Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hranice mezi vášnivou láskou a destruktivní posedlostí se v případě Varyi a Nikolaje ukáže být velice tenká. Snímek nám předestírá zničující dynamiku jejich bouřlivého vztahu, kde se pravá láska a naděje potýkají s destrukcí a zoufalstvím. Hravý příběh, v němž si viník s obětí a vyzyvatel s tyranem neustále mění svá místa. Když kuchař Nikolaj zahlédne z kuchyně Varyu sedící na baru, je to láska na první pohled. Řekyně s ruským jménem a Rus Nikolaj najdou jeden druhého v nedefinovatelném městě. Jak ale název filmu napovídá, samotný cit někdy nestačí. Věci, které děláme z lásky, nejsou vždy láskyplné. Tam, kde panuje skutečná láska a vášeň, je také snadné druhého zranit. Nejistota, podrážděnost a dokonce i násilí dřímají pod povrchem. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Jen láska nestačí. Tak určitě, řečeno sportovní terminologií. Zvlášť když se odehrává mezi dvěma psychicky labilními jedinci, kde navíc ona má mimořádně vyvinutý sklon k hysterii. Ale o to nejde, důležité je, aby se povedlo tohle ničím nové téma prozkoumat aspoň trochu neotřele a zajímavě. A to se, myslím, bohužel nepovedlo. Celé je to takový víceméně zaměnitelně seřazený sled jednotlivých scén, které jsou samy o sobě většinou skicovité, na úrovni etudy... Výsledkem je dost monotónní sinusoidní střídání projevů lásky a nesnášenlivosti. Holt zdaleka ne každý scenárista a režisér, v tomhle případě scenáristka a režisérka, může být Ingmar Bergman, popř. - v jiném žánrovém zpracování - Věra Chytilová nebo Agnès Vardová. Jen ambice nestačí. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2015. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kamerou, ale především příběhem jsem si ze začátku zavzpomínal na Larse von Triera. Počátek vztahu Varyi a Nikolaje vypadá velice zajímavě, stejně tak jeho postupný destruktivní vývoj. Jenže, věčné opakování problémů filmu neprospívá, i když to vlastně o ničem jiném není. Přesto jsem čekal na nějaký posun, nebo něco co mě překvapí a nic takového nepřišlo. A nepřišlo to ani ve finále, před nímž jsem přeci jen hodně přemýšlel o tom, jak to všechno může dopadnout... žádné překvapení. To je po slibném rozjezdu a pro mě zajímavém tématu tak trošku zklamání. 60% ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama