Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (CinemArt)

(více)

Recenze (253)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10 Pokračování slušné žánrovky přichází s pozměněným konceptem a s větším důrazem na komedii, než horor. A vlastně to nevadí. Tvůrčí uvědomělost to drží pohromadě. Dobře se na to dívá, baví to, šlape to a úplně v klidu bych si časem dal i trojku. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tree se zase octla v časové smyčce a někdo jí jde po krku. A když umře, znovu se probudí a dostane druhou šanci. Tentokrát to je ale složitější, octla se totiž ve světě, kde platí trošku jiná pravidla. Dvojka Všechno nejhorší si zaslouží pochvalu za to, že nechce být jen klasickým sequelem, ale zkouší do příběhu vpašovat i víc sci-fi nebo dramatických prvků. Bohužel to ale vázne u realizace. Nápadů měl možná Christopher Landon dost, jako režisér ale nemá na to, aby z nich namíchal zábavný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $28,051,045 Tržby Celosvetovo $64,270,528Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Odvážny prístup tvorcov mal za následok až nečakane dosť pútavé pokračovanie, ktoré má opäť šťavu. Návraty v časopriestore a prečo nie, ja som si to teda vychutnal, je to nápadité a zábavné, slabších miest minimum. Jedna z top vecí čo vznikla. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZAŽÍVÁM TO... JAK SE TOMU ŘÍKÁ? KDYŽ MÁŠ POCIT, ŽES TO UŽ PROŽIL… DEJA VU?...“ /// Hodně narážek na jedničku, snažej se bejt vtipný… je to neuvěřitelně zamotaný… ale neuvěřitelně vtipný to není, protože se řešej píčoviny. A není to vlastně vůbec hororový. Takový puberťácký „Back to Future“ (který není ani moc zábavný…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem autorem teorie o „Multivesmíru“. 2.) To jsem tenkrát takhle umřel(a)…. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon i sexy Jessica Rothe se opět vrací společně na scénu v časové smyčce, ovšem tentokrát to bude mnohem komplikovanější. Efekt prvního dílu bohužel zmizel a absence gore bolí i na podruhé, protože zde byl velký potenciál vytěžit novou Slasher sérii ve stylu Scream, to se však nestane. Dvojka vydělala dvojnásobně méně než jednička a zřejmě se trojky už nedočkáme. Film je naštěstí pořád zábavný, Jessica Rothe baví ( Scéna se sebevraždami jasný vrchol filmu), vedlejší postavy jsou sympatické, Baby face řádí o něco méně než u prvního dílu a finální zvrat je opět překvapivý, byť už né tak šokující jako u jedničky. Kreativní, zábavné místy i hezky napínavé a jako horor pro mládež dostačující, ale už stačilo.65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka Všetko najhoršie ma bohvieako nebavila. Dvojka ma bavila prekvapivo o kúsok viac, ale stále žiadny zázrak. Druhá vec, ktorá ma na nej prekvapila, bola tá, že je o dosť iná, ako prvý diel (do jednoduchej hlavnej linky o opakovanej vražde tvorcovia tentokrát napchali sci-fi prvok o „stroji“ + 20 minútový prológ teoreticky až tak nesúvisiaci s hlavnou hrdinkou). Pobavila ma samovražedná mozaika. Taký ten film nepomôže, neuškodí. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert bych rozhodně nečekal, že při sledování brakového hororu vykřiknu hrůzou, ale stalo se. Asi v polovině stopáže jsem si totiž představil sám sebe zachyceného v časové smyčce, kdy se účastním projekce Happy Death Day 2U znovu a znovu. Brrr. Landon svůj chaotický scénář pravděpodobně vytvářel za využití techniky volných asociací, kdy bez sebemenšího zapojení rozumu, svědomí či vkusu převáděl na papír všechno, co mu právě běželo hlavou. Navíc vůbec nepochopil, v čem spočívá těžiště práce hororového režiséra a místo pokusů o vybudování atmosféry se raději snaží oslovit diváky rádoby neotřelým kamerovým řešením scén či "bombovou" střihovou montáží. Snímku Happy Death Day 2U uděluji odpad a všem skutečným fanouškům královského filmového žánru doporučuji, aby se mu vyhnuli velkým obloukem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jednička byla hodně sympatická, ale dvojka už fakt narazila na hranu únavnosti. Navíc existuje i určitá hranice toho, kdy je schválně dělaný trash stejně otravný, jako kdyby to byl prostě trash. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo Tree Gelbman uviazla v časovej smyčke, niekolko krát zomrela a musela nájsť človeka, ktorý sa ju snažil zlikvidovať, si konečne užíva zaslúžený oddych. To sa ale mení v momente, kedy zistí, že sa jej osud opakuje. Je ale bez obáv, pretože už vie, ako z časovej smyčky uniknúť. To si samozrejme len myslí, pretože scenár je tentokrát úplne iný a naháňačky s vrahom v maske Babyfacea môžu opäť začať. - Fakt nepríjemné sklamanie. Happy Death Day patrí vďaka svojmu sviežemu spracovaniu medzi moje top horory z posledných rokov, ale tento sequel je katastrofa. Hororové prvky sú stlačené na úplné minimum a skôr sa mi to celý čas podobalo na nejakú Sci-Fi romantiku. Zmizla hudba, hlášky, dej je nazáživný a jediné, čo ma výraznejšie zaujalo, bola situácia s Tree a jej matkou. Blumhouse v posledných mesiacoch mierne stagnuje a nemyslím si, že šialený nápad vytvoriť spojený Blumhouse universe, o ktorom sa začína hovoriť, je tým, čo by mu mohlo pomôcť. Tri hviezdičky len z úcty k prvej časti, ktorej charaktery tu našťastie zostali. + herečka z American Horror Story + herec z Another Evil + herečka z When the Bough Breaks + herečka z Devil's Due, Scream a The Purge ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na hraně včerejška.. Recyklát dosud čerstvé jedničky, který ubral plyn na hororové cestě, lehce přidal na té komické (kvarteto nerdů ala Big Bang Theory) a do cíle se došoural s defektem způsobeným několika „I love you so much“ výmoly. Scéna mezi titulky naznačila, kdo by se ve trojce mohl ráno opařit čajem, ale Christopher Landon by si měl uvědomit, že jeho kreativita a režisérské schopnosti mají své limity.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pokus o posunutí celé série někam dál se cení, ale ve výsledku je to podruhé prakticky to úplně samé. A v týmu to funguje překvapivě hůře než když byla Tree víceméně sama. Jessica Rothe ze začátku působí trochu nejistě, ale brzy se znovu zažije do role a její expresivní, roztomilý výkon je zase radost sledovat. Naneštěstí se děj drží pevně zajetých žánrových kolejí, ať už je to horor (tentokrát má snad ještě méně prostoru než minule), sci-fi nebo vztahová drama, a je to kvůli tomu docela velká nuda, navíc s nepříliš sympatickými postavami (kromě Tree). Ne že bych se při filmu sem tam nebavil, ale další díl už fakt ne. Koncept se podle mě již vyčerpal a to zaháčkování na případné pokračování mě spíše vyděsilo než potěšilo. 4/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Míň horor a víc sci-fi, takže tu nakonec o toho vraha až tak úplně nejde. Nemluvě o tom, že je to víceméně jasně rozdané. Takže je jen na divákovi, jak si užije nápady kolem a humor, s kterými se Landon utrhl ze řetězu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předloňská jednička se mi z nějakého důvodu velmi trefila do vkusu a patřičně jsem si ji užil. Všichni praví filmoví fanoušci viděli Na hromnice o den více, ale ten film nemá sequel. A nemá ho z toho důvodu, že by jen replikoval sám sebe. To ovšem Blum(house) nemohlo zastavit a tak nám spolu s Christopherem Landonem, po vzoru citovaného Návratu do budoucnosti 2, naservírovali pokračování, které se na to ale přece jen snaží jít docela jinak. A ne nutně hůř, osobně jsem celkem bojoval s tím, jestli udělit 3 nebo 4*, pak mi ale došlo, že Happy Death Day 2U (originální název) poměrně zdlouhavé pokoukání i přes střídmou cca 90ti minutovou stopáž. Ovšem má tři setsakra silné slow motion scény, jež mě docela strhly. A Jessica Rothe je pořád k zulíbání a skvěle prodává své (vesměs nasrané) emoce. Takže docela spokojenost a dveře ke trojce byly rozkopnuty dokořán..60% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Happy Death Day 2U je poznání méně zbytečným pokračování, než by se mohlo zdát. Přichází totiž s relativně uspokojivým vysvětlením všech událostí prvního dílu, které onehdy původní snímek postrádal. Na druhou stranou je důležité říct, že se ani tak nejedná o horror, ale o zábavnou sci-fi smyčku, kde je hra na vraha až na posledním místě. Opět je zde nejsympatičtější Jessica Rothe, a její kreativita při jednotlivých sebevražedných kouscích. Jinak film zásadně nevybočuje a jedná se o ničím neurážející průměr. Hodnocení tomu také odpovídá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uviaznutie v čase, neustále opakovanie tej istej udalosti, časopriestorové zacyklenie bez možnosti posunutia sa vpred, je pre mňa hodne lákavý námet. Takže, keď som zhliadol americký snímok "Všetko najhoršie" (Happy Death Day) z roku 2017, tak som sa pri ňom dobre pobavil. Obzvlášť, keď bol natočený vo forme teenagerského slasher horroru. Dal som mu tri hviezdičky. O dva roky neskôr, v roku 2019, bolo vyprodukované pokračovanie "Všetko najhoršie 2" (Happy Death Day 2U). Druhý diel plynule nadväzuje na pôvodný film. Osud postáv z jedničky sa ďalej rozvíja a všetko sa to ešte viacej komplikuje. Je to v rovnakej hereckej zostave a pod rovnakou režisérskou taktovkou Christophera Landona. Tento krát sa to však posunulo od slasher horroru skôr do mierne komického sci-fi thrilleru. Ale prekvapivo mi to vôbec nevadilo. Bavil som sa tak isto ako pri prvej časti. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mě spíše sexy černá komedie než horor či slasher, a tak jsem rád, že Christopher Landon v pokračování posílil právě tuhle notu, protože zábava je to, oč jde především. Jiný film by snad budoval zápletku s časovými smyčkami a paradoxy proto, aby diváka ohromil, jenže Všechno nejhorší 2 si tím vším "jen" připravuje půdu k tomu, aby mohlo bavit, bavit a bavit, což se mu daří. Jessica Rothe je přímo fantastická, ať má zrovna vztek, páchá sebevraždy nebo se shledává a loučí s matkou, a ani ostatní postavy nevyšly naprázdno, ba co víc, i ta nová parta má v tom celém jasné a odůvodnitelné místo. Epilog jako by naznačoval možnost třetího dílu, ale zároveň ho můžeme brát i jako vtip na závěr. Já bych třetí díl rád. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Multižánrový mišmaš s boží Jessicou Rothe, který je stejně svěží a zábavný jako jednička. Kéž z toho vznikne další frančíza. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Závěrečných dvacet minut je jak z jinýho filmu, když najednou skvělý a napínavý sci-fi drama vystřídá strašně debilní vyvražďovačka s nudnýma zvratama a pitomým heistem ze školního pozemku. Je ale fajn, že se klidně může konat ještě třetí pokus, a jít na něj tentokrát úplně odjinud. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud už jednička byla kinder horor, tak z dvojky byly hororové prvky prakticky zcela odstraněny. Připadal jsem si že sleduju něco jako Repli-Kate. Dospěleji film působil jen zpočátku. Hlavní hrdinka je stále sympoška, ale všichni ostatní jsou otravní až běda. Navíc ty postavy nehrají ani dobří herci. 40% ()

Reklama

Reklama