Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

elanius 

všechny recenze uživatele

(90/2018) / Jodie Foster sa objavila po 5 rokoch na scéne a zobrala celkom neobvyklú rolu, podľa mňa jej to ale celkom sadlo a dala filmu tak povediac tvár. Ako už bolo v komentoch spomenuté, je tu jasná inšpirácia svetom ala The Purge. Rozhodne mi chýbalo lepšie tempo a "úvodná" konverzačka sa natiahla na pomaly tri štvrtiny filmu, škoda, lebo postavy fakt docela ušli. Na žánrovku obstojné a na väčší film tu ambície ani neboli, takže fajn. (6/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobré akční béčko anebo působivé postapokalyptické drama. Ale není. 1) Dějové kiksy si nezadají s krásou hotelu._____Lyricko-sentimentální linka vše shazuje, na místě by byla spíš ironická a vtipná nadsázka._____Bojové scény jsou vcelku zbytečné._____Konec je mizerný._____ 2) Vlastně se divím, že jsem tomu dal celé tři hvězdičky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Bože, to byla ale píčovina. Já od toho teda nic extra neočekával, ale aby mě to po celý čas tak nehorázně sralo a otravovalo? Foster zde hrála naoko totální starou krávu a Goldblum byl tak nevýraznej, že jsem si ho málem nevšiml. Jedině Bautista mě zde alespoň trochu bavil, i když to taky moc zrovna nevytrhl. Děj je takovej divnej, celé je to strašně nudné. Konverzace nehorázně uspávají. Skoro nic mě na tomto snímku nebavilo. Až 3/3 byla víc akčnější, ale i tak mi to bylo dosti ukradený, když jsem si nedokázal oblíbit postavy a vžít se do nudného děje. Odpad nedám, ale i tak to byla absolutní ztráta času. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý má svoj kamión.“ Strašne divný film, ktorému by som za niektoré skvelé scény dal okamžite a sfleku 4*, ale zas je tam strašne veľa momentov ledva idúcich na päťdesiatku. Je to škoda, pretože nápad o zločineckom hoteli je geniálny (hoci okopírovaný z Johna Wicka, tak ale čo už, nevadí). Nepochopil som budúcnosť, vôbec sa to tam nehodilo a ak by dej nechali v súčasnosti, bolo by to podľa mňa lepšie. Okrem skvelého námetu zaujmú herci. Drobná Jodie Foster cupkajúca za verným Daveom Bautistom, ktorý keď si kľakne a ona stojí, pozerajú si z očí do očí, ruku má hrubú ako vy stehno, keď vyťahuje sekeru, znamená to, že ste pekne v prdeli a ak mu poviete, že ste si uňho zabudli auto, donesie vám ho pod pazuchou. K tomu jeffgoldblumovský Jeff Goldblum (hovoriaci o muche!), spočiatku nudný, ale ku koncu zaujímavý Sterling K. Brown (Predátor: Evolúcia, American Crime Story, Čierny panter) a mrazivý Zachary Quinto. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako niekto môže napísať, že ten film bol nudný. Naopak má výborné, gradujúce tempo, množstvo sympatických postáv, nechýba mu originalita, emócie a skvelé dialógy. Celý film stojí a padá na fantastickej ironicky pôsobiacej Jodie Foster s veľkým srdcom a vôbec celý hotel pôsobil so všetkými tými hi-tech zdravotníckymi vychytávkami a tajnými chodbami veľmi pôvabne. Po zdrvujúcich recenziách som mal nulové očakávania takže pre mňa rozhodne prekvapenie roka. Mega som si to užil. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama