Reklama

Reklama

Hodina vlka

  • USA The Wolf Hour
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpadek proudu v celém New Yorku v roce 1977 vyvolá požáry, rabování a stupňující se násilí. Pro spisovatelku trpící agorafobií je to děsivý zážitek, který je tím horší, že ji obtěžuje neviditelný trýznitel neustálým zvoněním na domovní zvonek… Film se odehrává v jižním Bronxu v roce 1977. Mladou spisovatelku June probouzí domovní zvonek. Když jde ale ke dveřím, nikdo se neozývá. June snídá a opět zvonek. Ptá se, kdo je tam, a opět se nikdo neozývá. June se evidentně bojí vyjít ven. Koš vynáší tak, že pytel s odpadky přiváže na provaz a spouští ho oknem z pátého patra dolů, neboť bydlí přímo nad popelnicemi. Při dalším zazvonění jde June opět ke dveřím. Tentokrát je to poslíček s jídlem Freddy. June mu zaplatí a Freddy odchází. June poté sedí u stolu, kouří, luští křížovky a opět je slyšet domovní bzučák. Ve sluchátku se ale opět nikdo neozývá. June proto volá policii, aby nahlásila, že na ni neustále někdo zvoní. Střih. June se koupe nahá ve vaně, poté si stříhá vlasy, které padají do umyvadla. Následně k ní přichází kamarádka Margot, která ji uklidňuje. June se rozpláče. Evidentně má psychické problémy. Poté společně uklízejí byt a vyhodí staré knížky. Kamarádka odchází, začíná pršet a June opět v bytě zůstává sama. Sama mezi čtyřmi stěnami. Poté se snaží vyjít ven, ale dojde jen k prvnímu schodu schodiště a vrátí se domů. June trpí agorafobií, tedy strachem z otevřených prostranství, což vysvětluje její strach vycházet z bytu… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Spis jsem z filmu zamtenej a nic jsem si z nej neodnesl. Naomi Watts mam rad, myslim , ze i tahle role ji sedla,ale ja se v tom zkratka nenasel. A mysteriozni? Proboha v cem? Odepsana spisovatelka se utapi v depresich, paranoie, huleni a hleda chlapa na sex. No skutecne kdyz letite letadlem 8 hodin a z toho 4 hodiny prozivate celkem silne turbulence, tak tenhle kousek opravdu neni stastny vyber. Po 10 minutach jsem to chtel vypnout,ale porad jsem doufam v nejaky zazrak, ktery se nekonal. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stejně jako psychicky rozložená spisovatelka se ani kamera nehne z jejího zabordeleného bytu, maximálně se podívá z okna na ulici. Osamocená, zdeptaná žena nezavdává příliš důvodů k sympatiím, nicméně v bezchybném sólu Naomi Watts ji lze aspoň fascinovaně zkoumat pod drobnohledem. Jenže to je tak vše. Samotný závěr s nepokoji při výpadku proudu byl sice působivý, ovšem předchozí prázdnotě žádný smysl zpětně nevtisknul. Ale překvapivě jsem se skoro nenudil. 50 % ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi trpiaci film a veľmi nevýrazný význam a pointa. Neskutočné horúčavy, žena spisovateľka s fóbiou ktorá jej bráni opustiť byt, neustále zvoniaci zvonček, správy v rádiu o vrahovi žien v okolí ..toto všetko tvorí mix ktorý vás má za úlohu zneistieť tak ako je zneistená, vystrašená, nie poriadne pri zmysloch June. Film má veľmi uspávacie tempo ktorému ešte pomáha všadeprítomný pocit tepla a uzavretosti v jednom byte v Bronxe. Nepomohlo ani to, že Naomi Watts šla fyzicky so svojim telom a vzhľadom na okraj a snažila sa naozaj. Film o ničom len ide od ničoho k ničomu...zbytočný film. 50 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jestli se rádi díváte na na Naomi Wats jak dvě hodiny kouří cigarety a nedělá vůbec nic, je to film pro vás. Jako žena alternativní kultury žije v jižním Bronxu (to je už samo o sobě děsivé když turista omylem vyleze večer z metra na této stanici metra) je v dočasné exile kvůli strachu ze "Summer of Sam" (mezi července 1976 a srpnem 1976 terorizoval město New York sériový vrah známý jako Son of Sam). Ale neviditelný trýznitel začne využívat její slabost. Její od světa odříznutý vesmír se začíná rozpadat. The Wolf Hour začíná tísnivým pocitem jako alegorie na paranoidní strachy bílých žen z děsivých černochů. Pak je to dost sureální využívající napětí, že něco na nás vybafne zpoza záclony. Je tu neustále příslib něčeho dalšího co je za zavřenými dveřmi, ale bylo to moc abstraktní, aby to udrželo moji pozornost. První půlka filmu je doslova vyplýtvána jalovou zápletkou. V závěru se ale film dostane pod kůži a časová investice se vyplatí. Je to dobře odporné hrozné s prvky Hitchcocka. V závěru je zcela reálná situace jak to má vypadat třetí den po "black outu" (výpadku elektřiny). Kdo nevládne silnými svaly a kondicí, měl by si asi pořídit palebnou sílu. Nejlépe obojí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Indie verze Ženy v okně, ještě o něco utahanější. Místo vraždy zlověstné otravování bzučákem, které ale nestačí na výživnější mysteriózní nebo thrillerový zážitek, stejně jako zprávy z rádia o sériovém vrahovi potulujícím se okolo a zabíjejícím ženy vypadající jako hlavní hrdinka (funny). Má to docela fajn atmosféru, ale jinak je to jen utahaná sonda do života spisovatelky trpící agorafobií, tvůrčím blokem, nedostatkem peněz (a sexu) a přílišným vedrem ve špinavém a nebezpečném New Yorku 70. let. Ten obsah filmu tady je dobrej bizár. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama