Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Recenze (96)

Script 

všechny recenze uživatele

První série nebyla moc zajímavá. Přišlo mi, že je to jenom o chcaní. Druhá řada se už mnohem víc věnovala lekcím v herectví, neřešila rakovinu prostaty a byla daleko mnohem zajímavější. Pokud se seriálu povede jako druhé řadě, tak nemám námitky, proč by to nemohlo pokračovat. Jen, aby to nedopadlo jako u Dva a půl chlapa. Chuck Lorre má tendence své seriály mrvit, tak držím palce ať to samé neprovede s tímhle seriálem. 4 hvězdy. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Táto americká miniséria je zábavný kúsok. Téma je síce podobná ako v britskom "After Life" od Rickyho Gervaisa a treba povedať, že britský humor ide viac "pod kožu", lebo je sarkastický. Po prvých minútach príhod Sandyho Kominského sa však budete dobre baviť. Útrapy dvoch starnúcich, kedysi úspešných mužov z Hollywoodu, vás rozosmejú aj vo chvíľach, keď bude reč o vážnych veciach - strata blízkej osoby, problémy s dospelými deťmi, ozývajúca sa prostata či občasná túžba po sexe. Obidvaja herci sa v tejto úlohe našli, hodili sa do nej a zahrali svoje roly na jednotku. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Dobrých komediálních seriálů (ale i filmů) je pomálo a tak tenhle byl pro mě příjemným překvapením. Mlaďasům to téma bude asi cizí, ale moudří vědí. Arkin i Douglas hláškují jak o život a ostatní jim k tomu pěkně a uvěřitelné sekundují. Ještě jedna sezóna by bodla. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Esence hollywoodského neoliberálního pokrytectví. Nebo spíš demence? Vydávat bezradnost za přednost si může opravdu dovolit jen někdo s pěkně naditou prkenicí a solidním životním nadstandardem. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hlavními hvězdami filmového světa nemusí být nagelovaní metrosexuálové či silikonové barbie, ale i dvojice stárnoucích herců / agentů. Vidíme tak všemožné generační názorové výměny, "konflikty" s mladšími generacemi, nepochopení z obou stran... První dvě série spolu táhne dvojice Douglas - Arkin, postupně se přidává třeba k nepoznání změněný Paul Resier. Je to sice z Hollywoodu, ale celé je to takové že života. Sandy je učitel herectví, není žádnou velkou hvězdou, ale zároveň žije takový ten herecký život, i přes svůj věk má stále chuť na ženský, alkohol atd... Ve třetí sérii už není Arkin, a nahradí ho Kathleen Turner, která kdyby dneska chtěla hrát Chandlerova otce, tak už se ani nemusí maskovat, kam až se může člověk dopracovat...  Třetí řada už není mnohdy ani tak vtipná, jako spíše melancholická.... Napříč seriálem potěší všemožná camea velkých filmových hvězd (Nejlepší určitě Morgan Freeman). Pokud chcete vidět, jak si užít podzim života v LA, tak jste tu správně. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Skoro se mi to zdá jako osobnější dílo Chucka Lorre. Všichni stárneme a tento seriál ač vypadal nijace, tak dokázal do sebe vpustit skoro až český bizarní humor. Ten se dokáže pomocí dvou skvělých herců, kteří hrají skoro až sami sebe ve svých pozicích proměnit v celku zábavný a velmi vtipný počin. Takový, který vás donutí se i zapřemýšlet nad krásou života i v pozdních letech. Jeden z mála seriálů, u kterých si nedokážu představit, že by neproběhla další série. 2. série: Bál jsem se pokračování. Zároveň jsem byl zcela natěšený. Nedokážu to vysvětlit, ale The Kominsky Method ve mne nechal určitou poetiku a háček, který mi plně stačil k tomu, abych čekal velmi trpělivě a s nadšením. A ono se stalo. Přišlo a odešlo. Ale to mezi tím bylo k nezaplacení. Seriál odstartoval svým klasických gerontovským humorem, situacemi a skoro až černými situacemi, které ho provázeli skrz naskrz a udělali z něj událost roku. S postavami jednoduše žijete. Chcete vědět, co bude dál a fandíte jim, jak jen můžete. Jsou totiž autentické, vtipné a jednoduše živé. Je to tak nějak jako koukat na obraz z reálného života. Občas se objeví něco mimo, ale jde o tak malou věc, že ji skoro ani nejde zmínit. Protože si člověk na nic ani nevzpomene. Lorre našel v sobě něco starého, nevysloveného a skvělého. Něco, co bude jeho opus a má k tomu nakročeno. Jednoduše nádhera. 3. série: Asi není potřeba si mazat med ani Dr. Peppera kolem huby. Něco tu chybí. Jako kdyby ta show  postrádala něco nebo někoho, kdo by byl nedílnou součástí a částí onoho kouzla. Ano, dojde vám to hned v první minutě. A tak trochu to bolí. Hned se nabídne otázka, zda je tedy toto vůbec nutné. Ale tak trochu by nebylo od věci to zakončit. Ale jak. Je až smutné jak moc to připomínalo smrt Charlieho Sheena v Dva a půl chlapa, kdy postavy, které dříve byli spíše neutrální nebo i kladné se pro potřeby dramatu stávají zbytečně záporné. Obecně mnoho situací v seriálu se zdá být vágních a skoro až nevtipných. Nikdy nemůže popřít, že duo, které vládlo prvními dvěma sériemi bylo bezkonkurenční. Zde se našla menší záplata v exmanželce, což potěší fanoušky, ale i tak je to trochu cena útěchy. Znouzectnost. I když to občas funguje, je to trochu dojezd. Celou třetí sérii bych tak trochu jako dojíždění ke křižovatce na neutrál. Nějak to funguje, ale není to úplně obvyklé. Smutný příběh dokonalého seriálu. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch otravných pasáží z kurzů herectví kde studenti přehrávají slavné repliky, šel bych na pět. Možná je to jen mým odporem k divadlu, jako takovému. Jinak po dlouhé době příjemný oddechový seriál s vkusným humorem. Arkin s Douglasem perfektní ! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BYL ŠPATNEJ MANŽEL. ALE ORÁL MU ŠEL." Bezvadná věc, nepřetažená v jednotlivých řadách i v rámci jednotlivých epizod, smysluplně rámovaná, břitce vtipná (jenom ta prdel na úkor scientologů nebo zastánců nevyhraněné sexuality stojí za to) a na konci i celkem meta (Reiser sleduje sám sebe v televizi coby součást obsazení snímku BISTRO, při ceremoniálu Zlatých glóbů se tvůrce seriálu vtipně otírá o svůj další úspěšný titul DVA A PŮL CHLAPA). To že se vrací filmové partnerství Douglas + Turnerová je jen bonus, i když tedy je smutné o kolik hůře Turnerová oproti Douglasovi vypadá. Douglas je pořád v super formě, snad ještě odehraje spoustu rolí... ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se mi bohatě dostalo sarkasmu, cynizmu, černého humoru, ale také toho, co u starých lidí obdivuji - jejich nadhled a to, jak už se s ničím a kolikrát i s nikým nemažou. Mraky vtipných, pichlavě trefných a upřímných dialogů, ale také pár citlivých a dojemných momentů. Oba dědouškové byli skvělí, ale Douglas mi obzvlášť udělal radost. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřila, že mě sledování dvou dědků bude tak bavit, to je fakt krásně, sarkastický vtipné, že i věci hodně smutné se tady dají užít. Energie z toho sálá každý moment a klobouk dolů před vitalitou ustřední dvojice. ....Pravda u trojky mi některé postavy chybí, ale zase dostávají prostor jiné a myslím, že se konec je i tak vcelku vydařený. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Komediálny sitkom o starnutí,dôležitosti priateľstva,rodiny,vyrovnávania sa so stratou blízkeho, smútkom a všeličom inom. Jeho tvorca, Chuck Lorre, síce neprekonal samého seba (Dva a pol chlapa, Teória veľkého tresku), ale za svoj najnovší počin sa určite hanbiť nemusí. Ako býva u Lorreho zvykom, tak dej je znova až na druhej koľaji a za 3 série sa seriál nikam extra neposunie, čo však vôbec nevadí, keďže aspekt ktorý je na 1. mieste(humor) funguje  perfektne( typická Lorreho zmes sarkazmu,cynizmu,irónie a vzájomného doberania sa (urážania) medzi postavami). Herci sú prvotriedny, starouši Michael Douglas a Alan Arkin hrajú perfektne, majú medzi sebou výbornú chémiu ako v komediálnych tak aj dramatických scénach a dá sa povedať, že seriál stojí takmer výhradne iba na ich výkonoch. Douglas po rokoch konečne natočil niečo čím sa pripomenul Hollywoodu a potvrdil prečo bol v 90. rokoch jedným z najobsadzovanejších hercov(a že mu to prajem). No a Alan Arkin. Ten už pred časom ukázal, že postava večne nasraného a frflajúceho dedka mu ide dokonale, a tu dokonca tak dobre, že je snáď ešte o kúsok lepší ako jeho slávnejší parťák. Z vedľajších postáv chválim mini úlohu Dannyho Devita a Kathleen Turner v 3. sérii, no naopak dosť od veci mi prišiel scientológ Haley Joel Osmenta . Spomedzi sérií je u mňa vrcholom 2., nasledovaná o niečo menej kvalitnou 1. Príliš mi nesadla séria tretia, ktorá mimo Kathleen Turner a posledného dielu s odovzdávaním Emmy väčšinu času len varila z vody a bez postavy Alana Arkina bola úprimne mierne zbytočnou-ako po dejovej stránke(chamtivé deti prahnúce po dedičstve boli o ničom a náhla zmena charakterov Normanových detí dosť nelogická) tak aj po komediálnej. Aspoň ale, že si to tvorcovia uvedomili a ukončili to včas. Bola by škoda, ak by takýto seriál skončil ako nudná, nekonečná telenovela...1.séria-80%,2.séria-90%,3.séria-60%, celkovo: 4* a 75% PS: ten starý čašník bol božský :D ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Ťažko uchopiteľný seriál. Na Facebooku som si pýtal tip na dobrý sitcom a FB priateľ mi poradil Kominského metódu - vraj to sitcom nie je, ale produkoval to Chuck Lorre. Ja som vždy - keď som mal obdobie sledovania seriálov - rád na preskačku kombinoval dramatické seriály a sitcomy. A v tomto prípade je problém, že Kominského metóda nie je ani komediálny a ani dramatický seriál. Je to odľahčený vhľad do starnutia. Najprv som si hovoril, že nebyť Douglasa, nemá cenu to pozerať. Neskôr som si obľúbil aj Arkina a jeho vzájomnú chémiu s Douglasom. Problémom je záverečná - tretia séria. Koniec druhej série to ťahal zjavným smerom a to k boju Sandyho s rakovinou a pomoci jeho najlepšieho kamaráta Normana. No Arkin sa rozhodol, že tretiu sériu už nedá, jeho postavu nechali umrieť a vydali stanovisko, že to bolo od začiatku tak plánované. A tak sa Sandy z rakoviny zázračne vylieči, vykúpenie nachádza v uzmierení s exmanželkou, kde pre zmenu zas ona umiera na rakovinu a napokon obrovská životná satisfakcia pri preberaní Emmy (tento motív Chuck Lorre zopakoval z TBBT, ktorý sa končil Sheldonovým preberaním Nobelovky). No problémom tretej série okrem citeľnej absencie Arkina je to, že sa to stalo mnohokrát fraškou a mnohé postavy zradili svoje charaktery (Normanova milenka, dcéra aj vnuk, Mindyin starší priateľ, atď). P.S. Seriál bol požehnaný mnohými hviezdnymi epizódnymi rolami, no mne paradoxne najviac ulahodil Elliot Gould. Je to jeden z najvtipnejších a najnedocenejších hercov Hollywoodu. Všade, kde hral, bol skvelý - či už ako otec Rossa a Monicy v Priateľoch, alebo ako Ezra v Rayovi Donovanovi. A jeho epizódna rola bola skvelá, megavtipná a prial by si ho ešte niekde vidieť. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zábava. Nikdy bych nečekal, že mě takhle bude bavit seriál, který se točí okolo starých lidí. Sarkasmus, Douglas a Arkin je úžasný trio. Alanu Arkinovi je navíc už 85 let a naprosto to vraždí. Neměl jsem ponětí, že je dokonce o 10 let starší než Douglas. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že dvaja ironickí starčekovia so zväčšenou prostatou a poruchou erekcie budú takí zábavní. Douglas si to vyslovene užíva. 4* ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné na to, jak by chtělo být, ale stále zářící a originální světlo v podobných mořích. Ale na jednohou morous staříka to utáhnout nejde. ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama