Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Recenze (61)

jfaba 

všechny recenze uživatele

Pěkné sci-fi, s ještě lepším závěrem. Skvěle udělané a zase po delší době dobrý sci-fi seriálek. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Takže Arthur C. Clarke nebol len vizionárom, on bol aj vynikajúcim analytikom. Vidieť toto šesťdesiat rokov dozadu, klobúk dole. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Tragické zpracování geniální předlohy (pravda, četla jsem ji velmi dávno, ale pamatuji si jako fantastický zážitek) Nebýt Charlese Dance letí do odpadu, druhý a třetí díl jsem viděla místy se zrychlením a měla problém se dodívat, plochá slátanina. Zneuctění A. C. Clarka. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Z minisérie mám zmiešané, no viac pozitívne pocity. Prvé pozitívum je námet, idea a hrubý príbeh. Už len z traileru a krátkeho popisu mi bolo jasné, že to chcem vidieť. Ďalším je celkom reálne zobrazenie toho, ako by sa v takomto prípade zachovalo ľudstvo, alebo niektoré spoločenstvá. Obzvlášť cirkev, ktorá sa jednoducho musela rozpadnúť, teda až na tých najviac presvedčených. Tretie pozitívum pre mňa boli chvíle, ktoré ma skvele pobavili, opisovať ich nebudem, každý si tam niečo nájde. Skvelý bol koniec prvej epizódy a ako sa v tom momente išlo pár ľudí udusiť prekvapením. Negatív tu však tiež nie je málo. Najviac mi prekážalo akési naťahovanie, najmä citových pasáží. OK, miloval ju, umrela mu, nech sa s tým zmieri, nech miluje terajšiu živú ženu a nemusí na to spomínať 10 minút v každej epizóde... No ale nevadí, aj keď bez toho mohlo ísť o príjemnejších 3x80minút. Ďalej mi vadilo niečo, čo filmom neodpúšťam - nezmysly. Naozaj by ľudstvo v utopickom svete prestalo spievať, maľovať, robiť umenie? Tvrdo pochybujem. Nakoniec mi tam chýbalo celkové vysvetlenie toho všetkého. OK, toto sa s nami malo stať, toto vám bolo rozkázané, ale prečo? Lebo medveď... nie, to je málo. Nuž, uvažoval som nad tromi, ale nakoniec dávam 70% - 4* ()

Marauder 

všechny recenze uživatele

Seriál v celku dosť zaujímavý a mal aj dosť prekvapivý koniec takže po dejovej stránke super, herci super, a efekty taktiež super. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Jestli má "konec dětství" podstatnou vadu, je to přepálená stopáž. Vzhledem k tomu, že to není žádný akční příběh, ale spíš filozofická epopej, je občas při tak pomalém tempu poměrně těžké udržet pozornost (s Bárbienem v hotelovém pokoji byla místy pěkná otrava). Masky emzáků super, vizuál téměř velkofilmový, celkové vyznění TV minisérie mi přijde výrazně depresivnější než u Clarkovy původní knižní předlohy. Legendární Vesmírná odyssea je přes psychedelické až halucinantní Kubrickovo podání proti CE přímo nadějeplné pohlazení duše. ()

Cerbajz 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že je to celý tak trošku béčkový, když vám první díl naservíruje spoustu zajímavých myšlenek, myšlenek ohledně vnímání historie kontra nastálé situace, pár palčivých společenských témat, myšlenek ohledně symboliky, předsudků a vnímání vizuálů, všechno skvěle (ať už chtěně nebo nechtěně) zaobalené v trošku mysteriózním hávu a člověk je vážně na vážkách, co si vlastně myslet a co čekat, že příjde. Jenže on přijde druhý a třetí díl... Každopádně vždycky mi byl, je a pravděpodobně bude milejší originální námět se svébytným (byť třeba i béčkovým, céčkovým...) originálním zpracováním, leč si neudrží po celou dobu svůj drive, nepředvídatelnost a myšlenky, které nastolil nerozvine, než spousta "produktů" současné kinematografie. ()

ghoston 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Sci-fi jak má být. Cítím radost z toho, že i v dnešní době lze něco takového natočit. Kéž by takových děl bylo ke koukání více! ()

sherudan 

všechny recenze uživatele

Vezmou vám majetek. Vezmou vám svobodu. Vezmou vám vědu a kulturu. Vezmou vám Boha. A nakonec vám vezmou děti. A pořád budou říkat, že to dělají ve vyšším zájmu a pro vaše dobro. Karellen = předvoj všech progresivistů. ()

kecal

všechny recenze uživatele

A.C. Clarke si prostě SYFY nezasloužil :( takovouhle předlohu snad naštěstí nemohou úplně zkurvit ani oni, tak uvidíme. Po pilotu něco mezi tři a čtyři. ()

starr64 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji. Film vychází z dávných proroctví o konci světa. Skvěle pojaté i když některá místa jsou trošku zdlouhavá tím myslím sekvence odehrávající v hotelovém pokoji. Ale i pro mou osobu, která viděla ledasco je to překvapivý seriál, který je hodně pravdivý a jen ten, kdo chápe věty vyřčené Vládcem tak ví. ()

4street 

všechny recenze uživatele

Tohle je... Jak to jen napsat. Netuším, jaké to je pro diváka, který nečetl knihu. Asi se v tom musel občas ztrácet. Ale pro mě, to bylo nádherné připomenutí skvělého příběhu, u kterého se mi tajil dech. Je to jako pobídka, abych si ji přečetl znovu. A já už na ní jedním okem koukám. ***** ()

Ryorka 

všechny recenze uživatele

tak toto rozhodně není lehce stravitelné a rozhodně to není pro každého. tento miniseriálek vás donutí k přemýšlení nad množstvím otázek. ale shlédla jsem to jedním dechem a uznávám, že je to velmi zdařilé dílko. pár výtek mám především k poslednímu dílu, který byí na můj vkus přílis sentimentální, místy až patetický, viz. scéna v hotelovém pokoji, nicméně celkový dojem je .....wow ! ()

scratchman 

všechny recenze uživatele

Výborný námět na pět hvězd, zoufalé zpracování, režie podělala co mohla, kameraman to nejspíš celé proseděl někde jinde, střihače vůbec nenajali, nezajímavý výběr prostředí, zabité pointy ve všech scénách, nevyužitých spousta možností, špatná hudba vůbec nespolupracuje s obrazem, nic mu nepřidává, snad jen ta maska, ale ty zoufalé záběry a stupidní (prakticky žádný) střih...ovšem dodíval jsem se až do konce, protože ten příběh za to stál. ()

Shelma 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné třídílné zpracování apokalyptické sci-fi, zatím z mého pohledu, nic obdobného nebylo k vidění. Nabízí zamyšlení a malé dloubnutí v krajině mozkové, někde tam, kde se ukrývá podvědomí, které našeptává, že takto by mohlo lidstvo "něžně" dospět ke svému konci. A další dloubnutí je o tom, jak moc jsou pro nás děti důležité, vlastně, že jsou to jediné, co dává našemu životu smysl ve vztahu k budoucnosti a k nám samotným. A všechno ostatní... kariéra, moc, bohatství, a další bla,bla, bla ... to všechno je na daleké vedlejší koleji. Tenhle třídílný drahokam si schovám pro opakované shlédnutí. ()

Reklama

Reklama