Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

verbal 

všechny recenze uživatele

V jedničce Kínovi rusáci sežrali psa a následovala unylá sada nudných přehozů přes rameno a střel do hlavy. To v Džonvik ryloudyt mu nějaký nepoučitelný makarón vypálil Tugenhát, Kínu se konečně pořádně funkcionalisticky nasral, režisér se naučil režírovat, židí bratři přisypali hutnou dávku nalichvených mrtvých prezidentů a následovalo snad vše, co má totálně nabušený a fantasticky natočený akčňák mít – choreograficky perfektní kočkování (s gamorou), urputné honění (v autech), živočišné píchání (noži), vášnivé rdoušení (rukou i čímkoliv, co je po ní), neutuchající střílení (snad vším, do čeho lze narvat munici) a komplexní defilé nebývale hustých zabijáckých existencí. A to celé v tak vizuálně dokonalých kulisách, až má jeden místy chuť stopnout promítačku, poslat to občerstvení pro pedofily vedle něj pro popkorn, aby nemělo noční můry, a mezitím z důvodu totálního estetického vzrušení freneticky zamasturbovat. I tentokrát na to scénárista sice dost jebal, nicméně pokud nejste jedním z těch umaštěně olupených artových hnědopichů a integrální absence profundálních filosofických paradigmat či frustní interpretace behaviorálních predispozic singulárních charakterů vám nezpůsobuje kognitivně disonanční záchvaty maligního kokotismu, odcházíte z kina s pocitem naprosto ukojeného akčního diváka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Len pozor aby sa z Keanu Reevesa nestal nový Chuck Norris. Všetkého priveľa škodí. Už to dosť preháňajú. Hlavne tie prestrelky, nikto ho nevie aspoň škrabnúť do hlavy, všetci tupo strieľajú do tela aj keď veľmi dobre vedia, že je tam chránený. V tme za ním bežia s baterkami, aby úplne presne vedel kde sú a mohol ich vystrieľať ako na strelnici. Mám rád, keď to vyzerá aspoň trochu reálne, ale toto, ako sorry. Matrixový hrdina Keanu Reeves síce na šarme ani odeniu príliš nestratil, ale nemá poriadneho protihráča a dejovo to je ešte horší odvar Ramba II, kde jedinou zápletkou je koľko striel vyjde z hlavne naraz. Oproti jednotke je to zlátanina s rádoby zápletkou, ktorá má však značné trhliny. Nemá to ten punc výnimočnosti, tajomno pravidiel podsvetia, glanc mafiánov, proste nič z toho, čím je jednička výnimočná. Bitky a strieľačky pôsobia ako PC hra a pridať úlohu pre tuctového Fishburnea nebol dobrý nápad. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Upiš se Ďáblovi a udělá ti ze života peklo. Takový milý masomlejnek se spoustou počítačové krve (jako v jedničce). Opět kopice mrtvol, pravidla, co se porušují, a pomsta je má. Dal bych pět, ale Reevesovi jeho výkon prostě nevěřím, jelikož je už zkrátka starý...a pak ten useknutý konec. To nebyla otevřená vrátka, ale vrata. Já bych se ale přimlouval, aby trojku už nedělali. Fajnová kamera (scéna v obří vaně pohledem shora byla poetická), slušná muzika + démonická Ciscandra Nostalghia a pěkné lokace. A že by ta němá mrcha mohla Wicka dostat, to jsem si nepomyslel ani na chvíli. Potěšil odkaz na Bonda - Muž se zlatou zbraní. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm to je, ale povyku kolem jedný lehce nadprůměrný místy i rádoby oldschol akční záležitosti navazující na první díl. Mno po pravdě má to pár podařených momentů a akčních sekvencí který jsou celkem přehledně zpracovaný a taky to tak trochu definitivně kašle na něco jako je logickej děj. Už jednička byla přitažená za vlasy a dvojka je ještě víc, ale víceméně se jedná o hodně podobné filmy. Úplně mě to neuchvacuje, ale když není nic lepšího k dispozici, tak se to dá vidět, ale zase to tu z těmi oslavami nepřežeňte.60% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne velké, ale zklamání. John Wick je pořád o dost kroků napřed oproti ostatním akčním filmům, ale v bitkách a přestřelkách mu občas malinko dochází dech a začíná se opakovat. Ten náskok je naštěstí tak velký, že to tolik nevadí. Větší problém je s příběhem, jenž se tentokrát bere smrtelně vážně, chybí mu lehkost a nadhled jedničky a především jde směrem, který osobně nepovažuji za úplně šťastný. Zatímco minule byl John Wick mýtus, legenda a přízrak, jehož jméno děsilo každého mafiána, teď je jen jedním z mnoha vrahů, jenž o svou výjimečnost někde mezi prvním a druhým dílem přišel. Mýtus je pryč. Tvůrci navíc dost nesmyslně vykecávají všechna tajemství světa zabijáků, který byl minule tak atraktivní i proto, že si ta tajemství zachovával. Docela škoda. Druhý John Wick je nadprůměrný akčňák. Bohužel však s nudným příběhem, který se trochu ztrácí sám v sobě. Jo a taky s dost slabou sestavou záporáků. Sorry, ale příště chci víc. I když možná budu radši čekat míň. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • New York City nepovolilo, aby sa natáčalo na 5. Avenue, takže film sa natáčal prevažne v Montreale. Záverečná naháňačka sa však vrátila do New Yorku. Okrem toho sa natáčalo aj v Ríme. (MikaelSVK)
  • Zakaždým, keď John (Keanu Reeves) mení zásobník v pištoli Kimber Warrior, ktorú dostal od Bowery Kinga (Laurence Fishburne), potiahne záver mierne dozadu, aby sa uistil, že sa do komory nabil nový náboj (tzv. press check). Pištole značky Kimber sú totiž neslávne známe tým, že občas nenabijú náboj do komory. (ČSFD)
  • V songu při závěrečných titulcích zazní v určitý moment slova "ruby rose“. A to ve chvíli, kdy je v titulcích napsáno jméno herečky Ruby Rose (Ares). (TerribleTale)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama