Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (96)

Beni1 

všechny recenze uživatele

naprosto geniální -ironicky-arogantní-černy humor Douglas je famózní, unikátně se s Arkinem doplňují a utahování si z jejich věku tomu dává brilantní humor. Vyzdvihuji vedlejší role..dceru, budoucí,,ocaska" zeťáka a výbornou exmanželku plnou humoru a sarkasmu. Jsou tam i dojemné a smutné chvilky, které vyvažují postupnou dobu seriálu. Zatraceně vřele doporučuji, ale jen těm, kteří umí ocenit humor, dobu, věk, dialogy pánů herců z dřívějších dob. děkuji moc...tleskám. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Komediálny sitkom o starnutí,dôležitosti priateľstva,rodiny,vyrovnávania sa so stratou blízkeho, smútkom a všeličom inom. Jeho tvorca, Chuck Lorre, síce neprekonal samého seba (Dva a pol chlapa, Teória veľkého tresku), ale za svoj najnovší počin sa určite hanbiť nemusí. Ako býva u Lorreho zvykom, tak dej je znova až na druhej koľaji a za 3 série sa seriál nikam extra neposunie, čo však vôbec nevadí, keďže aspekt ktorý je na 1. mieste(humor) funguje  perfektne( typická Lorreho zmes sarkazmu,cynizmu,irónie a vzájomného doberania sa (urážania) medzi postavami). Herci sú prvotriedny, starouši Michael Douglas a Alan Arkin hrajú perfektne, majú medzi sebou výbornú chémiu ako v komediálnych tak aj dramatických scénach a dá sa povedať, že seriál stojí takmer výhradne iba na ich výkonoch. Douglas po rokoch konečne natočil niečo čím sa pripomenul Hollywoodu a potvrdil prečo bol v 90. rokoch jedným z najobsadzovanejších hercov(a že mu to prajem). No a Alan Arkin. Ten už pred časom ukázal, že postava večne nasraného a frflajúceho dedka mu ide dokonale, a tu dokonca tak dobre, že je snáď ešte o kúsok lepší ako jeho slávnejší parťák. Z vedľajších postáv chválim mini úlohu Dannyho Devita a Kathleen Turner v 3. sérii, no naopak dosť od veci mi prišiel scientológ Haley Joel Osmenta . Spomedzi sérií je u mňa vrcholom 2., nasledovaná o niečo menej kvalitnou 1. Príliš mi nesadla séria tretia, ktorá mimo Kathleen Turner a posledného dielu s odovzdávaním Emmy väčšinu času len varila z vody a bez postavy Alana Arkina bola úprimne mierne zbytočnou-ako po dejovej stránke(chamtivé deti prahnúce po dedičstve boli o ničom a náhla zmena charakterov Normanových detí dosť nelogická) tak aj po komediálnej. Aspoň ale, že si to tvorcovia uvedomili a ukončili to včas. Bola by škoda, ak by takýto seriál skončil ako nudná, nekonečná telenovela...1.séria-80%,2.séria-90%,3.séria-60%, celkovo: 4* a 75% PS: ten starý čašník bol božský :D ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BYL ŠPATNEJ MANŽEL. ALE ORÁL MU ŠEL." Bezvadná věc, nepřetažená v jednotlivých řadách i v rámci jednotlivých epizod, smysluplně rámovaná, břitce vtipná (jenom ta prdel na úkor scientologů nebo zastánců nevyhraněné sexuality stojí za to) a na konci i celkem meta (Reiser sleduje sám sebe v televizi coby součást obsazení snímku BISTRO, při ceremoniálu Zlatých glóbů se tvůrce seriálu vtipně otírá o svůj další úspěšný titul DVA A PŮL CHLAPA). To že se vrací filmové partnerství Douglas + Turnerová je jen bonus, i když tedy je smutné o kolik hůře Turnerová oproti Douglasovi vypadá. Douglas je pořád v super formě, snad ještě odehraje spoustu rolí... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hlavními hvězdami filmového světa nemusí být nagelovaní metrosexuálové či silikonové barbie, ale i dvojice stárnoucích herců / agentů. Vidíme tak všemožné generační názorové výměny, "konflikty" s mladšími generacemi, nepochopení z obou stran... První dvě série spolu táhne dvojice Douglas - Arkin, postupně se přidává třeba k nepoznání změněný Paul Resier. Je to sice z Hollywoodu, ale celé je to takové že života. Sandy je učitel herectví, není žádnou velkou hvězdou, ale zároveň žije takový ten herecký život, i přes svůj věk má stále chuť na ženský, alkohol atd... Ve třetí sérii už není Arkin, a nahradí ho Kathleen Turner, která kdyby dneska chtěla hrát Chandlerova otce, tak už se ani nemusí maskovat, kam až se může člověk dopracovat...  Třetí řada už není mnohdy ani tak vtipná, jako spíše melancholická.... Napříč seriálem potěší všemožná camea velkých filmových hvězd (Nejlepší určitě Morgan Freeman). Pokud chcete vidět, jak si užít podzim života v LA, tak jste tu správně. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"I’m not a pedophile, I’m an actor." Douglas s Arkinom v seriáli z produkcie Chucka Lorreho (bez laugh tracku, thank gawd) potvrdzujú status hereckej extra-triedy. Vtipné, citlivé, miestami pichľavé a dojemné, no nie tým slizkým podbízivým spôsobom, akým TV produkcie kŕmia segment 50+ jak na bežiacom páse. Rozhodne to nie je zaprdené a šikovne to reaguje na trendy v spoločnosti, napr. cez občasné racial/gender konflikty postáv. Obsadenie na úrovni, v menších úlohách sa tu mihnú aj ikony ako Elliot Gould alebo Danny DeVito. Fakt luxusný binge-watch pre vyzreté publikum so slabosťou pre kvalitne napísané dialógy a charizmatických hercov. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Dva studenti v Sandyho herecké škole hrají scénku ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), který napsal, stejně jako Kominského metodu, tvůrce a scenárista Chuck Lorre. (Miro_CZ)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) jezdí v automobilu Mercedes Benz 280 SE Convertible z roku 1968. (xisp)
  • Približne v polovici epizódy sledujú Mindy, Roz, Sandy a Martin film Barryho Levinsona Bistro (1982) a rozprávajú sa o hercoch na obrazovke. Jedným z nich je aj Paul Reiser - predstaviteľ Martina Schneidera sa teda pozerá na seba samého. (mijec)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama