Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

JJzL33 

všechny recenze uživatele

Za mě obdobná kvalita jako jednička. Keanu Reeves je dobrý, tato role mu sedí a člověk mu fandí, záporáci byli lepší než v jednotce. Akční sekvence, souboje a choreografie výborná. Za mě lepší 4*. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Typická dvojka. Víc akce, víc mrtvol, víc všeho... Což o to,akce natočené parádně,ke konci už místy nudí. Jednička byla zajímavá jednohubka,se sice klasickou zápletkou,ale výborně natočenou. Tohle je opravdu akčnější opáčko. Mám pocit,že jediný na této planetě,kdo dokáže poslat Johna Wicka pod kytky je Chuck Norris. 65% ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to už nějak nepobral, ale dobré, měl nového pejska. Zase jednoduchá věc ve stylu rozsekej je všechny s divným koncem. ()

yoho86 

všechny recenze uživatele

Zapletka stejná, příběh skoro stejny, ale je to John Wick. Proste akce s takovou mirou absurdity az se divák musi usmívat a byt spokojeny, ze John zase vsechny rozsekal​. ()

Vaelor 

všechny recenze uživatele

Je to úplně ta samá písnička s pár pozměněnými tóny. Samozřejmě, ten efekt už není takový co u prvního dílu, takže se dostavuje stereotyp. Bojové umění začíná ztrácet noblesu a navíc, co je hlavní, John Wick začíná ztrácet rychlost. Věk nezastavíš a já se nedokážu ubránit pocitu, že kdyby na Johna skutečně vystartoval nějaký ostřílený bodyguard z clubu, tak by bylo rychle hotovo. Hlavní zápletka je tupá, o tajemném světě nájemných vrahů se dozvíte i poslední detail a zjistíte, že to je v podstatě firma jako každá jiná. Akorát nevím, jak asi probíhají náborové pohovory a kde vystavují svoje inzeráty. Děsivými příběhy a rouškou tajemna ověnčeného Johna z prvního dílu se stává už jen prachobyčejný vraždící stroj. Ad absurdum je dovedena představa, že nemůžete udělat deset kroků, aniž by jste nenarazili na nájemného zabijáka. A už vůbec nechápu, proč člověk, co se pořád chvástá tím, že život nájemného vraha chce nadobro opustit, tak nakonec udělá takovou zbytečnou chybu, o jejíchž důsledcích musel dobře vědět (ten jídelní lístek nemohl být až tak obsáhlý). Vlastně to chápu, třetí díl je nutnost a konec je tomu přizpůsoben, ale je to důkaz hlavně malé kreativity scénáristů. Ale za to, že jsem si nemusel přetrpět další úmrtí zvířete, mají u mě tvůrci velké díky. K třetímu dílu nemám radši žádná očekávání a nechám se překvapit. ()

R.A.D 

všechny recenze uživatele

Bylo, nebylo.. Za devatero řekami a horami.. Ále prd! Víte vy co? Když se vám řekne, abyste nesrali furt "Džonyho Strašáka" Wicka, tak se asi moc dobře ví, proč se vám to říká, nebo jste se snad nepoučili v jedničce? "o) Chudák Džony už si myslel, že bude v důchodu krmit nějaké ty labutě (a pak je nechá vychytávat tím svým statným pséčiskem), jenže zas si jeden blb umanul, že mu Džony dluží službu a ne a ne ho nechat na pokoji. Takže milý Džony sice zase zabetonoval bouchačky a ty zabijácké "Krugerendy" ve sklepě, kde má ten svůj "řbitov zvířátek a jiných legrácek", jenže stejně je nevybíravým způsobem donucen zase "pracovat". A ta "práce" - to je vám takový zabijácký balet - radost se dívat. Nádherné a ladné zabijácké vychytávky. Džony je samozřejmě nesmrtelný a kosí jednoho chcípáka za druhým takovou rychlostí, že být to ve hře UT, tak by slyšel pořád "Monster Kill". Myslím, že tohohle Džonyho poslat na blbečky z "daesh", tak budou ještě ten den hledat azyl v OSN. Teda těch pár, co by to přežilo (a ano, to sem nepatří, ale víte, když já nemohl jinak, no..) Po celou dobu sledování téhle ladné akční nádhery, kdy se různí blázni jenom hrnou pod ruky Džonyho, aby spokojeně chcípli díky jeho vychytávkám, jsem trochu zavzpomínal na doby, kdy dávní rekové, jako Arnie, Sly, Chuck a další, nemilosrdně toporně kosili hordy nepřátel a musel jsem uznat, že choreografie akčních scén je opravdu o několik levelů výš. Občas to sice trochu vypadalo jako instruktážní video pro A-tým a speciální jednotku a za některé doslova chirurgicky precizní trefy by se nemusel stydět ani ten nejlepší střelec na světě (a mimochodem - když už máte nůž zaražený přesně v aortě, tak si ho sami nikdy nevytahujte, jinak vykrvácíte a umřete. To vám radím z profesionální zdvořilosti "o) Akční balet na jedné straně je trošičku dehonestovaný občasnou absurditou některých "padouchů", kteří se na Džonyho hrnou zcela bez rozmyslu, jen aby ho dostali za každou cenu. Také nesmrtelnost Džonyho mě přivedla k jedné konspiračce - že Džony je nejspíš bájný Herkules, který se znovu narodil do Džonyho podoby a místo svalů získal cit pro ladné zabíjení pomocí většiny palných zbraní a také určitě má v těle asi Adamantium, protože ty krkolomné několikanásobné pády a kutálení se po schodech, kdy normální smrtelník by byl okamžitě ochrnutý a měl přeraženou páteř - tak tohle ten Džony "Herkules" dává s naprostým klidem, včetně dalších legrácek, jako je třeba.. (víte co? Nebudu spoilerovat, jo?) Pokud máte rádi akční filmy - myslím, že uvidíte jeden z akčních hitů sezóny. Pokud chcete hrát "kántrstrajk" a nebo COD4 třeba - je to pro vás skvělé instruktážní a "nabuzovací" video. Pokud chcete vědět, jak to dopadne, když zabijáka nenecháte odejít do důchodu - mrkněte, jak se umí Džony řádně nasrat. Jednoznačně dávám plný počet a těším se na trojku. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Po namakanej jednotke tu máme opäť Johna Wicka ako sa patrí ale všetko v dvojnásobnej miere, viac streľby, viac akcie, viac všetkého. Chladnokrvná akčná, krvavá a dynamická scéna v jednej harmónii počas celého filmu. Viac Johnov Wickov! ()

negativ 

všechny recenze uživatele

Jsem tak unavený z těch nevěrohodných postav a komického patosu, že nedokážu popsat vše, co bylo k smíchu, a tak použiju slovo, které mi během filmu znělo v hlavě nejčastěji. Kokotina. Reeves si toto neměl dělat. Nekonečné houfy zloduchů stejně jako M2 připomínaly film Vrchní prchni, konečně ona parelela s Matrixem pak byla dovršena nejen kulisami ale hlavně filozofujícím Fishburnem... scéna kdy vím, že má v krochně 7 nábojů a po sedmém výstřelu Wick překvapeně koukne na zachycený závěr byla už moc.. Kokotina. ()

HSGID 

všechny recenze uživatele

Baba Yaga predviedla zas svoje umenie zabíjať. Dokonca nám bola predvedená aj scéna s ceruzkou(perom) ale aj tak mi tam niečo oproti jednotke chýbalo a preto iba 4 hviezdy. ()

hito 

všechny recenze uživatele

v súbojoch so strelnými zbraňami je to super, ale na tie ručné sa nedá pozerať, pripomína mi to B filmy z 90. rokov ()

davdou 

všechny recenze uživatele

John Wick 2 nezklamal, ale naopak překvapil. Plynulé navázání na první díl. Je pravdou, že přitvrdil, ale dle potřeb :-) ...jsem zvědav, jak se bude vyvíjet trojka, když byl vyloučen a všichni po něm půjdou... věřím, že si opět poradí ;-) ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale první díl se mi líbil víc, netvrdím že tento je odpad, nebo že je na 1 hvězdu na čelo, ale chyběl mu ten ,,šmrnc" co měla jednička.... sorry 60%. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce tak všichni očekávali, s čím Keanu Reevs přijde tentokrát. Návrat se ovšem nese v trochu odlišnějším duchu. Dvojka je jednoznačně akčnější a brutálnější, než byla jednička. WTF způsoby zabití, které Wick předvádí se dají považovat za celkem originální, i když jich není moc. V tomhle všem JW 2 překonává jedničku. V čem ale dvojka pokulhává, je příběh. Vymýšlet neustále nové způsoby, proč by se měl Keenu Reevs prohánět ulicemi New Yorku a zabíjet každého na potkání, musí být vyčerpávající. Tentokrát v příběhu chyběla atmosféra i jakákoli motivace a celkově na mě film působil spíše sterilně, než osobně. A právě to je na žánru Revenge obrovské mínus. Závěr nicméně zůstává otevřený pro možné pokračování, takže je otázka, zda JW2 vydělá dost na třetí díl. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Nekonecne pif-paf-puf-ratata-bum-bac ... ucebnicovy priklad ze "aj veľa dobrého ŠKODÍ". Miera unosnosti bola prekrocena uz po 20tej minute. Tona vystrielaneho olova a hned ma film na CSFD hodnotenie 79%. Fakt uzasny zazitok, hotovy umelecky skvost ... dajte tomu aspon 100 Oscar-ov!!! ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama