Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Pokračování Johna Wicka nijak neriskuje, sází na jistotu, a tak jsem si stejně jako u prvního dílu mohl kochat fantastickou akcí, které nechybí výtečná choreografie a je takřka dokonale nasnímaná (potvrzuje to hlavně pasáž odehrávající se v zrcadlovém bludišti). Bohužel si ale tentokrát musím rejpnout do příběhu, od kterého jsem samozřejmě nic nečekal, ale v některých scénách (a že jich nebylo málo) je strašně cítit jeho banalita a nesmyslnost, což jsem třeba v jedničce zas až tak nevnímal. Stejně tak už mi místy vadilo to, jak John zkrátka nemůže kvůli scénáři umřít, kvůli čemuž mi byl občas docela otravný. No, teď jsem tu celkem dost kritizoval, ale i přes to Johna Wicka 2 ohodnotím kladně, protože i když bych mohl stále více hnidopišsky rejpat, tak se stejně jako v případě prvního dílu jedná o výborně řemeslně zvládnutý akčňák, který jsem si i přes ty zmiňované mínusy užil a nakonec mu dávám 75%. || Po druhém shlédnutí musím víceméně souhlasit s mým názorem, avšak oželel bych kritiku scénáře, který mi tentokrát tolik nevadil a naopak jsem si i celkem užíval budování zabijáckého světa nejen okolo Hotelu Continental. Takže finální známku zaokrouhluju na 80%. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Recyklace + realizace historek z minula (to vymyslel proboha kdo?), mýtický nádech pryč (JW je najednou jen jedním z mnoha, pravidla se porušují atd.), parádní scéna s tunelem, výborný barvy. Doufam, že trojka tomu vrátí zase trochu originality. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Baba Jaga 2. Dvojka je ještě vypiplanější než jednička. Keanu má opět zatřené šediny, takže 53 by mu tu snad nikdo nehádal. Dvojka začne hned tam, kde jednička skončí, Rusáci mají stále ještě jeho auto. A pak už se musí jen splatit dlužní úpis, a to i za cenu spáleného vlastního domu, protože to je jedno ze 2 základních pravidel hotelu Continental. Je to tentokrát vlastně past na Babu Jagu, musí splnit úpis, to je zabít šéfku italské mafie přímo v Římě, která je členkou 12ičlenné rady "elitního" klubu hotelů Continental. Ale bratr objednatel, který chtěl její místo v radě, ji pak zároveň chce pomstít, takže se spustí štvanice v New Yorku. Baba Jaga pak sice zabije objednatele a majitele úpisu přímo v Continentalu, ale to zároveň znamená zrušení členství. O to víc se těším na trojku. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako jednička. Ale zde již divák ví, kdo John Wick je, stejně jako všichni padouši. Jen se střílí a střílí a střílí. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,5/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 89%, Audience Score - 85% | FDb.cz - 74,3% | Akční událost posledních pěti let... Reeves si konečně po letech, kdy se hrabal v žumpě a nedokázal se vymanit ze škatulky Nea (mimochodem skvělé camea Fishburnea a Nera) a Constantina, našel své místo ve filmovém světě a roli, která je mu ušitá na míru, podobně jako Johnův oblek ;) ... Elegantní, stylový, brutální - je až k podivu, jak často se stává, že samotný film je velmi podobný svému protagonistovi. Asi okolo půlky byl film non-stop nadupaná a poctivá akce bez jakýchkoliv náhražek, říkající si o novou éru akčního filmu. Škoda že ke konci své tempo už nedokázal udýchat. 90% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Větší a bombastičtější pokračování, co skromné podmínky jedničky etabluje do výšin promyšleného fikčního světa, který je tajemně a přitom neustále hloubavě zajímavý poznávat. Pravda, ke konci už to vypadá, že na světě neexistuje nikdo jiný, než jen zabijáci (trojka a čtyřka to navíc podtrhují), ale pořád je to akční řemeslo ve vrcholné úrovni, kterou by dnešní Hollywood jen stěží dokázal prezentovat s takovou jistotou, jakou je to předváděno tady. 80% ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Akčná mňamka plná vizuálnych orgii a bojových tancov, ktorej prakticky niet čo vytknúť, ale trojka je u mňa vrchol celej série, pretože pre svoj ,,wau efekt" nevyužíva len tradičné prestrelky. Za mňa 80%. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akčního filmu lahůdka. Skvěle natočené bojové scény, skvělá prostředí (katakomby, zrcadlové bludiště). 70% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Návrat Johna Wicka, ktorý chcel byť už mimo, ale pravidlá hry nejdú porušiť. Dobrý návrat hlavnej postavy, kde ani tento diel nezaostáva v ničom za pôvodným filmom. ()

DrSixhead 

všechny recenze uživatele

Jelikož je tu čtvrtý JW, tak jsem si musel dát celou trilogii. A ačkoliv je ve druhém díle vylepšena akce a obecně je tu vyšší budget celkem znát, stále se jedná o nejslabší díl z trilogie. Avšak stále si zaslouží vaši pozornost skrze kulervoucí soundtrack (John Wick Mode je prostě MAZEC), již zmíněnou kameru a dokonce i lepší herecký výkon samotného protagonisty. Bohužel už záporák není tak zajímavý (nepamatuju si ani jméno). Avšak akce je zde na daleko vyšší úrovni, kdy se pracuje se střihem, bojem tělo na tělo, a dokonce i tlumičovou přestřelku :DD. No co si budem, John Wick je sice stále člověk z masa a kostí, ale realismus zde nehledejte. Ten ale nebyl ani u prvního dílu. 8 neprústřelných vest z 10. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

"Vítejte na výstavě 'Odrazy duše' v newyorském muzeu moderního umění." - Tak když tohle zaznělo z toho tlampače ve finální sekvenci filmu, řekl jsem si, že tohle je přesně ta věta, která vystihuje celou podstatu série filmů o Johnu Wickovi. Ano, je to skutečně tak - týpek, který oddělal u baru tři chlápky pouhou obyčejnou tužkou odněkud z papírnictví je zpět, teda pardon týpek - John Wick. A zdá se, že je zpátky mnohem neprůstřelnější než minule, což když vezmu v potaz informaci, která se píše zde v zajímavostech, že se film odehrává 4 dny po jedničce je poněkud zarážející. Ve výsledku to ovšem nevadí a vlastně je to i celkem pochopitelné, když má pověst jednoho z nejlepších. Nicméně, druhá kapitola Johna Wicka působí spíše jako takový dovětek prvního dílu a 1. část dílu třetíhoVlivem tohoto film vlastně ztratil takový dojem plnotučného pokračování a místy působí podobně asi jako první část posledního dílu Harryho Pottera. Na druhou stranu film společně s předchozí částí tvoří kolem Johna Wicka sympatický svět plný pravidel, které tuto sérii odvrací od propadlišť klišé příspěvků do akčního žánru. Navíc když jsem v recenzi na Johna Wicka žadonil o nějaký důmyslnější příběh, tak po spojení s tímto snímkem jsem se jej dočkal. Teď jen doufám, že se podobně zaklapne i s třetí částí. Změnu hodnocení z původních pěti na čtyři hvězdy ale zapříčila ještě další věc - to ze začátku pomalé nabíraní tempa. Dalo by se říct, že v tomto snímek postrádá kouzlo jedničky, jelikož se začalo více mluvit a to této sérii zrovna moc neprospívá. Jinak ale snímek skýtá vše, co divák očekává a chce vidět od Johna Wicka - špičkově promyšlené akční scény, které jsou natočené velmi přehledně, nově nechybí ani trochu více humoru a film (zde tedy až druhá polovina) příjemně odsýpá. Dále je skvělé, že snímek i nadále zůstává u motivu pomsty a vypsání odměny s astronomickou částkou, který kdyby se změnil, tak už by to prostě nebyl ten v obleku oblečený John Wick. Já jsem byl navíc potěšen, že zůstal zachován onen zajímavý styl střihu, který mě u jedničky dostal. |80%| ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Ešte lepší a akčnejší ako predošlý film. Keanu tu opäť kraľuje po všetkých stránkach. Všetko, čo bolo v jednotke tak unikátne je v tomto filme posunuté o level vyššie. Prestrelky, súboje a opäť tematická a charakteristická hudba to všetko v nádhernom prevedení. Jedna z odlišností je aj zmena prostredia, kde sa tento krát John Wick vyberie do Ríma, kde musí splniť svoju misiu. Veľmi musím pochváliť nápaditosť akčných scén (zrkadlová sekvencia, celá scéna v metre či koncertová pasáž jednoducho dokonalosť), je tu skvelá kamera, výborná štylizácia, neóny, svetlá, (skrátka sa tu nádherne pracuje so svetlom) je tu výborne tempo, ktoré príbeh posúva stále v pred. Postavy tu majú svoj charakter, sú zapamätateľné a chápete prečo robia to, čo robia. Od samého začiatku do konca filmu to šľape a napínavý koniec, ktorý ma nechal vo veľkom napätí nám krásne ukázal smer v akom to pôjde ďalej. (išlo ďalej) Fenomenálne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevidím až takový rozdíl mezi jedničkou a dvojkou. Snad jen v tom, že v pokračování zabije John Wick více lidí. Nájemný zabiják, třebaže leckdy nesouhlasí s daným úkolem, musí konat. Žene ho k tomu přísaha. Holt správný profesionál se neptá, koná. Po prvním díle mohl divák nabít pocit, že J. W. je neporazitelný a jede jako stroj na zabíjení. Tento dojem nemizí, naopak nutně zesílí. Na druhé straně je častokrát zraněn, jenže dokonalý tvrďák bolest nevnímá a i přes ni se dokáže skvěle porvat a zvítězit. Bojové scény opět vypadají skvěle a pravdaže Řím jako exteriéry působí vkusným doplňkem. Neméně zajímavým vybroušeným klenotem je zapojení italské legendy Franca Nera. Všechno ostatní ale působí spíše jako dobře zinscenovaná a připravená počítačová hra na nějakém mistrovství světa PC her. Právě jsme sledovali vítězný tým, který všemi levely prošel jako nůž máslem a právem si došel pro titul. Protivníci odpadají, mrtvých přibývá, John W. triumfuje. Dějová linka je mizerně vymyšlená a nebýt kvalitních herců a dalších již zmíněných atributů šel bych ještě o jednu hvězdu méně. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Prvý diel to určite neprekonalo, do polovice filmu sa dalo temer všetko predpokladať presne tak, ako sa to stalo, scénu za scénou... akčná mastenica, to áno, ale jednotka určite lepšia podľa mňa. Toto už miestami aj pripomínalo Bonda, prípadne rovno Johna Wicka mohol hrať Chuck Norris. No ale podstatné je, že divák dostal presne to, po čo si do kina prišiel. Akcia, pekné ženy, plno hlášok a aj vtipných scén. Herecké obsadenie taktiež nesklamalo. ()

Snowball 

všechny recenze uživatele

Zabával som sa celý film veľmi dobre, avšak jednotka mala pre mňa trošku väčšie čaro. Hoc záverečná scéna a k tomu skvelý soundtrack ma veľmi tlačili dať 5 hviezd, dám aj tak 4, pretože John Wick 1. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Tak tento Wik byl snad tím nejlepším co může akční žánr nabídnout. Naprosto dokonalý scénář propracovaný do všech detailů, upřímně, Johnny se konečně pořádně nasral (taky bych byl nasranej kdyby mi nějakej vymaštěnej makarón vypálil vilu) a tím začal pěkná eskapáda plná kulek, výbuchů, nožů a testosteronu. Kínu byl opět ve svém živlu a i po těch letech po Matrixu se zdá, že ho přestřelky fakt baví. Herecké obsazení nemá chybu a velmi mě zaujala krátkovlasá kráska Ruby. Celý film je naprosto dokonalý, já osobně žádnou chybu neviděl a proto dávám PĚT KULÍ S PŘEHLEDEM!!! ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele

Od Johna Wicka 2 jsem očekával totéž, jako od jedničky. Jen akci, akci a akci. Nakonec to tak bylo, ale JW2 byla ještě 5x akčnější a 30x víc badass. Soundtrack, úhly kamer, herecké výkony a hlavně ta akce. Všechno na 1*! Jonathan. You better walk away . Akční film roku a to bez debat. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn, ale tu uz to na mna nefungovalo, dokonca neakcne sceny (perfektny Stormare, recepcny, smrncovna milfka vo vani...) boli zabavnejsie ako tie akcne. Tu uz ma ten headshot ballet nebavil a posobilo to moc strojene, vsetko v jednom tempe ako cez kopirak. Ja asi uz skor radsej tie viac oldchool akcaky. Ak splacaju trojku, tak tu uz si dam len doma z gauca. ()

praethoria 

všechny recenze uživatele

Film, kde namiesto deja divak moze akurat tak porozmyslat, ktora z tych milion vrazd sa mu pacila, alebo aspon si ju zapamatal. Za mna neskutocny prepadak, prizivujuci sa na jednotke. To ako keby som hral wolfenstein, otvorim dvere do miestnosti,vystrielam, idem do dalsej miestnosti, zase vsetkych vystrielam a dookola furt.Postreh teda z kvazi deja: pri jednej z bitiek reeves este ani nekopol protivnika a noha mu uz vyletela, a sekundu neskor az prisiel kopanec. Skoda casu, neodporucam vidiet. Hodnotenie 1* z 5* ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama