Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Portrét dokonalého profesionála a gentlemana. Jeho vzpomínky, vyprávění kolegů a přátel Gabriely Osvaldové, Kateřiny Kornové, Ondřeje Soukupa, Petra Jandy a dalších. V českém showbusinessu není syntetičtějšího a novátorštějšího  umělce. Dokonale propojuje zpěv, tanec a herectví. Vždy jako by byl s naprostou přirozeností v něčem o krok napřed – ať už svojí tvorbou, tak třeba i stylem oblékání. Jméno Jiří Korn znamená profesionalitu, preciznost, dokonalost a eleganci. Jiří Korn je všestranný umělec, který se po několik dekád drží na vrcholu popularity. Upozornil na sebe už v Rebels a Olympicu a vzápětí se velmi rychle a přirozeně prosadil jako sólový umělec, který umí nejen zpívat, ale také skvěle tančit a stepovat. Brzy se projevil – možná nečekaně – i jeho komediální talent (Možná přijde i kouzelník) a herecké dispozice (Honza málem králem, Anděl svádí ďábla, Hranaři ad.). Svoje všestranné nadání uplatnil i v muzikálových rolích (Les Misérables, Dracula a mnoho dalších). Jeho životem prostupuje neustálý pohyb – kromě jeho povolání i v soukromí: ať už je to golf, kulečník, bowling, kolo ad. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (2)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jiřík (před dávnými lety po koncertě Rebels jsem si s ním, při žádosti o autogram, podal ruku, takže zajisté uznáte, že si mohu dovolit ho takto familiérně oslovovat :D) Kornů je úkaz, pán, solitér a chameleon, který je vždy o několik kroků před ostatními. Znáte snad někoho jiného z našeho rybníčku rádoby celebrit, kdo se započal svoji kariéru v éře bigbítu, aby posléze před televizními kamerami jen tak mimochodem během interpretace své písně skočil salto vzad? Déle tu máme step, epizodu v legendární kapele Olympic, moderování zábavného cyklu i hudebního pořadu, muzikálové a filmové role, módní výstřelky, kulečník na celorepublikové úrovni, účinkování ve vokálním kvartetu.......radši budu končit, abychom tady nebyli do večera. Tohle je Jiří Korn, postava, která u nás není rovno a která si svůj medailonek stoprocentně zaslouží.......i když díky jedné z jeho tváří (té popíkářské) není, pro nás s "duševním čírem" tak atraktivní. ()

subic 

všechny recenze uživatele

TV Barrandov začala někdy v roce 2011 vysílat cyklus Tajemství (k tomu dodávám slavných). Cyklus v podstatě navazuje a kombinuje to, co dělá Česká televize ve svých pořadech Příběhy slavných (dnes už nežijících) a 13. komnata. Prvním dílem bylo, pokud se nemýlím, Tajemství Jiřiny Švorcové, ženy za pultem, po kterém následovalo Tajemství Jiřiny Bohdalové. Tentokrát přišel na řadu multitalentovaný Jirka Korn. Jako děcko si ho pamatuju z osmdesátek jako zpěváka a moderátora kouzelníka. Protože v devadesátých letech téměř vymizel z televizních obrazovek, tak jsem se kolikrát ptal, co vlastně dělá. A protože nejsem notorický návštěvník všech možných muzikálů, zde mi dali odpovědi. 70% ()

Reklama

Reklama