Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naprosto kouzelnej Samuel Jackson v akční komedii jako ze starých časů. Prostě nigga motherfucker hláškující drsňák. Je to vtipný, herecky dobrý, i když ten hipsterskej chcípák mě dost štval, a hlavně po delší době film co má koule. Padlo mi to do nálady a bezvadně zabavilo. Tři generace Shaft family? To chcete. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sam Jackson je stále bad ass motherfucker. Ale bohužiaľ tento film pod hladiny podpriemeru ťahajú dve veľké gule. Nemyslím tým Samove. Tou prvou je jeho otravný nepodarený syn, ktorý by mu mal byť sidekickom, ale nielenže nie je vôbec vtipný, ale je hlavným hrdinom a skutočným sidekickom s oveľa menším priestorom je Sam. Druhou guľou je režisér Tim Story, ktorý vtipný film proste nenatočí a zase stvoril komédiu, ktorá je väčšinu času sterilná. Len sem tam sa nejaká hláška vydarí a aj to len vďaka tomu ako ju podá Sam. Konečne si mimo Marvelu mohol zase poriadne zafuckovať. Jediná režijne vydarená scéna je tá, keď baba najmladšieho Shafta nadšene pozerá ako Shaft strieľa do protivníkov a do toho hrá romantická hudba. A to je tak všetko čo sa Storymu vydarilo. Akcia tiež za nič nestojí. Tvorí ju len pár tuctových prestreliek. Samotný prípad v ktorom Shaftovia pátrajú po vrahovi je nezaujímavý a chýba mu akékoľvek napätie, keďže páchateľa odhadnete najneskôr v polovici filmu. Teoreticky to mohla byť celkom solídna komédia založená na strete politicky nekorektného starého Shafta a mladého bezpohlavného zastáncu kdejakých menšín. Ale tento námet príliš nevyťažili. Okrem Sama tu chýbali schopní ľudia pred aj za kamerou. Výsledkom je typicky nevtipná Netflixovská komédia. 4/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

První pokus o sedmdesátkové negroretro, Drsná Tyč, dopadl jako Ochablý Šlauch, zrovna dvakrát se nepovedl, protože se bral moc vážně a zkoušel z původního tupého Mučidomu udělat otravnou čokoládovou sociální sondu a rasistické komunitní negrolkaní. To ve druhé, tentokrát už jen prosté Tyči, se na ty dost ubohé tendenční plačky už vysrali, hnědoameričané spolu s džihádoameričany již žijí ve svých ghettech v dokonalé kriminální harmonii bez zjevného ukazování prstem na zkurvené xenofobní bílé huby, které jim zlomyslně neumožňují být kultivovanými renesančními vzdělanci a intelektuály, vydali se cestou nahláškované akční negromédie, tudíž tahle Tyč stojí pevně jako ocelová Žerď, mohutně topořena stále vitálním strýčkem Džexnem. Ten má sice zjevně po ústřelu, chodí, jako by měl v prdeli pravítko a místy je vidět, že ty žertovné bonbonmoty trousí se zaťatými umělými zuby přes obstřiky a analgetika, ovšem stále se šarmem sobě vlastním. Asi jej vyhecovalo i to, že mu fotra hraje prapůvodní pan Tyč, Ríša Kulostrom, který je jen o 6 let starší. Prostě taková příjemná, vtipná a svižná negrooddechovka s výtečnou podporou prodeje MacShitAirů, předražených to komerčně vyhajpovaných pleček s nepřátelským operákem, kromě zmanipulovaných marnivých pičusů vhodných už leda tak pro distributory narkotik. Čili jak správně naznačil strýček Džexn, jediná ospravedlnitelná cesta, jak může soudný člověk k něčemu takovému přijít, je vyhrát to v soutěži „Rozjeb na sračky drogového dýlera a nech si jeho věci.“ ()

Jordan

všechny recenze uživatele

ani som to nedopozeral... orpoti predošlému cool, drsnému, zábavnému, špinavému, surovému, béčkovému Shaftovi je toto tak impotentné a sterilné, že som sa do toho musel siliť, potom ma to uspalo, a na neviemkoľký pokus som to s vypätím síl dotiahol na nejakú polhodinu, no znechutenie a smútok nad kastráciou kedysi coolového snímku ma prinútila prestať v sebatortúre... preto to ani nehodnotím, nebolo by to fér, keďže som nevidel ani len polovicu filmu... ale to, čo som videl, nestojí za zmienku a aj ten odpad by tomu len zbytočne prisúdil nejaký status, kdežto podľa mňa si tento film nezaslúži žiaden. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nadšeně jsem přivítal pokračování této klasiky z roku 2000. Návrat Samuela L. Jacksona potěšil, taktéž přítomnost původního Shafta a nejstaršího člena této zajímavé rodinky Richarda Roundtree v traileru navnadila. Přiznávám se, čekal jsem asi něco více než po většinu času poslouchat jeden infantilní vulgarismus za druhým. Od Jacksona jsem na sprostší mluvu zvyklejší, ale jak se lidově říká.........Čeho je moc, toho je příliš. Když pominu tento pokus o humor, tak bych filmu křivdil, kdybych tvrdil, že normálně vtipných narážek se zde divák nedočká. Najdou se tady, ale bohužel ty fakticky podařené, které na vás udeří a vy se jim od srdce zasmějete, ty se dají spočítat na prstech jedné ruky. Co se týče zápletky, tak všechno se dá prokouknout již po pár minutách, ale kdo čekal nějakou propracovanou zápletku, že ? Potěšila zpomalená přestřelka v klubu a závěrečné vyúčtování s hlavními grázly, jehož se zúčastnila celková trojice rodiny Shaftů. Trochu zamrzí, že se Richard Roundtree objevil na plátně asi jen pro posledních patnáct minutek. Hlavně díky němu film ožil, jeho přítomnost zafungovala jako čerstvý vánek. Nemohu říct, že by mě to nebavilo, ale potenciál byl ještě jinde. A jednička pořád nepřekonaná. Uvidíme, jestli se s rodinou Shaftů setkáme ještě potřetí. Za mě dávám 61 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama