Reklama

Reklama

Godzilla: Kessen kidó zóšoku toši

  • Japonsko GODZILLA 決戦機動増殖都市 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Lidstvo se navrátilo na Zemi, aby si zpět přivlastnilo nadvládu nad svou domovskou planetou! Dvacet let plánovali lidé, vedení Haruem Nakajimou, v hlubinách vesmíru strategii, kterak znovu opanovat Zemi a vytrhnout ji z nadvlády toho, jemuž při prvním střetu byli nuceni ustoupit – Godzillovi, nejmocnějšímu z monster. Za podpory dvou mimozemských národů, Exifů a Bilusaludů, se jim po těžké bitvě podařilo vybojovat masivními ztrátami vykoupené vítězství… dokud se neukázalo, že jimi přemožený Godzilla je jen jeden z potomků toho původního, který stále dominuje Zemi, na které již mezitím uplynulo přes 20 000 let. Nesmírně obrovský a mocný „Godzilla Earth“ je stále naživu a Haruo jeho útok přežije jen proto, že jej zachrání dívka Miana z domorodého kmene humanoidních bytostí, které jsou pravděpodobně potomky lidí. Tento kmen, který si říká Houtua, uctívá prastaré božstvo, které ale bylo Godzillou zničeno, a nyní jeho odkaz přežívá pouze v podobě dvou obřích vajec. Zatímco Haruo je přesvědčen, že vejce jsou poslední nadějí lidstva v boji s Godzillou, velitel Bilusaludských mimozemšťanů zjišťuje, že zbraně Houtuů jsou vyrobeny ze zvláštního nanokovu, který byl vyvinut v 21.století coby ultimátní zbraň proti Godzillovi. Bylo by snad po těch letech stále možné tuto superzbraň, známou jako Mechagodzilla, a ležící ukrytou hluboko pod horou Fudži, aktivovat? (Israha)

(více)

Recenze (17)

Toren 

všechny recenze uživatele

Jáj, tak po hodně solidní jedničce tu máme šílený sešup. Většina stopáže se jen plká (což by nevadilo, kdyby to za něco stálo) a samotné monstrum dostane prostor až na pár posledních minut v naprosto odfláklé akci. Safra, dyť to mělo tak parádní náběh! Snad si trojka napraví reputaci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Haloó! Godzilla, je to v názve! Mýlim sa? Ak sa tvorcovia v tomto pokračovaní obludne nudnej a nezaujímavej predchádzajúcej časti chceli vydať lepším smerom, určite sa ním nevydali. Atómový jašter sa tu prebudí po rovnej hodinke, aby nám asi na desať minút ukázal, že je totálne nepremožiteľný. Zlaté časy totálne destrukčne okázalých snímkov z dôb Shōwa, Heisei, Millennium, ale samozrejme aj tých vydarených amerických remakov, sú zrejme nenavrátne preč a niekto si zrejme myslel, že toto bude to pravé. Možno pre Netflix. My, skutoční fandovia a diváci tejto kultovej série hovoríme jednoznačné NIE! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Godzillácký svět utržený ze řetězu a evolvovaný do všech stran. Jasně, to CGI je hnus a scénář píšou makakové na kokainu, ale pro fanoušky Godzilláckých filmů nejde o nic na co by nebyli zvyklí. Druhá část trilogie už se nedrží zkrátka a krom dávky nových nápadů do G-universa navíc naznačuje, že se ve finále pravděpodobně dočkáme ultimátního souboje božstev.. Jakože sorry, ale tenhle brak mě začíná fakt namotávat.. a jestli nakonec dojde na vše co bylo naznačeno, tak to bude Velké! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je horší ještě než první. Minimálně hodinu zde máme debatní kroužek a zhruba 30 minut akce, která je, ale proti prvnímu dílu podstatně slabší. Zachraňuje to jen potitulková scéna a ti supi (mimochodem kde zmizel ten 3 nebylo řečeno, že by ho godzila zničila?) 40 procent od posledního dílu už nic nečekám radši i když potenciál tam vidím velký. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie tam, kde sme skončili v prvej časti. Stále veľmi pozvoľný postup vpred, veľmi veľa vaty a zamotávania sa v deji kvôli štyrom stranám konfliktu, keď nerátam samotnú Godzillu. Ale tá technologická vsuvka bola fajn. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Do prkýnka, to u toho nemohl někdo napsat že to nemá konec a že bude další díl ? Já jsem na to hleděla v naději že se dopátrám rozuzlení z předchozího filmu. U neustálého blábolení o Machagodzilla city a nanokovu, jsem sice dost trpěla, ale animace je zase slušná a docela to ubíhalo. Závěr mě vyloženě nasral. Fakt jako. A ty 2 indiánky asi budou mít v dalším díle nějakou větší roli - soudím podle toho že se ke konci přišli podívat jak to tam dávají dokupy. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Ultra přestřelená Godzilla od japonských tvůrců. U Japonců se ničemu nedivím, prazvláštní atmosféru doby za milion let to mělo. 65% ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkový případ "syndromu druhého dílu trilogie". Jinými slovy - na konci filmu jsme tam, kde jsme byli na začátku, pouze s trochu rozšířenými vědomostmi o světě okolo a trochu protříděným ansámblem postav. Což by ale samo o sobě nemusel být až takový nedostatek, pokud by nedůležitost dění byla vyvážena zábavností...nicméně to se převážně taky neděje. První polovina stopáže byla i pro mě, skalního fanouška všeho, co souvisí s Godzillou, na hranici udržení pozornosti a nebýt zvědavosti, co se bude dít dál, a geekovského nimrání se v detailech (nakonec celkem slušně promakaného) světa, asi bych to vypnul. Nedovedu si představit, jak to potom musí vnímat divák, který o japonských kaiju nemá hlubší přehled a je tím pádem celou dobu topen v nejasných a nekonkrétních konverzacích, které mnohé naznačí, ale nic pořádně neobjasní. Druhá část, někdy od doby, kdy se začne vysvětlovat záhada Mechagodzilla City, a dojde i na nějakou tu akci a konflikty, už je podstatně zábavnější a místy správně apokalyptická, nicméně nepěkná animace a především HODNĚ zanedbaný rozvoj charakterů nadšení zase trochu mírní. A pak to skončí, tentokrát už se ani nedočkáme cliffhangeru a víceméně jediné, co navnadí na třetí a finální díl, jsou opatrné teasery na to, že se za Godzillou přijdou podívat i další staří monstrózní známí (což ale zase divák bez trochu podrobnějším přehledu v mytologii Godzilly hůře pochytí). No zkrátka a dobře - jednička horko těžko obstála jako samostatný film, ale v rámci úvodu do trilogie splnila účel; tohle samostatně OPĚT nefunguje, a krom několika drobností ani nijak nepomáhá rozvoji celkového příběhu. Objektivně tak na dvě hvězdy a to ještě sotva, tu třetí si přidají kaiju fans, kteří si ty četné chvíle nudy mohou zpříjemnit přehrabováním se v narážkách, náznacích a variacích na klasická témata a charaktery, které mají rádi. Ale film to dobrý není, peklužel...což mrzí dvojnásob, když se znovu vrátíme ke konstatování,že tento nový, klasicky a zároveň svěže pojatý svět Godzilly je detailně vyladěný a možnosti na jeho zužitkování je celá řada. ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Viac či menej film rovnako podaný ako jednička. Tu však chýbalo fázovanie a výraznejší dej. Mal som počas filmu pocit, že iba sledujem nejaký dokument, či vlog. Chýbala zápletka, zlé rozloženie príbehových stagov a nezvládnuté finále. Ani ten svet, ktorý mal tento film asi viac predstaviť, nebol nikterak očarujúci. Vo výsledku mám pocit, že trilógia by sa bez tohto dielu obišla a na nič nemá tento film dopad. Ale aj tak ma film držal celú dobu v napätí, pretože som si myslel, že príde nejaký zvrat a stále som sa snažil odhadnuť kedy a v čom. A hoci sa nedostavil, film som si celkom užil. Keď to ale budete pozerať po tomto komentáru, tak si ho predpokladám už neužijete. Na šťastie polygon pictures animáciu zvládlo a podkresovo to tiež znelo dobre. Bola cítiť váha Godzily a aj zmýšlanie postáv. Z nepochopitelných dôvodov to tie tri hviezdy odo mňa má. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem měl velká očekávání a byla splněna v rozměrech, které jsem ani nečekal. Chvilku se to táhlo ve stylu Avatara, ale naštěstí to byl jen určitý úsek filmu, takže se z toho nestala taková alternativní verze a druhá část začala mít obrovský grády. Spousta dobré akce, překvapivých momentů a hlavně ona etická otázka, která tu hrála největší dramatický prim (aneb co si vše člověk může dovolit tváří tvář neporazitelnému nepříteli, kterého chce zničit za každou cenu). Trochu mě ale zklamal ten konec, který poukazuje na to, co se bude dít v závěrečném díle - čekal jsem že se to potáhnu v duchu prvních dvou dílů a ne že to tak silně odbočí na takovou tu klasickou zprzněnost, kterou člověk vidí v ostatních filmech. Animace furt na stejným - takže nic moc (ani jsem nečekal, že by jí v rámci dílů autoři měnili) a hudba bych řekl si přilepšila. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Nekonečná japonská telenovala o ještěrce kterou někdo spláhl do záchodu a teď se mstí... Ne vážně. Grafika ujde, scénář podprůměr a zbytek je prostě phew. Stačily přece dva díly a ne dělát z toho telenovelu ve stylu Sidonia no Kishi ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Animácia znov perfektná, príbeh rozvinutejší. Ono vlastne keby z tých dvoch častí spravili jeden film tak by to bola špica. 50% ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

33 / GODZILLA: CITY ON THE EDGE OF BATTLE (2018) REIWA ERA 2016-2023. Zas a znova nudné a nezaujímavé. Godzilla tu nemá už skoro žiadny priestor pretože sa ukáže na pár minút v nudnom súboji a ani postavy nie sú ničím zaujímavé a mám ich u prdele. Akcia je ešte úbohejšia ako v Planet of the Monster a dej tu tiež nehrá veľkú rolu. A cez to je veľmi nudný. Anime štýl mám dosť rád ale Netflix urobil veľkú chybu pretože mi chýbajú staré Godzilla filmy preplnené rôznymi blbosťami a srandami. No toto je už naozaj hrozné. Ale čo sa týka tej svetlejšej stránky tak animácia je úžasná a ten koniec tak trocha aj zachránil film od prepadnutia aj keď sa tam toho veľa nedialo. Keby to nebolo prepchané nudnými monológmi a sústredenie by sa presunulo skôr na Godzillu bolo by lepšie. Ale ešte musím pochváliť celkom zaujímavú potitulkovú scénu ktorá má asi vzbudiť hype na ďalší diel ale bohužiaľ, nečakám od toho veľa. HODNOTENIE: 5,5/10 ()

Reklama

Reklama