Reklama

Reklama

Bratrstvo

  • Rusko Bratstvo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je rok 1989. Konec sovětsko-afghánské války. Sovětský svaz začne stahovat svá vojska z Afghánistánu. Syn sovětského generála Vasiljeva – pilot jménem Alexander – je unesen mudžahedíny poté, co jeho letadlo havaruje. V důsledku toho je dlouho očekávaný návrat 108. motostřelecké divize odložen kvůli poslednímu úkolu – přivést generálova syna zpátky domů. Tento dosud neodvyprávěný příběh odvážné a tragické záchranné mise, který je založen na skutečných událostech, odhaluje nebezpečnost, hrůznost a spletitost lidské povahy během války. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (48)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sovětská válka v Afghánistánu tak trochu jinak. Čekal jsem zoufalé boje do posledního soudruha a mocné záchvaty patriotismu a dostal jsem pohled na lidi bez budoucnosti, které poslali do války, jíž nerozumí, a kteří se mají vrátit do země, jež se k nim příliš nezná. Místo hrdinného boje za vlast a stranu se tedy spíše šmelilo a já se nemůžu zbavit pocitu, že se film tvůrcům hodně povedl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh. Vlastenectví. Podpora rodné vlasti. Těžko se jde do války, když vám místo tohoto dají jen zbraň.. Doba agónie Sovětského svazu a v ní triviální dějový oblouk se zajetím pilota a očekávanou dohrou pomsty, na který se nabalila forma zmaru, chaosu a nevyzpytatelnosti válečného konfliktu. Strach z boje, nebo návratu domů, pokoutné kšeftování, zločiny proti lidskosti a při blížícím se konci marné hledání smyslu toho všeho. Dalo se čekat, že Státní duma z toho návalu sebereflexe nebude skákat nadšením.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ve staletími zakonzervovaném prostředí zislamizovaných klanových kozojebů, kteří ten svůj středověk prostě milují, je kapku obtížné prosazovat jakýkoliv jiný světopořádek. Zrovna před týdnem tam definitivně selhaly dvacetileté pokusy o vybudování kapitalismu americkými kokotporátními pohůnky, no a před dvaatřiceti lety stejně tak dopadlo budování socialismu sovětskými soudruhy. Kluci tam prostě děsně potřebují vzájemně si podřezávat krky v nekonečných kmenových sporech o kozy a holky zabalené do pytlů s dírami pro oči držet huby a sem tam dostat šutrákem pod přísným, ale spravedlivým zákonem Šaría. Inu, kdo chce žít v 16. století, pomožme mu tam, inšalah. Tento film je skoro úplně jako Rambo trojka. Akorát se tam, když je nejhůř, nezjeví žádný do pasu svlečený stažený králík s mongoloidním kukučem a ležérně nesundá lukem MI dvacetčtyřku. A taky to sovětské velení, patetický patriotismus i morálka mužstva nejsou až tak autokraticky pevné a cílevědomé jako za plukovníka Zajceva. Prostě ruskaja dúša, taková dezorganizovaná partička vypatlaných lopat a lhostejných animálních hovad, co přijeli proti těm džihadovitým Mindžahedýnům hlavně chlastat, kšeftovat, krást a hrát své vlastní účelové hry. A s tímhle materiálem válku proti zfanatizovaným Aláhovcům nijak zvlášť vyhrát nelze! Inu, kruh se uzavřel, Sovětský svaz zase uzurpoval car, Ameriku neomarxistická lůza, tak proč konečně neukázat tehdejší realitu bez demagogických příkras politbyra či Rambouše. Dost mi to evokovalo Soujuzmultfilm verzi Altmanova Meše. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý příběh bez hluchých míst působí věrohodně. 1) Vlastně mu není co vytknout. Věcný pohled na osudy sovětských vojáků v Afgánistanu (a po Afgánistanu) prostý planého heroismu se celkem logicky příliš nezamlouval ruským politikům. Vyrovnat se s celospolečenským válečným traumatem zřejmě ještě potrvá nějakou dobu._____ 2) Ale o diváckém nadšení taky nemohu hovořit._____ 3) Zaujal mě 29letý Anton Momot (poručík)._____ 4) Výstižný koment: Daddko*****. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

původně jsem dala pět ale když jsem přemýšlela jakou to mělo hodnotu,co to mělo ukázat tak nevidím nic a mám nutkání ještě ubrat až na odpad!Šlendriánský scénář kamera naprosto neprofesionální kdy kameraman zakopával o kamení o záběrech ani nemluvím.Asi tam šlo o to nakopat vlastním zadek .Časově by to souhlasilo.Vede se infovojna ostošest ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Předseda branného výboru Státní dumy Alexandr Šerin v parlamentní debatě prohlásil, že „ruští vojáci internacionalisté jsou rozhořčeni tím, že ve filmu jsou příslušníci armády vyobrazeni jako drancující alkoholici, jako sebranka, která jen škodí“. Umělecký záměr je prý neodhadnutelný. Dostane-li se snímek do kin, „vážně to poškodí autoritu a pověst naší země“. [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)
  • Při útoku na vesnici hraje „Everything Is Going According To The Plan“ od Igora Letova. (Duoscop)
  • Ruská Státní duma, neboli dolní parlamentní komora, si nechala promítnout tento film, který popisuje poslední fáze sovětské okupace Afghánistánu koncem 80. let minulého století. Podle ruských poslanců i veteránů afghánské války je film „nevlastenecký“. [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama