Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že takéto filmy už vymreli. A ono nie. Plnohodnotná hláškujúca buddy krimi komédia, ktorá robí česť svojmu žánru. Hoci Tim Story ku koncu akoby stratil nadhľad a servíruje nám už tisíc krát vyriešené ukončenie, bez všetkých tých malých perličiek, čo zvyšok filmu robil takým záživným. To zamrzí. Odhliadnuc od toho, je to ale dobrý film. Hlavne Samuel si túto svoju úlohu užíva. V zásade nemám k tomu čo viac napísať. Je to pohodová oddychovka, bez trápnosti a hluchých miest. Len s tradičným americkým koncom. Pokračovanie by som uvítal. Ak by bolo teda v podobnom duchu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akčňák o synovi a otci, kteří jdou po gangsterech a řeší vraždu kamaráda. Samuel L. Jackson tady celkem sedl, jeho syn spíše ani moc ne, protože na tuhle roli je takový moc nezralý a moc mu ji divák nevěří. Děj jako klasická krimi jednohubka, který je jednoduchý a prohlédnutelný, vtípky se semtam povedou a občas příjemně pobaví, akce je celkem málo a bohužel mi to celé přišlo jako taková "dobrodružná krimi výprava pro děti", protože se tvůrci prostě báli nějak přitvrdit a dát tomu správný drajv. Ke konci jsem se už díval, kolik zbývá do konce, protože filmu prostě chyběl ten prvek, který by si udržel pozornost a přinutil diváka sledovat až do konce. Čekal jsem něco lepšího, ale na jedno zkouknutí se to přetrpět dá... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí filmu jsem zjistila, že Shaft je součástí série, která začala již v roce 1971. Ale pokud jste divák, který o předchozích filmech také netušil, tak to ničemu nevadí. Shaft se tváří jako skvělá akční sólovka, která má za úkol diváka pobavit a navalit do něj slušnou akci, aby nebyl přehlcený, ale ani hladový. Naštěstí se tohle podařilo. Jackson v hlavní roli je bombový, nedokázala bych si představit nikoho jiného a stále žasnu nad tím, jak slova jako pussy, cunt, motherfucker v jeho podání znějí jako slova normálního člověka. Film má ale jediné mínus a to je záporná postava. Škoda, že ta nedostala více prostoru, aby to bylo zajímavější a lépe jsme se s postavou ztotožnili. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Predstavte si najviac otrepanú akčnú komédiu s každým klišé ktoré kedy vyšlo a napadnú vás akčňáky z konca 70. / 80. rokov. No a o prerobenie tohto špecifického druhu filmov sa očividne sa snaží tento kúsok. A na prekvapenie aj celkom podarene. Ak chcete pri nejakom filme proste vypnúť ,nič neriešiť a užiť si debiliny ,čo sa vo filme dejú ,potom asi ani lepšie spraviť nemôžete. A ak ste človek ,ktorý zažil ešte starú éru filmov ,kde sa tieto stereotypy ukazovali na dennej báze s radosťou si pripomeniete staré dobré časy. Ja sám som človek ,ktorý vyžaduje aby mi film niečo aj predal ,ale ani ja raz za čas neodolám nejakej blbosti pre jednoduchých a užijem si ju. 65% Nič nového ,nič revolučného ani nič čo by vyčnievalo z davu. Lepšie ako 90 percent televíznej produkcie a filmy Stevena Seagala. Film bol vytvorený za účelom aspoň na chvíľu zabaviť a to robí skvelo. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Propojení 3 generací Shaftů je fajn nápad, ale reálně stačí ten prostřední maník, popřípadě oba ostřílení starší, protože nejmladší jedinec občas nudí. SLJ je záruka kvality a i v 70 může z fleku hrát čerstvý badass padesátníky. Velkou výtku mám k dabingu, kde mi prostě nesedí slovník - "motherfucker" mě prostě narozdíl od "zm.da" hned neotráví a slyšet českou verzi od mámy, od táty, od syna a všech okolo, to mi tam prostě nesedělo, celkově kvalita hlášek jde nahoru dolu. Ale je to moje chyba, měl jsem dát titulky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama