Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Orgasmus? Nejlepší akčňák v kinech od dob posledního Mad Maxe? Adrenalinová jízda horskou dráhou? Dokonalá souhra akce, pohybu, hudby, barev a černého humoru? Ano, to všechno je pokračování Johna Wicka. Navíc, při závěrečné scéně se nelze netěšit na trojku, která - doufejme - dorazí co nejdřív. Chci další nášup. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli budu za 30 let vykládat někomu jaký akční film frčel v roce 2017, tak bezkonkurenčně z mých úst vypadne John Wick 2! John Wick je absolutně revoluční pro akční žánr a obsahuje vše, co by správný akční film měl mít. Film je svým vizuálem vysoce elegantní, přepychový, luxusní, moderní a stylový. Já jsem si užíval pohled dokonce i na Sochy a fontány, či památky Říma ( Interiéry/Exteriéry) s tím si opravdu někdo vyhrál, potěší samozřejmě i rychlá auta, solidní obleky a slušný výběr zbraní. K samotné akci nemám vůbec výhrady, splňuje nejpřísnější kritéria s nadhledem. Střídají se zajímavé lokace, hraje solidní muzika, kryje se, přebíjí se, kamera je přehledná, Rko je perfektní a krom vynikajících headshotů, které byli i v jedničce je dvojka okořeněná střelbou s brokovnicí či velmi dobrými fighty, která jednička postrádala. Keanu Reeves se samozřejmě v soubojích nedá srovnávat s elitami z Asie, místy mi přišel příliš robotický, ale martial arts schopní záporáci to zachraňují. Velká chvála patří Commonovi, kterého jsem si všiml už v Run All Night a zde opět potvrzuje, že je nejen vynikající záporná postava, ale také skvělý fighter. A druhá chvála patří objevu roku herečce Ruby Rose, která je nejen atraktivní, ale dokonce se umí i hýbat ( I s nožem!), že byla hluchá a vše vyjadřovala velmi elegantní znakovou řečí její výkon pouze umocňovalo. Příběhově je film možná jednodušší, ale osobně si nevybavuji lepší námět pro akční žánr než když skupina nebezpečných assassinů jde po hlavním hrdinovi. Jsem velmi spokojen ba možná i uspokojen. Třetí díl na dohled. Kdo dá méně než 3 hvězdy je u mě staromódní a bez koulí. Intenzivnější akční porno tu od Raidu nebylo. 90% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa na jedno "brďo", pričom jediným rozdielom oproti prvotnej story, je v počte ešte nezmyselnejších akčných scén. Ako zábava pri ktorej je nutné vypnúť mozog za päť (!), ako akčný film, z ktorého by som mal vzhľadom k tunajšiemu hodnoteniu "účastníkov pionierskeho tábora" padnúť na riť, za dva. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn, ale Stahelski v ní kaskadéra nezapřel a některé elementární prvky tam chyběly. Dvojka je lepší. Mužná, hmatatelně surová a tvrdá, zároveň natočená relativně za pakatel a přitom stylová, jako televizní reklama na nový model Mercedesu. Scény v Itálii, nebo ve skleněném bludišti hovoří za vše. Funguje to i jako plnohodnotný akční film, jehož mytologie je oproti prvnímu dílu level up, děj je vrstevnatější a přestřelky ještě šťavnatější. Vůbec akce jako taková je prvek, který je dotažen k dokonalosti. Málokde uvidíte taková komba, tolik střelby a hlavně tak neskutečně přehledně, a chlapsky silově natočené bojové scény. Mnohdy bez střihu a úhybu kamery. Je tedy jasné, že Reeves se nadřel, ale hlavně že tím žije a zbožňuje to. Herecky téměř bez výhrad rovnoměrně rozvržené. Super štěky Franca Nera, Stormera, Fishburna. Božský Common v roli tvrdého bodyguarda. Vůbec bitky mezi Reevesem a Commonem byly jedny z nejlepších co kdy kdo natočil. Konkurovat tomu může snad jen Raid. Jestli to takhle bude bobtnat dál, máme se ve trojce na co těšit. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Christian Grey si může své pomůcky strčit pěkně hluboko. John Wick je totiž pravým ztělesněním ženského snu. Milující partner, který se pro lásku vzdá prestižního a výdělečného zaměstnání. Člověk, který se láskyplně stará o své štěně, ale také extrémně schopný a silný muž, který pomstí narušení vaší památky a k tomu ještě mluví plynně několika jazyky a umí se oblékat! Pro muže tu jsou zase palné zbraně, rychlá auta a přitažlivá žena, která vám nemůže odmlouvat, neboť je němá./// Ale dost vtipků. Dvojka přináší všechny atributy, kterými se jednička stala zjevením v akčním žánru. Dočkáme se tedy znovu nabitých akčních scén, které jsou naprosto přehledné, a samozřejmě nekompromisního hlavního hrdiny s bolestí v srdci a psem po boku. Nahlédneme více do tajemné mytologie zabijácké subkultury a sítě hotelů Continental, kterou Kolstad rozvádí do neskutečně absurdních, ale vzrušujících rozměrů (ti bezdomovci!). Vrací se svérázné postavy jako úslužný recepční, chápavý policista nebo korektní manažer, které v prvním díle zaručovaly, že Stahelski vše pojímá se zábavnou nadsázkou a prokládá strohými dialogy, které však řeknou více než tisíc slov. Dvojka je snad ještě stylovější a co do interiérů promyšlenější. Finále se odehrává v prostorách modernistické výstavy se zrcadly a rudým nasvícením, a to dohromady se stylem snímání vypadá, jako kdyby chtěl režisér přímočarý akčňák povýšit na umění, což nadšeně přijímám. Záporák vypadající jako Pavel Kříž zamlada se však Nyqvistovi nevyrovná a dlouhá sekvence z klubu zůstává nepřekonána, neboť akce je nyní více rozkouskovaná a určité věci se opakují. Když jde však o film, který točí stunt-double Nea, vyzvání v něm černé pevné linky a Reeves se později setká s Fishburnem na střeše, aby prohodili pár slov o „choice“ a „the one“, telelíte se blahem. [Kino] ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Po súboji so sumo zápasníkom si John Wick (Keanu Reeves) vezme jeho pištoľ CZ P-09. V ďalšej scéne v metre má však zrazu pištoľ Smith & Wesson SW1911SC. (ČSFD)
  • Vlak Broad Street Bound C, kterým jezdí John Wick (Keanu Reeves), je ve skutečnosti vlak PATH (Port Authority Trans-Hudson), který vede mezi World Trade Center v Manhattanu a Exchange Place v New Jersey. (griph)
  • Someliér (Peter Serafinowicz) povie Johnovi Wickovi (Keanu Reeves) o zásielke z Rakúska, na čo mu ponúkne pištole značky Glock v úprave od Taran Tactical Innovations (TTI). Glock je síce rakúska značka, firma TTI je však americká, zbrane by teda neboli doručené z Rakúska. (ČSFD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama