Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 3
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (97)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tak to mám za sebou. Hledal jsem si k tomu cestu asi natřikrát a láska přišla až za nějakých 10 dílů. Úžasná věc.    O to větší zklamání bylo ze samotného závěru. Mám pocit, že dneska tak 3/4 seriálů končí prostě nedůstojně. Skončilo to úplně jinak, než co bylo dobré před tím. Vytáhli záporáka úplně z prdele stejně jako linku politiky v pozadí a celé to bylo v jiném duchu. Nemyslím teď úplně dějově, ale prostě silné stránky co jsem měl rád chyběly a místo toho uspěchaný úprk do konce... Škoda, do nějakého 4. dílu poslední řady bych šel na 10/10 pak jak kdyby to dopisoval někdo jiný. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to takovej Dallas, akorát z jiného prostředí... a je to pojato v modernějším duchu. Tak moderním, že v tom musí být minimálně jeden teplej asiat. Ten, kdo to napsal, se v tom korporátním bordelu musí asi slušně vyznat, protože to vše dávalo smysl a byl to dobře vymyšlené. Intriky se intrikují a rodina je sviňská a skrz naskrz prohnilá. A to bylo to, co mě drželo v křesle celou první sérii. Akorát mě hlavně ze začátku dost sral ten neustálý jakoby ruční zoom kamery. Herecky dobře vybrané typy, ať už jde o vzkříšeného Kierana Culkina, bezskrupulózního Jeremyho Stronga nebo zajímavou Sarah Snook. A samozřejmě Brian Cox je tam osobnost největší. Jen ten Matthew Macfadyen je na můj vkus asi až moc britskej, chch, a má divnej tón hlasu. 2. série: Nerozumím všemu tomu, co se týká businessu, akcionářů, akvizicí a jak to má fungovat, ale jedno je jisté - že podrazy jsou pořád podrazy a že jde pořád o prachy a o moc. Všichni zbohatlíci se chovaj jak posraní aristokrati, až nestačím kroutit hlavou nad tím luxusem, plýtváním a obchodováním v částkách, které jsou astronomické (většinou se zaokrouhluje na miliardy). Z nějakého důvodu je to ale pořád tak chytlavé. Co mi moc nešlo pod knír, tak ta provinilost Kena (Jeremy Strong), kterej všude chodil vážnej a smutnej, jak kdyby ta role úplně ztratila smysl života. A taky se mi nelíbila Holly Hunter, ani rolí, ani svou divně šišlavou mluvou a herectvím. Ale jinak je to plné fuck-fucking hlášek, které tam trousí snad úplně každý, Romanových (Kieran Culkin) sprostých a černohumorných průpovídek a problémů, které chudý člověk nemusí řešit. Super. 3. série: Tak trochu už se opakujeme, teda hlavně s tím, že nevím, o co tam přesně jde. Teda vím - o prachy. Ale ty způsoby, jak toho chcou dosáhnout a navzájem se ojebat různými tržními ojebávkami. Prostě se to stočilo trochu do stereotypu a i když mě to stále baví, snížím hodnocení o jednu hvězdičku na 3. A ty luxusní interiéry a exteriéry, to jsou vždy třešničky na dortu. Jo a nesmím zapomenout, že už od začátku je hodně chytlavé to hudební téma, které se v různých provedeních (dle situace a nálady) objevuje v jednotlivých epizodách. A čtvrtou řadu si nemůžu nechat ujít. V té to paradoxně tou smrtí trochu ožilo, že jsem se už chtěl pomalu vracet na 4 hvězdičky, ale rozmyslel jsem si to, protože ten děj byl už potom vlastně pořád dokola jedno a to samé. Prostě kdo dostane jakou funkci a kdo tu hlavní. Boj o moc, no, boj o moc. Dobrej seriál, dobrej, ale né dostatečně úchvatnej, abych ho musel vidět znovu. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Peníze ničí charakter. V tomhle seriálu ale ještě jako bonus dělají z lidí zábavné retardy. Jakmile si tedy člověk zvykne na to, že se občas ústřední postavy chovají jako kompletní idioti, a tím nemyslím jenom hloupě, ale místy vyloženě výstředně (rozlučka se svobodou je v tomhle vrchol), je to vlastně celkem solidní rodinný drámo s nekompromisním Coxem coby hlavním patriarchou vs. roztěkaným Jeremym Strongem coby marnotratným synem. Velký plus za téměř mockumentary kameru, která bezvadně koresponduje s tímhle světem peněz a dodává tomu punc něčeho zase trochu jiného, a taky hudbu, která ty nejvíc zásadní momenty tak parádně podtrhuje, že si je budete přehrávat v hlavě ještě o několik týdnů později. Jediný mínus první řady je tak v zásadě úvod, kde ten koncept nedrží pohromadě tak, jako v pozdějších epizodách, a postava Romana, která by si zasloužila o něco větší prostor a taky citlivější zacházení, když už trpí čímkoliv to je, čím trpí. 1. série - 8/10, 2. série - 10/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je trošku nemastných neslaných, ale když se pomalu začnou drát na povrch všechny pokřivené charaktery, parádně si to sedne a od poloviny série se jedná o našlapanou jízdu vrcholící perfektní svatbou. Jediné, co mi chybělo, byl občas nějaký kladný charakter, o který se tady nedá zavadit. ne že bych si potrpěl na správňáky, ale přeci jen tady těch sviní bylo moc. Herecky pecka a i když seriál láká na jiná jména, pro mě je největší hvězdou Jeremy Strong. 85% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, mocenské, bojující, falešné, rozmazlené, chladné, neosobní. Naprostý unikát. Abych neměla v oblibě žádnou postavu, to se mi asi ještě nestalo. Tahle rodinná sebranka je neskutečně citově chladná, falešná a zákeřná. Bohatý tatík, z kterého mají jeho děcka strach, začnou usilovat o prvenství ve firmě po zdravotní indispozici svého otce. Jdou si slušně po krku. Do toho se nacpe příbuzný ze druhého kolena a přiženěný člen rodiny. A už to frčí, psychické nátlaky, machinace, tvrdost, cukr a bič, neschopnost, póza a moc peněz, která pro nikoho nic neznamená, včetně úlisných zaměstnanců firmy. Prostě postavy k zblití. Doporučuji. První dva díly jsou utrpení ale k závěru se to slušně rozjíždí. Těším se na další sérii. ..s nima bych se teda kamarádit nechtěla.. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Sídlo Waystar Royco je umístěné v One World Trade Center. (alook)
  • Brian Cox (Logan Roy) navrhol urobiť Logana škótom, ale bol odmietnutý. Neskôr bol počas natáčania 1. série informovaný, že Logana zmenili na Škóta a že pochádza z rodného mesta Briana Coxa, Dundee. (belinko)
  • Seriál se mj. natáčel v Anglii na hradě Ledbury, v Dundee ve Skotsku a v Toskánsku v Itálii. (alook)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama