Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

pekas 

všechny recenze uživatele

Pořád nablejskaná kravina, stejně jako jednička. Jen možná o chloupeček lepší, someliér, krejčí byli osvěžující, stejně jako recepční z Continentalu. Cameo Franca Nera taky potěšilo. Před pár dny jsem si párkrát pustil Pěst legendy a ve srovnání působí Johnovy akční scény poněkud toporně až směšně. Za mě pořád jen tři hvězdy, jako jednička, jen nějaké procentíčko nahoru. 56% ()

ervina 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem zase někde jinde než ostatní. Začátek vypadal slibně, ale v půlce jsme zjistili, že nás to vlastně nebaví. Akční scény jsou moc dlouhé. Kdyby měl film 90 minut, tak bych neměla nic proti. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce, lokace, postavy... a poslední scéna v místnostech se zrcadlovou projekcí - paráda. Jen smysluplnost i odlehčenost příběhu oproti jedničce silně pokulhává. | 08/2017 ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tak to bol ku.va riadny nárez! Tak nápadito a prehľadne natočenú akciu som v klasickom akčnom filme nevidel dosť dlho. Pasáže v katakombách a zrkadlovej galérii sú stelesnením dokonalej akčnej scény, ktorej nechýba drive, nápad ani hutná atmosféra. Rovnako tak aj choreografia kontaktnej akcie znásobuje adrenalínový zážitok. Vizuálnu stránku efektne doplňujú štylizovane ladené expozície prostredia a dynamický soundtrack skvele pasuje do nálady filmu. Nuž a Keanu v hlavnej úlohe je skutočným ťahúňom, ktorému fandíte za každých okolností. Len škoda, že filmu chýba výraznejší nosný motív príbehu a trochu emocionality by tiež neuškodilo. Beztak, na dvojku som bol len zvedavý, ale na trojku (ak bude) som natešný. 80%. ()

lucky.loo 

všechny recenze uživatele

Asi už začínám být na tyhle čistokrevné akčňáky trochu starý. Scény s přestřelkami ve mě evokovali Equilibrium, byli celkem zajímavé, ale vše příliš prvoplánovité. V tomto žánru nejde ale asi příliš jinak. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl hnedka navazuje na poslední události z prvního dílu. John po dokončení svého cyklu se vrací zpátky, jen aby zjistil, že se dostane do dalšího cyklu, ze kterého už není cesty zpátky k poklidnému životu. Poté, co dokončí svou pomstu na ruské mafii, objeví se tu prozměnu mafie italská a nejen ta. Opět se to drží svou úroveň z jedničky a je vidět, že Johnovi začíná být kvůli jeho únavě ze zločineckého světa všechno jedno a proto udělá mnoho nemoudrých rozhodnutí. Akce si drží svou úroveň a dramatičnost se postupem filmu pomaličku navyšuje až do extrémních výšek, kdy to nejlepší si asi užijeme ve třetí části. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Opět klasická střílečka, jen o poznání lepší něž jednička. Mnohem zajímavější scénář, skvěle natočené akční scény, drsné, otevřené finále, ale především naprosto fantastická hudba. V tomto žánru patří Wick rozhodně mezi špičku. 82%. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

No to nene. Jednička má 74% a dvojka 77? Dívali jsme se na stejný film? To opravdu jenom mně (a kolegům z práce, kteří souhlasili) přišla už dvojka přehnaná? SPOILERY: Komorní atmosféra odpálená do vesmíru, z uzavřeného syndikátu je světová záležitost, do které jsou zapletené i drsné maminky se svými kočárkami. V prvním díle kolem "Baby" Johna "Jagy" Wicka chodí po špičkách i nebezpečný mafiánský boss a tady z něho mají srandu děti na pískovišti? "Nejši ty Šon Fik?" Hele... Světlý místa se najdou, ale je jich po čertech málo. První díl využil svůj čas do mrtě a člověku oči přecházely (z leva do prava). Tady je akce tolik jako bullet timu v celé trilogii Matrix, což je prostě ZBYTEČNĚ MOOOC. 2*. Za snahu. Uvidíme, s čím přijde trojka. Nejlepší hláška - Laurence Fishburne. "Neviděli jsme se někde? Je už to dlouho..." A já na to: "Jop, kámo, poznal´s mě. Matrix!! Je všude!!" :-D :-D ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Asi som ešte nevidel film, ktorý je pokračovaním, a pritom tak zhodným filmom ako s prvým dielom. Úplne rovnaké, takmer kópia. A preto búdu chvály a výčitky vlastne totožné ako pri jednotke. Akcia stále kvalitná (prvá akčná sekvencia s krycím názvom automobilový pinball alebo zrazte si svojho kaskadéra, nie a nie končiť a nemala chybu) ale i keď je to takpovediac rovnaké, hodnotenie bude nižšie. Nepáčila sa mi prílišná komixovosť, bolo síce vtipné sledovať ako sa John pripravuje na akciu v špecializovaných obchodoch, ale vylepšenia v štýle Jamesa Bonda mi nešli do témy. Časom aj to kosenie nekončiacich zástupov mafiánov a zabijakov ako vo videohre prestane baviť, v akokoľvek atraktívnom prostredí sa odohráva. Súbojom s "bossmi", jeden na jedného, ale šťava nechýbala. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, příběh je o trochu rychlejší než prvotní díl, ale i tak tomu nemohu dát plný počet, není to ten typ filmu, kdy bych byl unešen námětem a nápadem. 4*. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Za Morphea a to moře sirotků jedna hvězda dolů. Za to, že to (kromě Morphea) nenudilo a bylo to natočené prostě výborně čtyři zůstávají. Pokud máte chuť na akční filmy, tak myslím, že tohle je solidní hostina. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nerozbitnej Jeník se jede podívat na Franca Nera. A pak už se jen zabředává do čím dál víc průhlednějších problémů. Navíc už začal bejt i neprůstřelnej a zaminky k zabíjení kohokoliv kdekoliv přestali produkci zajímat už dávno. Fetišisti přes zbraně a klišé auta si zase užijou. Cákance krve ukradli filmaři z games. K tomu hipsteři se samopalama kochajíci se uměním v galerii a jedna zlá lesba. Jo a Morfeus mu místo pilulí dal 7 včeliček. ()

Hawkey15 

všechny recenze uživatele

John Wick (čti Shroud) není zase tak dobrej, to už je jen tak slavný, že na něj nabíhá kde jaký stream sniper :D ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Neviem patrične zhodnotiť strih, kameru a celkový vizuál, obzvlášť v kontexte akčného žánru. Viem povedať, že genialita sveta Johna Wicka, tkvie v tom, že nechá diváka domýšľať si viac, ako ukáže. Takisto dokážem popísať, ako som sa cítil, keď som uvidel starú dvojicu znova pokope. Keby nie totálne odporne vyzerajúce pohyby Keanu R., snáď aj za 5. ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama