Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

castor 

všechny recenze uživatele

Už bezmála 20 let starý kousek to měl obtížnější, protože tohle drsné černošské ražení ze 70. let u nás nikdo moc neznal. Chlapík s přímočarými metodami a hodně sprostým slovníkem se vrací, v jehož případě měli už tehdy tvůrci jedno velké plus: hrál ho Samuel L. Jackson. Tentokrát pomáhá svému synovi, kterého nevychovával, a který si sám řekne o pomoc: řeší záhadnou smrt svého blízkého kamaráda, která mu v několika ohledech nesedí. Vytvoří poměrně nesourodou dvojku, mezi kterou to docela funguje, ovšem co nesedí, je zasazení do moderní doby. Téhle látce prostě pasuje staromódní pojetí a to se Shaftem juniorem tak úplně nejde. Přitom detektivní zápletka není úplně hloupá a akce je poměrně slušně uchopená. Obzvlášť když režisérem je totální rutinér Tim Story, který nám naservíroval dvě nepovedené Fantastické čtyřky a který nikdy díru do filmového světa neudělá. Náš hrdina cedí hlášky a je (v době stále tepající kauzy MeToo) neuvěřitelně sexistický vůči ženám, které vnímá jen podle toho, jak povolné jsou tam dole. Celkově překvapivě svěží. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Roundtreeho Shafty jsem nevidel, Samuelovo jo a nijak zvlast me nebral a tohle je bohuzel podobnej pripad. V podstate prumerna kriminalka s tuctovym pribehem, kde je akce pomalu a neni buhvijak natocena a jediny, co film tahne z bahna je hlavni dvojice. Respektive hlavne teda Samuel, ten hlaskuje jak o zivot, nicmene Usher mu docela dobre nahrava a neni nastesti tak otravnej, jak jsem se obaval. Par scen je vcelku cool, spousta hlasek pobavi, ale to je tak vsechno. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sakra příjemné překvapení. Po těch dvou kokotinách Ride Along jsem totiž ani trochu nečekal, že právě Tim Story natočí takhle zábavný a cool filmeček. Samozřejmě mu hodně ulehčil práci skvostný Samuel L. Jackson, který v roli Shafta naprosto exceluje, a krade si ho výhradě pro sebe, hláškuje a fuckuje neskutečným způsobem, všechny a všechno má dokonale na háku a přesto z něj jde respekt, nicméně i tak Story zasluhuje upřímnou pochvalu za celkovou záživnost, vtipnost a odvázanost celé té podívané, která má zároveň i styl a koule, podařila se mu zde navíc zachytit i velice slušná atmosféra, akce je pak sice minimum a je nenásilná a nekrvavá, ale nevyznívá ani nikterak trapně, a samotná zápletka, respektive ústřední případ, je v rámci možností a s jistou dávkou tolerantnosti nenudící, nicméně v tomto ohledu je určitě nutné zmínit, že je zde daleko větší, a v podstatě i zajímavější, prostor věnován spíše postavám a vývoji jejich vzájemných vztahů a charakterů, než právě samotnému ději, což jsem sice nečekal, nicméně to funguje vážně dobře a zábavně, takže sledovat postupné sbližování Shafta s Juniorem bylo zkrátka vážně fajn, a to nemluvě, když se k nim ke konci přidá ještě třetí generace. Shaft 2019 je zkrátka výborný odvaz, velice vtipná a svižná podívaná, která se ani trochu nebere vážně, a já se u toho luxusně bavil. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Shaft je príjemnou jednohubkou so skvelým Samuelom L. Jacksonom . S privretými očami mu preto udeľujem deväť bodov z desiatich. Sem-tam sa pobavíš na vtipe, užiješ si hláškovanie a debilné pripomienky Shafta a poteší aj akcia. Ide o oldschoolovú akčnú jednohubku, ktorá zanechá dobrý dojem a ja osobne dúfam, že sa dočkáme ďalšej časti. Ideálne znova so všetkými tromi generáciami Shafta. Niečo mi hovorí, že by do toho páni išli okamžite. 90% PS: Celosvetové práva na distribúciu obdržal Netflix. Film si tak môžeš pozrieť v pohodlí domova ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akčňák o synovi a otci, kteří jdou po gangsterech a řeší vraždu kamaráda. Samuel L. Jackson tady celkem sedl, jeho syn spíše ani moc ne, protože na tuhle roli je takový moc nezralý a moc mu ji divák nevěří. Děj jako klasická krimi jednohubka, který je jednoduchý a prohlédnutelný, vtípky se semtam povedou a občas příjemně pobaví, akce je celkem málo a bohužel mi to celé přišlo jako taková "dobrodružná krimi výprava pro děti", protože se tvůrci prostě báli nějak přitvrdit a dát tomu správný drajv. Ke konci jsem se už díval, kolik zbývá do konce, protože filmu prostě chyběl ten prvek, který by si udržel pozornost a přinutil diváka sledovat až do konce. Čekal jsem něco lepšího, ale na jedno zkouknutí se to přetrpět dá... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama