Reklama

Reklama

Go Away Mr. Tumor

  • Čína Gun dan ba! Zhong liu jun (více)
Trailer
Čína, 2015, 124 min

Obsahy(1)

Film vzniklý na motivy známého čínského komiksu vypráví příběh 29leté Xióng Dùn (熊顿), jež se pomocí svých přátel, představivosti a nezdolného optimismu snaží bojovat s rakovinným nádorem. (Mauric)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Daniel dnes podruhý :) Ve výsledku sice slabší, ale Daniel super jako vždy. Jinak pěkný příběh, skvělá hudba, uvěřitelný emoce, žádné přehrávání, ale štvalo mě otravný chování hlavní hrdinky a některý její představy. Ještě skousnu napodobování korejskýho You Who Came from the Stars, ale třeba střílení zombíků? Působilo to tam rušivě, zbytečně a vzhledem k tématu mi to přišlo ne moc vhodný. Ale i přesto se na to pěkně koukalo, bylo to takové barevné, dobře zahrané a v první půlce i vtipné. S hodnocením jsem se dlouho nemohla rozhodnout, ale jelikož mi její představy dost vadily, nakonec 3,5*. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Go Away Mr. Tumor je film/komiks dělaný přes kopírák a vykrádá kdejaké klišé co jsme ve filmech viděli a typicky čínsky vyumělkovaný vizuál tomu zrovna nepomáhá, ale na tom ve výsledku vůbec nezáleží. Je to úžasně zpracovaný příběh plný bláznivě bezstarostné mysli, toho nejlepšího přátelství, hordy optimismu, ale v neposlední řadě také krutého střetu s realitou a pořádné dávky smutku. Takhle kvalitně jsem si nepobrečel ani nepamatuju... naposled někdy minulý týden tuším. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi ani film, ani hlavná postava neboli sympatickí. Xiong má 29, ale chová sa ako 14 ročná a celý svet okolo nej je tak nejako teen. Vo filme počas celej stopáže vidíme potom všetky klišé, ktoré od podobného filmu očakávame, respektíve sa ich obávame. Ale čo mám robiť, keď ma film emocionálne zasiahol? Ono totiž dôležitejšie, ako použitie všetkých klišé, je posolstvo. A to tu vyznieva úprimne a na rozdiel od niektorých iných vecí neotrepane. Skutočne porozmýšľajte nad chovaním a myslením Xiong. Podobný film: Broken circle breakdown. Ak ste ten neprijali, pri tomto budete asi trpieť. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla. Z počáteční odlehčené komediální části kouzelně ztřeštěného děvčete se film plynule ponoří do tragických pasáží s emocionální hloubkou, jíž by celý Hollywood mohl závidět. Jediný záběr na roztřesenou bradu starého muže mi vhrkl slzy do očí. Až naivní, dětský pohled na svět ve střetu s nemilosrdnou a nespravedlivou realitou je hlavním tahounem filmu a společně s hudební stránkou, akčně-herními vsuvkami a kolikrát poetickými záběry na běžný život vám nedá vydechnout. Samotný fakt, že se režisérovi daří v jednu chvíli celý kinosál rozesmát a poté ho následně rozbrečet, přičemž to tímto stylem vést po celý film, je na potlesk ve stoje. [Chn, En sub, Peking] ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Průměrná ždímačka, která smrtelné téma pojímá s humorem, a trochu té parodie korejských seriálových tropů. Bai Baihe má navzdory smrtelné nemoci hlavu plnou nápadů a nezdolný optimismus. I když se chová jako králičice v říji, aby ulovila svého vysněného doktora Lianga (Daniel Wu), tak je prostě pořád ve své roli neodolatelná a roztomilá. Právě ona dostává svým výkonem film do nadprůměru. Pár povedených vtípků, popkulturních odkazů fajn, ale nemá to prostě tu sílu jako některé korejské snímky. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • "Go Away Mr. Tumor" (滚蛋吧! 肿瘤君) je původně komiks, který dal vzniknout jak filmu, tak i divadelní hře. Popisuje autorčino zápolení se zhoubným nádorem v odlehčenější a komičtější podobě. (Mauric)
  • Komiks získal popularitu po zvěřejnění na autorčině profilu na sociální síti Weibo, kde dodnes uživatelé nechávají vzkazy a sdílí své životní příběhy. (Mauric)
  • Autorka komiksu, původním jménem Xiang Yao, podlehla rakovině 16. listopadu. 2012 ve věku 30 let. (Mauric)

Reklama

Reklama