Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 2
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (97)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ideální seriál pro ty, kteří trpí absťákem po skončení aktuální řady Billions. Succession se nese v podobném duchu, byť se mnohem více zaměřuje na rodinné třenice. Po trochu rozpačitějším začátku to nabralo neuvěřitelné obrátky. Kdo vydrží pár úvodních dílů, rozhodně neprohloupí. Mimochodem Jeremy Strong jako obvykle válí. Tuším, že druhá série už bude jedna velká jízda. 1. série - 90% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Neuvěřitelný kolotoč emocí a intrik. Seriál, který jsem vynechal, protože jsem myslel, že půjde o hraní si na chytrý a vtipný nebo hůř vážný ekonomický seriál, který bude nudný jako třikrát řečený Babišův slib, ale místo toho je to Hra o trůny v moderním době. Vrstevnaté až do jádra planety. 4. série: Musím říct, že ona souhra hrůz a neustále intriky dokázaly být už v něčem ohrané. Ne nijak extra příšerně, ale že bych měl pocit, že sleduju echt originál, to se úplně říct nedá. V každém případě i Madsen, který podle mnohých vše ožil, mi připadal spíše zdlouhavý a těžko uchopitelný se svým příběhem. Trochu chaos. I tak se jedná o skvělou sérii jako každou jinou. A kdo by kurva řekl, že budeme mít seriál, který bude od počátku do konce prakticky bezchybný? Strhující, zábavné, vtipné až zvráceně. 4. série: Musím říct, že ona souhra hrůz a neustále intriky dokázaly být už v něčem ohrané. Ne nijak extra příšerně, ale že bych měl pocit, že sleduju echt originál, to se úplně říct nedá. V každém případě i Madsen, který podle mnohých vše ožil, mi připadal spíše zdlouhavý a těžko uchopitelný se svým příběhem. Trochu chaos. I tak se jedná o skvělou sérii jako každou jinou. A kdo by kurva řekl, že budeme mít seriál, který bude od počátku do konce prakticky bezchybný? Strhující, zábavné, vtipné až zvráceně. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který mě dokáže po čtyři série tahat něčím, co silně připomíná bažinu tvořenou směsí bahna, výsledného produktu kafilerie a nelegální skládkou žíravin, aniž by sklouzával do zbytečného sentimentu a patosu mě musel nutně bavit. Byla to přesně taková záležitost, u níž váhám mezi nevolností a zvráceným nadšením. No, a přestože si můj mozek nejednou "ublinknul", zvrácené nadšení zvítězilo na celé čáře. Vzhledem k povahovým vlastnostem jednotlivých postav jsem si sice za celou dobu nenašel žádnou oblíbenou figuru, ale to mi ani trochu nebránilo v tom, abych si osudy celé dysfunkční rodiny Royových dokonale užíval. / Poučení: Jak se asi žije lidem, kteří ztratí práci a v kapse jim nezbývá víc než několik miliard? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Peníze ničí charakter. V tomhle seriálu ale ještě jako bonus dělají z lidí zábavné retardy. Jakmile si tedy člověk zvykne na to, že se občas ústřední postavy chovají jako kompletní idioti, a tím nemyslím jenom hloupě, ale místy vyloženě výstředně (rozlučka se svobodou je v tomhle vrchol), je to vlastně celkem solidní rodinný drámo s nekompromisním Coxem coby hlavním patriarchou vs. roztěkaným Jeremym Strongem coby marnotratným synem. Velký plus za téměř mockumentary kameru, která bezvadně koresponduje s tímhle světem peněz a dodává tomu punc něčeho zase trochu jiného, a taky hudbu, která ty nejvíc zásadní momenty tak parádně podtrhuje, že si je budete přehrávat v hlavě ještě o několik týdnů později. Jediný mínus první řady je tak v zásadě úvod, kde ten koncept nedrží pohromadě tak, jako v pozdějších epizodách, a postava Romana, která by si zasloužila o něco větší prostor a taky citlivější zacházení, když už trpí čímkoliv to je, čím trpí. 1. série - 8/10, 2. série - 10/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak bývá u Armstronga již dobrým zvykem, nechává jednotlivé díly napsat různými scénáristy, natočit různými kameramany a řídit různými režiséry. Přesto celek vypadá velmi koherentně a nejsou tam tak patrné rozdíly jako tomu bývá u sitcomů, kde je tato praxe (v minulosti často ani nepřiznaná) mnohem běžnější. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se mj. natáčel v Anglii na hradě Ledbury, v Dundee ve Skotsku a v Toskánsku v Itálii. (alook)
  • Brian Cox (Logan Roy) navrhol urobiť Logana škótom, ale bol odmietnutý. Neskôr bol počas natáčania 1. série informovaný, že Logana zmenili na Škóta a že pochádza z rodného mesta Briana Coxa, Dundee. (belinko)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama