Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kara (Elizabeth Roberts), zdravotní sestra a svobodná matka, se stěhuje se svými dvěma dětmi z velkoměsta na poklidný venkov, do domu postaršího muže (Bruce Davison), o kterého se musí postarat kvůli jeho roztroušené skleróze. Jejich stereotypní život naruší Jesse (Arman Darbo), když v domě nalezne starodávný artefakt, kterým vypustí do našeho světa děsivou a smrtící hrozbu. (Hernycztek)

(více)

Recenze (29)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pavouk vypadal odporně a já miluji horrory s pavouky. Jenže tohle bylo spíše drama o feťačce, která práškami řešila své problémy a stahovala na dno i ostatní. Jako horror slabé, žádná krev, minimum mrtvol.... a škoda, s pavoukem se daly dít věci :-) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Solídny pavúčí teror. Tentokrát temnejší, bez odľahčení či vtípkov, ktoré sú v tomto špecifickom subžánri častým javom. Rodinná linka trochu zatieňuje tú hororovú, miestami sa to vlečie a tempo kolísa, ale ináč je to spracované dobre a pavúčie efekty vyzerajú pôsobivo & nepríjemne. Keby bola atmosféra po celý čas taká silná ako v záverečnej tretine, tak hodnotím vyššie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh rozbité rodiny se definitivně zvrtne, jakmile na scénu nastoupí pavouk. Hysterická matka na práškách žije výčitkami kvůli tomu, co způsobila. Ty se postupně mění v noční, tedy denní můry, a když se o slovo přihlásí pavoučí bohyně, tak vše splyne v jedno. Snímek s pěknou kamerou, atmosferickou hudbou a neustálým napětím nesází na prvoplánové efekty, nýbrž na tajemno. Ano, nabízelo se jistě krveprolití, ale tentokrát nebylo nutné, byť na krev a sliz také dojde. Potěšilo mě, že místo pixelů převažují mechanické efekty. Ač mám pavouky rád, tak vědomí, že se každou chvíli někde objeví obří noha, posilovalo napětí více, než kdyby za rohem číhal bubák. Jistě, postavy byly chvílemi na zabití, ale na druhou stranu i tak to v životě chodí. Denise Crosbyová v roli šerifky dala vzpomenout na doby, kdy coby pohledná matka čelila hrůze ve Řbitovu zviřátek. Za příběh (ano, nijak originální, ale nechť) dávám 3*, pavouci mají jednu samostatnou navíc. A po titulcích ještě kratičká scénka s pavoučátky... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další promarněný potenciál a další sterilní příspěvek do žánru, který by přitom měl být hororovou jistotou. Itsy Bitsy není řemeslně k smíchu a místy potěší spojením prostředí Conjuringu a hrozby v podobě osminohé stvůry, ale většinou je nudný a nenápaditý až hanba. Mezi čtyřmi hlavními postavami jsou dvě děti, jimž se nemůže nic stát, a scénář zajímá více zdrogovaná a nešťastná matka než strašidelné hnízdo z pavučin. Ztráta času. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s pavúkmi a oceňujem, že tu bola humorná stránka potlačená a že film vsadil na vážnejšiu kartu. No ale ten príbeh... ten vážne za nič nestál. A čo sa týka hororových prvkov, čakal som lepšiu prácu s pavúkom. Jediné čo za niečo stálo bol samotný pavúk, ktorý bol urobený pekne, škoda že sa to v scénkach s ním vôbec nevyužilo. Podpriemer. 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak teď hejt půjde asi do mě, ale tohle mě bavilo dost. Hlavně neuvěřitelný respekt režisérovy/producentovy/scénáristovy Gallovy protože tohle je konečně film o pavoukovy který není digitální. Pavouk tady je dělaný s láskou a ručně. A já z toho stříkal, teď nastane ale problém. Tedy problémy a ty jsou dva. 1) Pavouk je ukázán málokdy je tu všehovšudy 7-10 minut což na to jak dobře vypadá je málo. No a za 2) příběh který je zbytečně zdlouhavej. Proč prostě neudělat to co Arachnofopie která měla jednoduchý příběh? No nic nebudu zdržovat, tohle mi bodlo a režiséra budu rozhodně sledovat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Gotická atmosféra a výborné herecké výkony. Aby to na vás fungovalo, musíte být trochu arachnophobičtí. Tento thriller nabízí trochu více než nízkokalorický nápoj. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já pavouky rád a to hodně a když tady nebyl zrovna originální tak příběh spojeny s legendou se mi líbil. Herecky to ušlo, slabý ale přeci zajímavý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Fakt mě štve, že se musím furt opakovat, ale když se furt opakují i rejžové a scénáristi, nemám jinou možnost. Protože co jinýho bych k tomuhle mohl napsat, než že se zase jedná o pseudohorror s otravnými fakany, kteří kdyby v něm nebyli, byl by to hodně slušnej čtyřhvězďák. Nebo kdyby ti fakani aspoň byli typově podobní fakanům třeba a la Orphan nebo Sixth Sense (jak mě teď v rychlosti napadá). Ale ne, ona je to opět roztomiloušká holčička (u všech ďasů jak mi tahle šišlající kreatura s jejími fairy wings pila krev) a její statečný starší bráška (předčasně dospělý přemoudřelý hezoun). A samozřejmě nechybí statečná maminka-bojovnice. Pro koho se tyhle únavně šablonovitý sračky proboha furt točí?? Pro ženský na mateřský nebo pro senilní důchodce? To sotva. Nebo pro náctiletý poseroutky? To leda. Co na tom, že mámí je tentokrát šeredná smažka, která baští klepky jako lentilky, stejně je celej tenhle spektákl stokrát vymlácená sláma. Slabá druhá za slibné entrée se sjetými indiánskými nekrofily a za pavoučí scény. A kdybych třeba byť jen na okamžik uvažoval nad třetí hvězdou, zrůdný závěr by mě z toho spolehlivě vyléčil. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh o matke roka, ktorá nič ine nerobí, len sa kŕmi tabletkami a na deti ma malo času a i preto ju jej syn patrične ignoruje. Ako horor veľmi slabé, psychológia občas fungovala i keď sa jej tu dával aj veľký priestor, na pavucika sa dobre pozeralo i na jeho brloh. Lenže je tu malo mrtvých, krvi skoro vobec a i to malo, čo sa tu deje s pavúkom je mimo zaber. Určite sa to mohlo spraviť o niečo zazivnejsie, je tu veľa hluchých miest. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu... Vypadá to, že 90%rozpočtu padlo na dost povedeného pavouka a už jaksi nezbylo na to všechno ostatní co tvoří kvalitní film (nebo třeba jen horor).. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Itsy Bitsy“ po stránce dějové nemá moc čím překvapit. Popravdě jsem si říkal, že by možná bylo lepší, kdyby to byl díl seriálu jako „Supernatural“, kde by byl děj více nahuštěný, méně roztahaný a bylo by to údernější, s lepší atmosférou. Ale díky tomu, že jsou pavouci velmi dobře provedeni, je tohle něco, co i přesto dobře funguje. Tohle je horor, který se dá sledovat. Pokud tedy netrpíte chorobným strachem z pavouků. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Další promarněný potenciál, který by přitom měl být hororovou jistotou. Pavouk vypadá dobře , je vidět že tvůrci si s ním daly záležet . Mezi čtyřmi hlavními postavami jsou dvě děti, jimž se nemůže nic stát, a scénář zajímá více zdrogovaná a nešťastná matka než strašidelné hnízdo z pavučin ( což mě štvalo ) . Pavoučích filmů moc nevzniká , tak aspoň něco , ale jinak škoda , s pavoukem se mohli vyřádit vííc ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil od té doby co jsem viděl trailer. Bohužel přišlo zklamání jelikož pavouk zde skoro není a většina filmu se věnuje problémům mezi matkou a dvěma děckama. Pavouk sám (prej pavoučí královna a bohyně jasně) se zmůže jen na vraždu dvou lidí z toho jedna stojí za prd a druhou radši ani neukážou. Pro arachnofobiky akorát pro ostatní hororové nadšence spíše zklamání. 40 procent. ()

TommyZR 

všechny recenze uživatele

Pavoučích hororů není zase mnoho ale po Arachnofobii, což je asi zatím nejlepší horor s pavoukama co jsem zatím viděl mě po delší době tento snímek překvapil. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Horory kde jsou zvířata a nebo nějaká havěť mám rád ale tady je to prostě hrozně špatný. Triky hrozný, scénář hroznej a strach ani úzkost toho, že by na vás někde něco mělo skočit z toho filmu nekouká. Jediný co se vám po dokoukání tohoto filmu stane je to, že se osypete protože jste se na to vydrželi koukat. 15% ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

potencial to malo. ale prvu hodinu sa takmer nic nedeje, a ked uz ukazu pavuka, striedaju sa dobre a zle triky. umrtia ziadne, poriadne finale ziadne.. 30% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Itsy Bitsy je z pohledu kvality slabší průměr, takže je aktuálních 40% odpovídajících, ovšem budeme-li to porovnávat s jinými pavoučími horory, tak najdeme jeden jediný, který je na tom lépe, a to je čtyřicet let !! stará Arachnophobia. Pokud vám tedy jde čistě o reálnost pavouka, nenechte se odradit hodnocením a jděte do toho, protože nic lepšího neseženete. Když to však vezmeme z filmařského hlediska, tak je to zklamání ze zabitého potenciálu. Nejsou tu příliš sympatické postavy a chyběla mi atmosféra v první hodině. Vyčíst musím také absenci jakéhokoliv napětí u scén, kde by mělo být. K tomu to má nezáživný děj, kterému ani trochu nepomohla dlouhá stopáž, která měla být o dvacet minut kratší. Zkrátka to chtělo ubrat na nudných dialozích a přidat více pavouka, na kterém měl být celý film založený, případně přidat gore a krev, kterého tu bylo trestuhodně málo. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušný pavoučí horror, který sází výhradně na tísnivou arachnofobickou atmosféru, a zcela se distancuje od pokleslých "creature feature" stylizací, a nutno říct, že v tomto ohledu docela boduje. Poctivě ručně dělaný model pavouka, velkého asi jako kočka, působí nepříjemně a zároveň dostatečně realisticky, a i když s ním protagonisti nejsou vysloveně izolováni od okolí bez možnosti úniku, scénář mu je docela dobře přihrává do cesty. Nicméně problém je, že tato linie zaujímá ve filmu až druhé místo, v prvé řadě jde o rodinné trable matky samoživitelky, která má co dělat se sebou, svými traumaty a závislostmi, a sotva tak zvládá své dvě děti. Tyto konflikty jsou rozehrány na naprosto banální a xkrát viděnou notu a okolo většiny postav staví neproniknutelný "plot armor", takže víceméně odpadá napětí a obavy o jejich osud. V tomto ohledu naprostá rutina, která nedovolí jít s hodnocením výše, byť potenciál tu byl. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dobrych hororov s pavukmi je velmi malo a aj preto ma potesilo,ze sa opat po dlhsej dobe nejaky objavil a moje dojmy su zmiesane,malo to lepsie chvile,ale aj tie slabsie,pavuk vyzeral hrozostrasne,po hereckej stranke to bolo fajn,len skoda,ze to nebolo viac krvavejsie,brutalnejsie a aj atmosfera nebola idealna,no aj tak je to jeden z tych lepsich kuskov...:-) ()

Reklama

Reklama