavilo mě v ní být. Příběh nedává úplně smysl a je šílenej, ale holt umění takový někdy je. Takže jo, podívejte se na to, je to zážitek. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já teda nejsem karatista, nýbrž judista (jemná cesta foreva!), ale i tak mě mírně až středně znepokojovalo, jak si tvůrci zřejmě vymýšlejí svoje vlastní pravidla a vydávají je za opravdová pravidla karate. Například se sice řadí podle barvy pásku, což je správně, ale často mají ten pásek uvázaný špatným uzlem a místo v seize sedí v tureckém sedu, z toho jsem vyloženě šílela. Za sebe taky můžu říct, že kluci nikdy nešikanovali ostatní holky jenom proto, že to byly holky, vždycky jenom když to byly škaredé holky. Nebo způsob výuky od prostředka, tzn. že místo aby nováčky učili základy, jak se váže pásek, jak se klanět, jak si sedat, jak padat, tak samozřejmě hned skočí na to, že člověka, který netuší nic o ničem, nechají kopat a být kopán. Pro kameru je to asi zajímavější, ale takhle se dějí zranění, vážení a milí! A když přestanu s technickým blábolením, tak místní humor je tak suchý, až je vlastně zcela sypký, že asi budu muset notnou chvíli přemýšlet, co na to vlastně říkám. Zatím jsem dospěla ke dvěma možnostem, a totiž že ten film je buďto zcela geniální a nebo prostě jenom nudné. Okej, je to geniální. Nudné, ale geniální. (A nakonec pro mě i jeden z nejlepších filmů roku.) -"Because it is impossible to sprain your wrist playing soft rock." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Eisenberg opět jako znepokojivý asociál ve znepokojivé storce o strachu z maskulinity a o hledání své vlastní. Začne to jako indie vigilantský film, ale vyvíjí se to někam jinam, přičemž to má dobrou temnou atmosféru i smysl pro humor. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Překvapivá pecka! Film na způsob kompletní transformace slabošského učetního Jesse Eisenberga, jenž se přihlásí po traumatickém zážitku na lekce karate. Jak jsem již zmínil, hlavní hrdina se postupně zocelí a odhaluje nekalé praktiky jak jeho Senseie, tak celého klubu. Dílo je velice nápadité, poměrně drsné, v několika ohledech dokonce vtipné, poučné i dojemné. Co víc, transformace proběhla na mnoha úrovních velice přesvědčivě a film má díky tomu zcela jedinečný závěr, díky čemuž také uděluji pátou hvězdu. 89% PS: Akčních scén tu opět mnoho nebylo, ale zato každá stála zato! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film jsem si užil, navzdory tomu, že zásadně nesouhlasím s politickou agitkou, kterou zřejmě film předkládá. Velice nenápadný film s výbornou Imogen Poots i Alessandro Nivolou (nevěřte chlápkům s ponožkama v sandálech) a typicky divným Jesse Eisenbergem. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, zřejmě jsem dostal doporučení a je to vůbec nejlepší způsob, jak k The Art of Self-Defense přistupovat. Až za pár týdnů na Netflixu udeří Kobra Kai a vám ta karate nálož nebude stačit, s tímhle neuděláte chybu...7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád divné filmy, tak moc překvapený nebude. Eisenberg je dokonalý moula, jenže já prostě tyhle blby nemusím, který se po přepadení a zmlácení začne pomalu proměňovat, ale tak pomalu, že jsem chtěl film několikrát vypnout. A nakonec už není úplný moula, ale poloviční stále ano. Celé to pomalu teče jak voda do kopce a nakonec se kruh uzavře. Vtipné mi to nepřišlo, násilí velmi umírněné - chabě ho zachraňuje zlomená ruka a pár úderů do nosu - a co se týká zločinů, tak jejich vyšetřováním se film zaobírá velmi okrajově. Takže spíš sociální drama. A ten vlčák by měl mít hubu od krve, ne? Nenadchlo mě to. 2,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane fantastické, bizarné, zvláštne s kusom vlastnej originality a s množstvom skvelých nápadov.... Niečo presne pre mňa. Päťkový pocit som síce nemal, no nebolo to k tomu ďaleko. Ako vidno, ukázať premenu postavy a jej charakteru sa dá vo filme rôznymi spôsobmi a tento je jeden z najlepších. Ani vlastne poriadne neviem čo mi tu chýbalo... možno trochu viac drsnoty a nekompromisnosti. Treba však uznať, že momenty prekvapenia v deji, ako napríklad premena normálneho príbehu na ten bizarný, vyšli na sto percent. Môžem len odporúčať, silný nadpriemer. 85/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek mezi černohumornýmí ujetými filmy téřem jsko kdyby svým zpracováním vypadl z oka těm správně brutálním severským komediím. Jedno oko správného alfa samce nezůstane u závěru suché. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť! Typ humoru, ktorý ja osobne milujem. Akoby na filme pracovali spolu Jim Jarmusch s Aki Kaurismäkim. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to má špatný nápad, nicméně je to hodně špatně ztvárněno. Skoro mi to přišlo až jako ztráta času. Přitom by to bylo tak super, kdyby tam bylo jinak tak milion věcí a lidí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zajímavý bizár, kde nechybí násilí a špetka humoru. Líbilo se mi obsazení a nepředvídatelnost. Finále excelentní. Dobrý film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám trošku z "The Art Of Self-Defense" zmiešané pocity. Rešpektujem všetkých, ktorí v tom našli humor. Niektoré scénky prišli aj mne vtipné, no mne osobne toto príde viac ako psychologická dráma. A možno je tam aj nejaký prvok thrilleru. Takže sa ospravedlňujem, ale to je spôsob, akým som sa na film pozeral ja. Ako psychologickú drámu/thriller. S tými slovami, poďme si povedať niečo o filme. Myslím si, že Jesse Eisenberg je veľmi dobrým hercom a do tejto role mi pasoval. Jeho premena nie je možno úplne realistická a mám pocit, že sa v ňom často bijú protichodné pocity. Ale dokážem mu porozumieť a funguje to celkom dobre. Skvelá je aj Imogen Poots. V role, ktorá podľa mňa funguje. A veľmi dobre rozumiem tomu, čo sa odohráva v jej hlave. Alessandro Nivola to hrá tiež veľmi dobre. Istým spôsobom vás jeho postava fascinuje. No súčasne cítite, že niečo tam ešte pod povrchom je. No osobne by som bol asi radšej, keby ku koncu nezačal byť ten film trochu predvídateľný. Tým ako veci postupujú to dáva zmysel a hlavne je tu niekto skutočne poriadny psychopat. Nebudem to spoilovať pre ostatných, no rozhodne to viete predpovedať. Zase ale posledných 8 minút to podľa mňa vyťahuje hore. Tam je pár skvelých momentov a príjemných prekvapení. Boje sú tu spracované dobre, postavy sú zaujímavé. A je to smutné, keď sa umenie boja dokáže takýmto spôsobom zneužiť. Že sa z toho stane úplne iný šport Niečo, čo by asi mnohí ani nechceli. Ale tiež to ukazuje, že sa v našom vnútri môžu objaviť veci, ktoré sme tam ani nevideli. Ako celok poviem, že film sa mi páčil, ale iným spôsobom, než sa mi asi páčiť mal. Neviem. Ale na druhú stranu je zaujímavé, že sa rôzni ľudia môžu na ten istý film pozrieť úplne inými očami a odniesť si z toho úplne iné dojmy. A nie len v tom, či sa niekomu film páči alebo nie. To je určite pozoruhodné. Minimálne v tomto smere to bude jeden z najpozoruhodnejších filmov za tento mesiac a popravde aj celý rok. Hodnotenie: B ()

Claw 

všechny recenze uživatele

No tohle je šílený masakr!! :-D Jako bacha, ten film není vůbec to, jak se tváří. Já byl slušně šokovaný. Už tak dost hořká a smutná tragikomedie se rozjede do takového masakru, že mi to hlava nebrala. Vtipné, ale hustě drsné a naprosto nepředvídatelné! /80%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato satira je smela,ale ne sokujici.Nenaplnilo to svuj potencial,ale pozornost to udrzi.Riley Stearns asi videl Karate Kid a rekl si,ze by mohl natocit opak.Ticha brutalita filmu je ucinna. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně bizární film/černá komedie (spíše jen černá než komedie) o asociálním klukovi, který začne navštěvovat karate školu s hodně divným senseiem a postupně se začnou odhalovat zvláštní věci ohledně celého klubu. Mělo to pár vtipných satiristických momentů, ale nic, z čeho bych se smíchy válel po zemi, příběhově od půlky prokouknutelné a ke konci to bylo celkem zvláštní a zvrhlé, ale podle komentářů zdejších uživatelů jsem čekal daleko větší ujetinu a doufal, že se film více vymkne kontrole. Místy pomalé, místy svižné, tak nějak podprůměrné. Slabší 3, ale film bych asi úplně nedoporučil a nekoukl se znova.... ()

Reklama

Reklama