Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (96)

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že je to jeden z najlepších seriálov, aký som kedy videl. Úžasné herecké výkony Michaela Douglasa a Alana Arkina sú na nezaplatenie. Vedľajšie postavy Mindy a zvlášť jej priateľ Martin boli skvelou súčasťou tohoto seriálu. Musím vyzdvihnúť i Dannyho DeVita a Morgana Freemana, ktorí si tu tiež zahrali a mňa nesmierne potešili a pobavili. Je to seriál plný vtipov, gagov, ale i emócií. A presne toto je moja šálka kávy. Budem sa k tomu v živote určite vracať, už len preto, že to má tak málo epizód. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Výborný seriál, kterému po pár dílech musím dát vysokou známku a je možné, že se po dokoukání dostane i na plný počet. Sice ještě nemám ani padesát, ale plkání a příběhy hlavního seniorského dua mě dost baví a je mi blízké. Myslím si, že s nadsázkou a trochou satiry se dá dělat sranda z mnoha věcí a kritizovat současné všeobecné společenské problémy a nešvary. Doufám, že seriálu nedojde dech a po dosledování třetí série ještě něco dopíšu. Rozhodně je to i herecky kvalitně obsazený seriál a jsem rád, že se ti staří kvalitní neodhazují do starého železa a je tu místo i pro několik zapomenutých hvězdiček. Addendum po 3.sérii: opravdu nakonec přidávám ještě hvězdičku navrch, i když Alan Arkin v poslední dost chyběl. Naštěstí Michael Douglas dostal docela fajn parťáka v podobě osvědčené Kathleen Turner ;-). Neubyla naštěstí všudypřítomná sebeironii a reflexi stárnutí si seriál udržel. Doporučení je jasné a vypadá to, že tentokrát zůstane jen u tří sérií. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Skoro se mi to zdá jako osobnější dílo Chucka Lorre. Všichni stárneme a tento seriál ač vypadal nijace, tak dokázal do sebe vpustit skoro až český bizarní humor. Ten se dokáže pomocí dvou skvělých herců, kteří hrají skoro až sami sebe ve svých pozicích proměnit v celku zábavný a velmi vtipný počin. Takový, který vás donutí se i zapřemýšlet nad krásou života i v pozdních letech. Jeden z mála seriálů, u kterých si nedokážu představit, že by neproběhla další série. 2. série: Bál jsem se pokračování. Zároveň jsem byl zcela natěšený. Nedokážu to vysvětlit, ale The Kominsky Method ve mne nechal určitou poetiku a háček, který mi plně stačil k tomu, abych čekal velmi trpělivě a s nadšením. A ono se stalo. Přišlo a odešlo. Ale to mezi tím bylo k nezaplacení. Seriál odstartoval svým klasických gerontovským humorem, situacemi a skoro až černými situacemi, které ho provázeli skrz naskrz a udělali z něj událost roku. S postavami jednoduše žijete. Chcete vědět, co bude dál a fandíte jim, jak jen můžete. Jsou totiž autentické, vtipné a jednoduše živé. Je to tak nějak jako koukat na obraz z reálného života. Občas se objeví něco mimo, ale jde o tak malou věc, že ji skoro ani nejde zmínit. Protože si člověk na nic ani nevzpomene. Lorre našel v sobě něco starého, nevysloveného a skvělého. Něco, co bude jeho opus a má k tomu nakročeno. Jednoduše nádhera. 3. série: Asi není potřeba si mazat med ani Dr. Peppera kolem huby. Něco tu chybí. Jako kdyby ta show  postrádala něco nebo někoho, kdo by byl nedílnou součástí a částí onoho kouzla. Ano, dojde vám to hned v první minutě. A tak trochu to bolí. Hned se nabídne otázka, zda je tedy toto vůbec nutné. Ale tak trochu by nebylo od věci to zakončit. Ale jak. Je až smutné jak moc to připomínalo smrt Charlieho Sheena v Dva a půl chlapa, kdy postavy, které dříve byli spíše neutrální nebo i kladné se pro potřeby dramatu stávají zbytečně záporné. Obecně mnoho situací v seriálu se zdá být vágních a skoro až nevtipných. Nikdy nemůže popřít, že duo, které vládlo prvními dvěma sériemi bylo bezkonkurenční. Zde se našla menší záplata v exmanželce, což potěší fanoušky, ale i tak je to trochu cena útěchy. Znouzectnost. I když to občas funguje, je to trochu dojezd. Celou třetí sérii bych tak trochu jako dojíždění ke křižovatce na neutrál. Nějak to funguje, ale není to úplně obvyklé. Smutný příběh dokonalého seriálu. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Ťažko uchopiteľný seriál. Na Facebooku som si pýtal tip na dobrý sitcom a FB priateľ mi poradil Kominského metódu - vraj to sitcom nie je, ale produkoval to Chuck Lorre. Ja som vždy - keď som mal obdobie sledovania seriálov - rád na preskačku kombinoval dramatické seriály a sitcomy. A v tomto prípade je problém, že Kominského metóda nie je ani komediálny a ani dramatický seriál. Je to odľahčený vhľad do starnutia. Najprv som si hovoril, že nebyť Douglasa, nemá cenu to pozerať. Neskôr som si obľúbil aj Arkina a jeho vzájomnú chémiu s Douglasom. Problémom je záverečná - tretia séria. Koniec druhej série to ťahal zjavným smerom a to k boju Sandyho s rakovinou a pomoci jeho najlepšieho kamaráta Normana. No Arkin sa rozhodol, že tretiu sériu už nedá, jeho postavu nechali umrieť a vydali stanovisko, že to bolo od začiatku tak plánované. A tak sa Sandy z rakoviny zázračne vylieči, vykúpenie nachádza v uzmierení s exmanželkou, kde pre zmenu zas ona umiera na rakovinu a napokon obrovská životná satisfakcia pri preberaní Emmy (tento motív Chuck Lorre zopakoval z TBBT, ktorý sa končil Sheldonovým preberaním Nobelovky). No problémom tretej série okrem citeľnej absencie Arkina je to, že sa to stalo mnohokrát fraškou a mnohé postavy zradili svoje charaktery (Normanova milenka, dcéra aj vnuk, Mindyin starší priateľ, atď). P.S. Seriál bol požehnaný mnohými hviezdnymi epizódnymi rolami, no mne paradoxne najviac ulahodil Elliot Gould. Je to jeden z najvtipnejších a najnedocenejších hercov Hollywoodu. Všade, kde hral, bol skvelý - či už ako otec Rossa a Monicy v Priateľoch, alebo ako Ezra v Rayovi Donovanovi. A jeho epizódna rola bola skvelá, megavtipná a prial by si ho ešte niekde vidieť. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nikdy nebyl mým oblíbeným hercem, ale tím, co tady předvádí, mě ohromuje.A vůbec celý seriál je to nejlepší, co z Ameriky za posledních pár let vypadlo. Možná, že před 10 lety bych se tak nerozplývala, ale s přibývajícími lety jsem si vychutnávala všechny scény a každý další díl mě příjemně překvapoval. Bála jsem se další série, ale zbytečně. Byla snad ještě lepší než ta první. Neskutečně zajímavý scénář a vynikající Alan a Michael. ( Může mi někdo vysvětlit, proč je Michael uveden až na třetím místě, když je v záběru nejčastěji ? ) Abych jen nechválila, tak ve druhé sérii mi nepřipadl moc povedený Alan ( 80 let ) jako řidič v rušném velkoměstě a taky okamžité přijetí náhle se zjeveného vnuka ze scientologické církve mělo poněkud přehnaný závěr .Naopak velmi zábavná byla epizoda Michaela s Cialisem. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Približne v polovici epizódy sledujú Mindy, Roz, Sandy a Martin film Barryho Levinsona Bistro (1982) a rozprávajú sa o hercoch na obrazovke. Jedným z nich je aj Paul Reiser - predstaviteľ Martina Schneidera sa teda pozerá na seba samého. (mijec)
  • Budovu, ktorá poslúžila ako kulisa vonkajšieho priečelia hereckého štúdia Sandyho Kominskeho, nájdete v Los Angeles na adrese 6361 Selma Ave. (mijec)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama